Actuele wachttijden

De wachtlijsten voor psychologische hulp binnen de basis GGZ zijn nog altijd erg lang. Als regionale en vrijgevestigde psychologenpraktijk proberen we de wachttijden (aanmeldingswachttijd) zo kort mogelijk te houden. We streven ernaar om na een aanvraag zo spoedig mogelijk een intake te plannen. De wachttijden kunnen echter wel verschillen per locatie en per type behandeling.

Na de intake proberen we zo snel mogelijk de behandeling te starten. De behandelingswachttijd (tijd tussen de intake en start van de behandeling) is bij ons meestal 2 weken. Het kan dan wel zijn dat niet direct jouw gewenste tijd of dag beschikbaar is, maar zodra deze plek in onze agenda vrijkomt, zullen we deze voor je reserveren.

Hieronder vind je een indicatie van de actuele wachttijden per type behandeling. Heb je vragen over onze wachttijden, neem dan contact. Door een bericht achter te laten via ons contactformulier kunnen we je direct op de wachtlijst zetten.

Korte wachttijden

Wachttijden basis GGZ

Als psychologenpraktijk BrainNetwork hebben we met verschillende verzekeraars contracten, deze vind je op onze pagina over de vergoedingen. Ook als we geen contract hebben met jouw verzekeraar, wordt een groot deel (60% tot 100%) van de behandelingen meestal vergoed. Dit noemen we contractvrije zorg. We hebben dan geen vaste afspraken met zorgverzekeraars, maar omdat onze zorg wel aan alle richtlijnen van verzekeraars voldoet kan de behandeling op basis van restitutie vergoed worden. Lees hier meer over op onze pagina over vergoedingen en laat je vooraf altijd goed informeren door je verzekeraar. 

Voor de basis GGZ (verzekerde zorg) streven we er altijd naar de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Helaas is onze wachttijd in korte tijd opgelopen. Hieronder tref je de wachttijd in weken per vestiging aan. De daadwerkelijke wachttijd is sterk afhankelijk van jouw flexibiliteit. De actuele wachttijd voor de start van behandeling is op dit moment:

  • Locaties Soest: helaas hebben wij voor de maand mei 2024 een aanmeldstop 
  • Locatie Zeist: helaas hebben wij voor de maand mei 2024 een aanmeldstop

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je altijd contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 14 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een behandeling kan starten. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen, Nederlandse Zorg Autoriteit, 2016).

Wachttijden coaching en biofeedback

Het gaat hier om coachingstrajecten, psychologische begeleidingstrajecten en biofeedback, waarbij geen diagnose wordt gesteld en die bekostigd worden door jezelf of door de werkgever. Omdat dit niet binnen de verzekerde zorg valt en los staat van regels die de zorgverzekeraars aan de behandeling stellen, is de wachtlijst hiervan korter.

De verwachte wachttijd voor een intake vind je hieronder per locatie.  Na de intake streven we ernaar de behandeling binnen 2 weken te starten. 

  • Locaties Soest: +/- 2-5 weken
  • Locatie Zeist  : +/-  2-5 weken

Wachttijden neurofeedback

Neurofeedback valt onder de complementaire zorg. Dat wil zeggen dat deze zorg niet binnen de basisverzekering valt, maar wel onder een aanvullende verzekering kan vallen. Lees hier meer over op onze pagina over vergoedingenNeurofeedback training is een intensief  traject van 10 tot 12 weken, daarmee kunnen de wachttijden binnen onze praktijk soms wat langer zijn.

De verwachte wachttijd voor een intake vind je hieronder per locatie.  Na de intake streven we ernaar de behandeling binnen 2 weken te starten. 

  • Locaties Soest: +/- 2 weken
  • Locatie Zeist: +/-  2-4 weken

Direct aanmelden

De wachttijd binnen onze psychologenpraktijk is afhankelijk van het type behandeling en de flexibiliteit (welke dagen en tijden jij kan) van degene die in behandeling komt. We streven er altijd naar je zo snel mogelijk te kunnen helpen. Via het contactformulier hieronder kan je je direct aanmelden.

Voor korte vragen met betrekking tot onze hulpverlening zijn wij op maandagmiddag, woensdag tot 14.00 uur en vrijdag tot 13.00 uur beschikbaar op het telefoonnummer: 030-22 72 365. Je kan ons ook altijd bereiken via de mail of het onderstaande contactformulier. We proberen daar spoedig op te reageren.

Vestiging

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork is een regionale psychologiepraktijk met vestigingen in Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling. Heb je vragen over onze wachttijden of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op. Onze locaties zijn goed bereikbaar vanuit: Amersfoort, Zeist, Bilthoven, De Bilt, Utrecht, Soest, Houten, Soesterberg en Bunnik.

BrainNetwork is aangesloten bij: