Behandeling NLD

Heeft je kind de diagnose NLD? En wil je graag de mogelijkheden onderzoeken om je kind hierin te begeleiden? Graag vertellen we je meer over de mogelijkheden van Neurofeedback in de begeleiding van kinderen met NLD.

 

Non-verbal Learning Disabilities of kort NLD wordt gezien als een leerstoornis. De klachten die kinderen hiervan kunnen ervaren worden vaak niet direct goed begrepen. Ook de diagnose kan niet altijd direct gesteld worden. Dit komt doordat de problemen die kinderen ervaren juist niet in de verbale ontwikkeling zitten maar in de (minder zichtbare) non-verbale ontwikkeling. Bij kinderen met NLD zien we vaak dat de volgende symptomen in minder of sterkere maten aanwezig zijn:

 

  • Moeite met leren van nieuwe vaardigheden
  • Moeite met concentreren
  • Minder sterk ontwikkelde motoriek
  • Moeite met plannen of organiseren
  • Maakt minder makkelijk sociaal contact
  • Kind wordt snel overvraagd

 

Op dit moment is er geen behandeling die NLD kan genezen. Er zijn wel mogelijkheden om klachten te verminderen en kinderen te helpen beter om te gaan met de beperkingen van NLD. Neurofeedback biedt de mogelijkheid om je brein te trainen en de balans tussen de verschillende hersendelen te versterken. Hierdoor kunnen we het kind helpen om zijn of haar functioneren te verbeteren. BrainNetwork is gespecialiseerd in de behandeling door middel van Neurofeedback. Graag vertellen we je meer over de behandeling en de mogelijkheden bij leerstoornissen zoals NLD.

Neurofeedback bij leerproblemen

 

Minder vermoeid

Makkelijker in contact maken

Betere concentratie

Meer zelfvertrouwen

Verbetering leerprestaties

NLD Leerproblemen
Vragen over NLD?

NEUROFEEDBACK BEHANDELING BIJ NLD

 

Neurofeedback is een beproefde behandelmethode voor kinderen met diverse klachten zoals ADHD, ADD of leerstoornissen zoals NLD. Deze vorm van therapie gaat uit van het lerend vermogen van je brein. Neurofeedback heeft daarbij invloed op de manier waarop het brein informatie kan verwerken. Het kan daarmee je interne communicatie versterken.

 

De biologische oorzaak van leerstoornissen zoals NLD, Dyslexie of Dyscalculie liggen in de communicatieproblemen tussen de verschillende hersengebieden. Als de communicatie tussen de verschillende delen van het brein niet optimaal functioneert geeft dit problemen in de informatieverwerking. Kinderen met NLD ervaren met name problemen in de non verbale ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat het voor kinderen met NLD moeilijker is om nieuwe taken en vaardigheden te leren. Dit wordt aangestuurd door de rechterhersenhelft. Door de communicatie tussen de verschillende hersendelen te versterken kan ook de informatieverwerking in het brein verbeteren. Hierdoor wordt het wat makkelijker om je als kind te concentreren maar ook om nieuwe vaardigheden te leren.

BEGELEIDING VAN KINDEREN MET LEERPROBLEMEN

 

Kinderen met leerstoornissen zoals NLD kampen vaak ook met aanvullende klachten in hun dagelijks functioneren. Zo zien we vaak dat kinderen onzeker worden over hun eigen kunnen. Ze kunnen daardoor hun zelfvertrouwen verliezen en er kan sprake zijn van faalangst. We vinden het daarom belangrijk om onze neurofeedback behandelingen te combineren met cognitieve gedragstherapie. Hiermee kunnen we kinderen ook helpen in hun gedrag en bewust maken van hun eigen kunnen. Zo is onze behandeling erop gericht om je functioneren te verbeteren maar ook om het kind te leren zo goed mogelijk om te gaan met zijn of haar beperkingen.

Advies over NLD
NLD Leerstoornis

PERSOONLIJK BEHANDELPLAN

 

We starten altijd met een vrijblijvende kennismaking om zo een goed beeld te krijgen van de klachten van het kind. Op basis van dit gesprek zal de psycholoog een uitleg en advies geven over de mogelijkheden tot behandeling.

 

Tijdens de eerste Neurofeedback sessie zullen we nog niet direct gaan trainen maar eerst een QEEG afnemen. Afhankelijk van welke problemen op de voorgrond staan en wat er uit het QEEG naar voren komt, wordt bepaald hoe de behandeling middels Neurofeedback eruit gaat zien. Bij de analyse van het QEEG zullen we bij leerproblematiek specifiek letten op verschillen tussen de linker en de rechter hersenhelft en de frequenties die we over de achterste delen van het brein meten. De neurofeedback behandeling erop gericht om onder-of overactivatie in het brein te normaliseren waardoor je het het functioneren optimaliseert en klachten zullen verminderen.

 

Tijdens de daaropvolgende neurofeedback trainingen maken we gebruik van het lerend vermogen van het brein om de hersenactiviteit te beïnvloeden. Deze training wordt door kinderen vaak als positief ervaren Lees hier meer over op onze pagina over Neurofeedback bij Kinderen. Mocht je vragen hebben over Neurofeedback of wil je meer weten over de werking er van, neem dan contact met ons op.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork is een moderne psychologie praktijk in Zeist. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling voor kinderen en volwassenen. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op. Veel van onze clienten komen vanuit de regio Utrecht: AmersfoortZeistBilthovenDe BiltUtrechtSoestHoutenWoerdenVeenendaal en Nieuwegein.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

           NFG    ISNR

× Neem direct contact op