Burnout vookomen met neurofeedback behandeling

We werken ons kapot

Buschauffeurs hebben geen tijd om te plassen, verpleegkundigen moeten extra diensten draaien en leraren bezwijken onder de administratieve rompslomp. We werken ons massaal kapot. De prijs die we daarvoor betalen is hoog. Stress en burn-outklachten liggen op de loer. Waarom werken we zo hard dat het niet gezond meer is? En is het tij te keren?

Stress

Stress op de werkvloer

Hoofdredacteur Jildou van der Bijl van de populaire glossy LINDA zag met eigen ogen dat de werkcultuur op haar redactie een mijnenveld was geworden voor het krijgen van een burn-out. Toen de een na de andere werknemer omviel, besloot ze een jaar lang pas op de plaats te maken en haar werknemers geen nieuwe projecten op te leggen.

Volgens neuropsycholoog Margriet Sitskoorn leidt al het multitasken, met de bijkomende stress, tot angstaanjagende gevolgen voor ons brein. Door het snelle schakelen en het overbelasten van het brein sterven zelfs hersencellen af. Sitskoorn, zelf een drukbezette wetenschapper, weet haar werkdruk in toom te houden met strikte leefregels.

Kruispunt, een programma van KRO-NCRV, heeft er een goede rapportage over gemaakt. Voor velen worden er herkenbare zaken in besproken. Het zet je aan het denken: kun jij dingen anders doen? Je kunt de aflevering hier terugkijken: We werken ons kapot.

Hulp bij stress & burn-outs

Lukt het je niet om zelf het tij te keren? Psychologie praktijk BrainNetwork biedt hulp bij burn-out en stress. Het is belangrijk om deze klachten aan te pakken. Bij BrainNetwork helpen we je om meer grip te krijgen op jouw stress-levels, bijvoorbeeld door ze in kaart te brengen met een scan. Lees meer informatie over onze stress-scan, die kan bijdragen aan herstel.


Bron: GGZ Nieuws

Lees meer in onze Psychologie Blog over stress klachten