ADHD: De werking van je brein

Waarom functioneert jouw brein anders dan dat van mij?

Je brein is ingenieus, bijzonder en erg complex. Het bestaat uit miljarden neuroren, ook wel zenuwcellen genoemd, die op een of andere manier met elkaar in contact staan. De communicatie tussen deze zenuwcellen in je brein verloopt doormiddel van verschillende hersengolven. De manier waarop je brein prikkels verwerkt en de signalen doorgeeft kan een belangrijke invloed hebben op je gedrag en functioneren. Dit kan vervolgens weer een belangrijke rol spelen bij klachten die je kan ervaren als gevolg van bijvoorbeeld ADHD of ADD.

Neurofeedback

Samen met ADHDblog.nl hebben we een artikel geschreven waarin we verder in gaan op de werking van je brein en vooral hoe hersengolven invloed kunnen hebben op je gedrag en functioneren. Je kan het artikel lezen op ADHDblog.nl.

De werking van je brein en hersengolven zoals omschreven in dit artikel staan centraal in een behandeling door middel van Neurofeedback. Een neurofeedback behandeling is gericht is op het trainen van je brein om prikkels en impulsen op een andere manier te verwerken. Op onze site lees je meer over de mogelijkheden van Neurofeedback en wat Neurofeedback kan betekenen in de behandeling van ADHD.

× Direct contact opnemen