Stress klachten

Stress, of een burn-out?

 • Je bent snel overprikkeld, kan minder hebben
 • Je voelt je erg gespannen en vermoeid
 • Er komt niet zo veel uit je handen
 • Je ziet tegen dingen op
 • Je voelt onzeker
 • je slaapt misschien slecht(er)
 • Je voelt je eerder moe dan energiek

Herken je deze klachten? 

 

Dit hoeft nog geen burnout te zijn. Het feit dat je niet lekker in je vel zit, geeft wel een reden om er iets mee te doen. Liever nu dan te laat. Hoe langer je met deze klachten loopt hoe verder je in een negatief spiraal terecht kan komen. Er ontstaan dan vaak steeds meer lichamelijke en psychische (mentale) klachten.

Test.: Hoe gespannen ben jij?

Voor de behandeling van stress klachten hebben we een kortdurend en effectief programma ontwikkeld onder de naam  Back-in-Balance. Wil je meer lezen over de symptomen en behandeling van een burnout, kijk dan hier op onze burnout pagina.

SNEL GRIP OP JE KLACHTEN

 

Het back-in-balance programma is een kortdurend programma van 7 sessies waarbij we je gericht helpen om de stress klachten aan te pakken. Het programma bestaat uit een combinatie van Biofeedback en Coaching.

 

Een succesvolle behandeling begint bij een goede klik tussen jou en je behandelaar. Daarom nodigen we je eerst uit om met ons kennis te maken. Deze intake is vrijblijvend en gratis. In dit gesprek kijken we samen naar jouw hulpvraag en wat jij nodig hebt. Want de achterliggende problematiek bij iedere mens is uniek en op zichzelf staand. Onze behandeling  is daarom altijd per persoon verschillend.

 

Naar aanleiding van de intake wordt een behandelvoorstel gedaan. In de basis zal de behandeling de volgende 3 componenten bevatten: Je lichaam, je gedrag en je gedachten. De stappen die we vervolgens doorlopen in de behandeling zijn de volgende:

 

 1. (h)erkennen van je klacht en het in kaart brengen ervan
 2. klacht reductie. Daarbij wordt het lichamelijke component en je life style meegenomen
 3. inzicht in je eigen handelen en denken
 4. leren van nieuwe vaardigheden
 5. voorkomen van terugval 

 

Het Back in Balance programma is kort maar effectief programma bij stress klachtenWil je meer weten over dit programma en of dit ook voor jou effectief kan zijn? Neem dan contact met ons op een voor een vrijblijvende intake.

Neem contact op

BEHANDELING VAN BURN-OUT

Naast het Back in Balance programma waarmee we de eerste klachten en verschijnselen van een burnout behandelen bieden we ook een compleet programma voor de begeleiding bij een burnout. 

 

Vaak zien we bij mensen die uit balans zijn klachten op zowel psychisch als op lichamelijk gebied. We vinden het  belangrijk om naar beiden gebieden te kijken. Bij BrainNetwork werken bij de behandeling van burn-out  vaak met een combinatie van Biofeedback en Cognitieve gedragstherapie.  Met deze behandelmethode brengen we fysiologie (lichaam) en psychologie bij elkaar.

 

Door deze persoonlijke en brede aanpak zien we dat klachten niet alleen verminderen maar ook dat de kans op een terugval veel kleiner is. Doordat we niet alleen gesprekken voeren maar ook het lichaam trainen, door middel van Biofeedback, zien we positieve lange termijn resultaten. Lees hier mee over behandelingen door middel van Biofeedback.

Informatie over Burn-out
Burn-out behandeling

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ: