Biofeedback

Drukke moeders: Biofeedback kan je helpen

Samen met online magazine Mama’s schreven we onlangs een blog over Biofeedback voor drukke moeders. Een Biofeedback behandeling kan je als moeder helpen om meer rust te vinden in de alledaagse hectiek.

Lees de hele blog op Mamas.nl.

Biofeedback

Wat is Biofeedback?

Biofeedback is een moderne therapievorm die je kan helpen om meer rust te vinden in je brein en om beter om te gaan met periodes van stress. Het is een zeer effectieve behandeling bij klachten zoals stress, slaapproblemen, hoofdpijn en migraine, en een hoge bloeddruk.

Een Biofeedback behandeling is meestal kortdurend, met vijf tot tien sessies. Het is een laagdrempelige manier om te werken aan de klachten die je ervaart. De intensiteit en de vorm van de behandeling passen we in onze praktijk BrainNetwork altijd aan op basis van je klachten. We combineren deze behandeling vaak met cognitieve gedragstherapie, zodat we je ook helpen om signalen te herkennen en daar anders mee om te gaan.

Voor wie is een Biofeedback behandeling geschikt?

De blog die we schreven met Mama’s richt zich specifiek op drukke moeders. In onze psychologie praktijk in Zeist spreken we regelmatig jonge moeders die vastlopen in het combineren van carrière, sociale verplichtingen en het gezin. Vaak spreken we dan over klachten die ontstaan door stress of slecht slapen.

Bij verschillende klachten is een Biofeedback behandeling geschikt. Denk aan stress, hoge bloeddruk, slaapproblemen, vermoeidheid, spanningshoofdpijn, maag-darmproblemen, psychische problemen, nek-schouderklachten en (chronische) pijn. Klachten die kunnen ontstaan wanneer er sprake is van een verstoring in de balans van je lichaam.

Structuur en een ritme dat bij je past zijn cruciaal om de juiste balans te vinden. Met Biofeedback leer je signalen die je lichaam geeft rondom klachten te herkennen. Je wordt getraind om deze te beïnvloeden, om zo je klachten te verminderen of te voorkomen. In onze psychologie praktijk BrainNetwork helpen we je graag: lees meer over onze Biofeedback behandeling.