Stress klachten

BEHANDELING VAN STRESS KLACHTEN

Je bent snel overprikkeld, kan minder hebben, je voelt je erg gespannen en vermoeid, er komt niet zo veel uit je handen, je ziet tegen dingen op, je voelt onzeker, je slaapt misschien slecht en je kan moeilijk keuzes maken.  Je kijkt naar anderen en je denkt “waar halen ze de energie vandaan?” Je voelt je eerder afgebrand dan energiek.  Je weet dat je dingen anders moet doen, maar het lukt niet. Je bent het gevoel met jezelf een beetje kwijt. 

Test.: Hoe gespannen ben jij?

Je herkent de stress klachten? Dit hoeft nog geen burnout te zijn. Het feit dat je niet lekker in je vel zit, geeft wel een reden om er iets mee te doen. Liever nu dan te laat. Hoe langer je met deze klachten loopt hoe verder je in een negatief spiraal terecht kan komen. Er ontstaan dan vaak steeds meer lichamelijke en psychische (mentale) klachten.

 

Voor de behandeling van deze stress klachten hebben we speciaal het Back-in-Balance programma ontwikkeld. Dit is een kortdurend en effectief programma om te voorkomen dat burn-out verschijnselen daadwerkelijk overgaan in een burn-out of depressie.

BACK-IN-BALANCE PROGRAMMA

 

Het back-in-balance programma is een kortdurend programma van 7 sessies waarbij we je gericht helpen om de stress klachten aan te pakken. Het programma bestaat uit een combinatie van Biofeedback en Coaching.

 

Een succesvolle behandeling begint bij een goede klik tussen jou en je behandelaar. Daarom nodigen we je eerst uit om met ons kennis te maken. Deze intake is vrijblijvend en gratis. In dit gesprek kijken we samen naar jouw hulpvraag en wat jij nodig hebt. Want de achterliggende problematiek bij iedere mens is uniek en op zichzelf staand. Onze behandeling  is daarom altijd per persoon verschillend.

 

Naar aanleiding van de intake wordt een behandelvoorstel gedaan. In de basis zal de behandeling de volgende 3 componenten bevatten: Je lichaam, je gedrag en je gedachten. De stappen die we vervolgens doorlopen in de behandeling zijn de volgende:

 

  1. (h)erkennen van je klacht en het in kaart brengen ervan
  2. klacht reductie. Daarbij wordt het lichamelijke component en je life style meegenomen
  3. inzicht in je eigen handelen en denken
  4. leren van nieuwe vaardigheden
  5. voorkomen van terugval 

 

Het Back in Balance programma bestaat uit 7 sessies en kost  495,00 euro.

Plan een gratis intake

BEHANDELING VAN BURN-OUT

Naast het Back in Balance programma waarmee we de eerste klachten en verschijnselen van een burnout behandelen bieden we ook een compleet programma voor de begeleiding bij een burnout. 

 

Vaak zien we bij mensen die uit balans zijn klachten op zowel psychisch als op lichamelijk gebied. We vinden het  belangrijk om naar beiden gebieden te kijken. Bij BrainNetwork werken bij de behandeling van burn-out  vaak met een combinatie van Biofeedback en Cognitieve gedragstherapie.  Met deze behandelmethode brengen we fysiologie (lichaam) en psychologie bij elkaar.

 

Door deze persoonlijke en brede aanpak zien we dat klachten niet alleen verminderen maar ook dat de kans op een terugval veel kleiner is. Doordat we niet alleen gesprekken voeren maar ook het lichaam trainen, door middel van Biofeedback, zien we positieve lange termijn resultaten. Lees hier mee over behandelingen door middel van Biofeedback.

Informatie over Burn-out
Burn-out behandeling

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ: