Behandeling ADHD en ADD

Ben je op zoek naar een behandeling van ADHD of ADD? BrainNetwork is gespecialiseerd in de behandeling van ADHD en ADD-klachten door middel van Neurofeedback. Dit is een non-invasieve behandeling zonder medicatie.  Door gebruik te maken van het lerend vermogen van je brein helpen we je om meer grip te krijgen op je klachten.

ADHD

Duidelijke doelstelling van de behandeling

Bij de behandeling van ADHD werken onze gespecialiseerde behandelaren op basis van een persoonlijk behandelplan. Bij het opstellen van het plan maakt de behandelaar gebruik van een combinatie van Neurofeedback en Cognitieve gedragstherapie. Daarmee helpen we je zowel bewust als onbeuwst je klachten te verminderen. Onze behandeling van ADHD en ADD is effectief voor kinderen en volwassenen.

  • Verbeteren van je concentratie
  • Leren om je gedrag te sturen
  • Verminderen van onrust
  • Je functioneren optimaliseren
  • Leren omgaan met je klachten

Iedereen is uniek en zo ook de klachten en gevolgen die je kan ervaren van AD(H)D. Daarmee is er vaak niet één standaard oplossing die een effectief en langdurig resultaat geeft. Wij helpen je graag om persoonlijk plan te maken en je te begeleiden om langdurig meer grip te krijgen op je klachten. De kracht zit daarbij in het lerend vermogen van je eigen brein.

Neurofeedback behandeling bij ADHD

Bij de behandeling van ADHD of ADD zijn er verschillende behandelmethoden die ingezet kunnen worden. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor medicatie, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie en groepstherapie. Onze praktijk is uitsluitend gespecialiseerd in de behandeling van ADHD door middel van Neurofeedback en cognitieve gedragstherapie.

In onze neurofeedback behandeling gaan we uit van het lerend vermogen en de kracht van je breinDaarbij bieden we een behandeling zonder medicatie. Dit doen we door een combinatie van Neurofeedback, Cognitieve gedragstherapie en Psychomotorische therapie. De precieze samenstelling van de behandeling verschilt per cliënt en stemmen we af op basis van een persoonlijk intakegesprek. Door de combinatie van de verschillende behandelmethoden trainen we niet alleen je brein, maar leren we ook vaardigheden om beter om te gaan met je klachten.

Vaak zien wij bij cliënten met ADHD en ADD dat er ook andere problemen spelen als gevolg hiervan. Zo kan er sprake zijn van faalangst, laag zelfbeeld, overbelasting, depressiviteit, slaapproblemen, leerproblemen en gedragsproblemen. Ook deze onderwerpen kan je bespreken met onze specialisten en nemen we mee in het persoonlijk behandelplan.

ADHD

Waarom neurofeedback bij ADHD en ADD?

De biologische oorzaak van ADHD & ADD ligt in de communicatieproblemen tussen de verschillende hersengebieden. Dit komt door een zogenaamd tekort aan bepaalde neurotransmitters. Deze neurotransmitters zijn belangrijk voor het doorgeven van signalen tussen je hersencellen. Uit onderzoek is gebleken dat deze neurotransmitters in mindere mate voorkomen in de voorste delen van de hersenen bij mensen met ADHD en ADD.  Dit voorste deel van de hersenen, ook wel prefontaalkwab genoemd, is daardoor minder goed ontwikkeld. Dit zorgt er vervolgens voor dat de communicatie naar andere hersengebieden ook verstoord raakt.

Persoonlijk behandelplan

Met Neurofeedback wordt inzichtelijk gemaakt op welke manier en in welk gebied van de hersenen de activiteit anders is. In de meeste gevallen zien we vertraagde activiteit in de frontaalkwab. Dit deel van de hersenen is betrokken bij zelfcontrole, uitvoerende functies, beslissingen nemen en aandacht houden. Door de vertraagde activiteit kan dit verstoord raken. Soms zien we dat er in het brein juist sprake is van snelle activiteit in de hersenen. Deze snelle activiteit uit zich dan vaak in een onrustig en soms angstig gevoel. Verder kan het voorkomen dat er een slechte verhouding is tussen deze snelle en trage activiteit.

Op basis van deze “afwijkingen” die gemeten worden in combinatie met de intake gegevens wordt een persoonlijke behandeling opgesteld. Met onze methode op basis van Neurofeedback trainen we op deze “afwijkende” hersenactiviteit zodat deze meer normaliseert en de klachten verminderen. Wil je hier meer over lezen kijk dan ook eens op onze blog over het lerende brein.

Meer over de behandeling van ADHD

Wil je meer weten over de behandel mogelijkheden van ADHD of een keer spreken met één van onze behandelaren, neem dan contact met ons op. Graag beantwoorden we je vragen en leggen we je uit wat je kan en mag verwachten. Daarnaast vind je hieronder een aantal interessante artikelen die verder in gaan op de behandeling van ADHD en ADD.

ADHD Blog: Neurofeedback uitgelegd in 5 stappen

Blog: Korte uitleg over Neurofeedback bij ADHD

ADD Kenmerken: Hoe Neurofeedback je concentratie kan verbeteren

ADHD Blog: Meer over neurofeedback

Neurofeedback als behandeling voor kinderen

Ervaringen van cliënten

“Ik heb een aantal maanden Neurofeedback training mogen volgen via Brainnetwork ivm mijn Adhd en de wens om zonder medicatie controle Te krijgen over mijn leven. De samenwerking en therapie was echt fantastisch. In mijn ogen een veel betere, gezondere en duurzamere manier van het behandelen van adhd.”
“Sinds halverwege de behandeling zagen wij een positieve verandering in zijn manier van doen en gedrag. Hij is veel rustiger en hij kan zich zelf veel beter corrigeren. Hij vond het erg jammer dat de behandeling afgesloten werd.”
“De behandeling heeft me veel inzicht gegeven in eigen situatie en (oa) mijn aandachtsspanne is in positieve zin sterk verbeterd.”
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Behandeling van ADHD regio Utrecht

BrainNetwork is een moderne psychologie praktijk in Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen onder meer kinderen en volwassenen uit AmersfoortZeistBilthovenDe BiltUtrechtSoestHoutenBunnikVeenendaal en Nieuwegein.

BrainNetwork is aangesloten bij:

Psychologie blog

Wil je graag meer informatie over de behandeling van ADHD? Onze behandelaren beantwoorden graag je vragen. Op onze site en blog lees je ook meer over hoe je om kan gaan met klachten en behandelmethoden die wij aanbieden.

Wanneer perfectionisme ongezond wordt: kenmerken, klachten en oplossingen

Je wilt jezelf bewijzen en je wilt presteren: dit lijkt je leven beter te maken. Fouten maken? Daar is geen…

Slaapproblemen: oorzaken & tips om beter te slapen

Zodra je in bed ligt, begin je met piekeren en kom je niet in slaap. Of je bent wel in…

Wat is Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en waar kan het bij helpen?

Wil jij je persoonlijke veerkracht ontwikkelen, zodat je je niet langer hoeft te laten tegenhouden door obstakels die je belemmeren…