Othomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde is een benadering van gezondheid en welzijn die draait om het herstellen en behouden van de juiste moleculaire omgeving in het lichaam. Het woord ‘orthomoleculair’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘ortho’, wat ‘juist’ of ‘optimaal’ betekent, en ‘moleculair’, wat verwijst naar moleculen. Met andere woorden, orthomoleculaire geneeskunde streeft ernaar om het lichaam te voorzien van de optimale moleculaire omstandigheden voor een goede gezondheid.

De kern van orthomoleculaire geneeskunde is het gebruik van voedingssupplementen en dieetveranderingen om de balans van vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen in het lichaam te optimaliseren. Deze benadering erkent dat veel gezondheidsproblemen kunnen worden toegeschreven aan voedingstekorten en onevenwichtigheden in het lichaam.

Orthomoleculaire Geneeskunde: optimaliseer je gezondheid met voeding

Orthomoleculaire geneeskunde benadrukt het belang van het handhaven van een optimale balans van voedingsstoffen in het lichaam. Veel studies tonen aan dat voeding direct van invloed kan zijn op de gezondheid van de hersenen en onze emotionele stabiliteit. Orthomoleculaire geneeskunde kan worden toegepast om onevenwichtigheden in de biochemie van de hersenen aan te pakken. Voedingsstoffen spelen namelijk een cruciale rol bij de productie van neurotransmitters, de chemische boodschappers die betrokken zijn bij verschillende aspecten van de mentale gezondheid. Een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot stemmingswisselingen, vermoeidheid, slaapproblemen en zelfs cognitieve problemen.

Balans in Lichaam en Geest

Orthomoleculaire geneeskunde vormt geen vervanging voor traditionele psychologische zorg, maar eerder een aanvulling. Een holistische benadering van gezondheid omvat zowel fysieke als mentale aspecten. Samenwerking tussen orthomoleculaire geneeskunde en psychologische zorg kan een meer uitgebreide benadering bieden voor het bevorderen van welzijn.

Gezonder en evenwichtiger leven

Het doel van orthomoleculaire geneeskunde is om het lichaam in staat te stellen zichzelf te herstellen en te handhaven door middel van optimale voeding. Het plaatst de nadruk op het belang van gezonde voedingskeuzes en kan helpen bij het aanpakken van een breed scala aan gezondheidsproblemen, van chronische aandoeningen tot algemeen welzijn.

Het optimaliseren van je voeding kan een krachtige stap zijn naar een gezonder en evenwichtiger leven.

Orthomoleculaire geneeskunde en therapeut Zeist

Orthomoleculaire behandeling bij klachten

Suplementen en voedingsstijl kan ondersteuning bieden bij het verminderen van diverse klachten. Binnen onze praktijk biedt onze orthomoluculair therapeut ondersteuning bij de volgende klachten:

  • ADHD
  • Burn-out
  • Stemmingsproblemen
  • Angst
  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Onverklaarbare lichamelijke klachten
Werkwijze: Losse of integrale behandeling

De effectiviteit van orthomoleculaire geneeskunde bij psychische klachten afhangt van verschillende factoren af, waaronder de specifieke aandoening, de ernst ervan, de individuele biochemie, en andere medische en psychologische factoren. Het is daarom goed om met een professional te kijken wat het beste aansluit op je hulpvraag. Onze therapeuten hebben een brede achtergrond en kunnen je daarom een gedegen en professioneel advies geven.

Lees meer over welzijn & gezondheid

In onze blog vind je meer informatie over de ontwikkelingen op het gebied van mentale en fysieke gezondheid. Regelmatig schrijven we nieuwe artikelen over onze behandelingen zoals PMT op basis van de ervaringen uit de praktijk.

Wat is complex trauma?

Complex trauma verwijst naar langdurige en herhaalde traumatische ervaringen, meestal van interpersoonlijke aard, die plaatsvinden in de vroege stadia van…

Lichaamsgerichte behandeling bij trauma en PTSS

Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking maakt ooit wel eens een ingrijpende gebeurtenis mee. Dit kan grote gevolgen voor…

Wanneer perfectionisme ongezond wordt: kenmerken, klachten en oplossingen

Je wilt jezelf bewijzen en je wilt presteren: dit lijkt je leven beter te maken. Fouten maken? Daar is geen…

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Misschien heb je er wel wat van meegekregen: de lange wachttijden bij de geestelijke gezondheidszorg. Veel meer mensen kiezen er…

1 2 3 7
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psychologie praktijk BrainNetwork

BrainNetwork is een regionale psychologie praktijk in Driebergen Zeist en Soest. Wij staan voor een betrokken en effectieve behandeling voor kinderen en volwassenen met diverse psychische klachten. In onze praktijk werken we op basis van een integrale aanpak waarbij we fysiologie en psychologie combineren. Daarbij maken we gebruik van verschillende behandelingen zoals PMT, CGT, EMDR, ACT & Biofeedback. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact op met ons team in Zeist of Soest.

BrainNetwork is aangesloten bij: