Neurofeedback

ADHD: hoe werkt het brein anders?

Waarom functioneert jouw brein anders dan dat van mij?

Je brein is ingenieus, bijzonder en erg complex. Het bestaat uit miljarden neuronen, ook wel zenuwcellen genoemd, die op een of andere manier met elkaar in contact staan. De communicatie tussen deze zenuwcellen in je brein verloopt door middel van verschillende hersengolven.

De manier waarop je brein prikkels verwerkt en de signalen doorgeeft, kan een belangrijke invloed hebben op je gedrag en functioneren. Dit kan vervolgens weer een belangrijke rol spelen bij klachten die je kunt ervaren als gevolg van bijvoorbeeld ADHD of ADD.

Werking van je brein

De invloed van hersengolven op gedrag en functioneren

Samen met ADHDblog.nl hebben we een artikel geschreven waarin we verder ingaan op de werking van je brein en vooral de manier waarop hersengolven invloed kunnen hebben op je gedrag en functioneren. Je kunt het artikel lezen op ADHDblog.nl. Hierin wordt je uitgelegd wat het verschil is in de werking van het brein van mensen met AD(H)D en zonder AD(H)D.

De werking van je Brein | Hersengolven en Neurofeedback training

De werking van je brein en hersengolven zoals omschreven in dit artikel, staan centraal in een behandeling door middel van Neurofeedback. Een Neurofeedback behandeling is gericht op het trainen van je brein, om prikkels en impulsen op een andere manier te verwerken.

Op onze site lees je meer over de mogelijkheden van een Neurofeedback training en wat Neurofeedback kan betekenen in de behandeling van ADHD. We helpen je bij psychologen praktijk BrainNetwork graag om je klachten te verminderen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Lees in onze Psychologie Blog meer over ADHD & ADD