Onze werkwijze

Gezondheid is voor iedereen belangrijk. We willen graag gezond zijn en ons fit, vitaal en in balans voelen. Hoe we functioneren is belangrijk. Wanneer we ons niet goed voelen kan dit behoorlijke gevolgen hebben. Klachten zoals chronische pijn, stress,  prikkelbaarheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, stemmingsproblemen, angst en geheugenproblemen maken ons leven minder aangenaam.

In onze werkwijze staat een persoonlijke behandeling centraal. We richten ons op een effectieve en duurzame behandeling van jouw klachten. Geen mens is hetzelfde en de klachten die je kan ervaren zijn voor iedereen anders. We besteden daarom veel aandacht aan de kennismaking en intake. Alleen als we een duidelijk beeld hebben van jouw persoonlijke situatie kunnen we een eerlijk en passend advies geven over de mogelijke behandeling. Neem contact op met ons team in Zeist of Soest voor een persoonlijk advies.

EMDR therapie Zeist

Onze visie als psychologenpraktijk

Als psychologenpraktijk staan we voor een holistisch benadering van je klachten. Goed in je vel zitten en optimaal functioneren wordt voor een belangrijke mate bepaald door de balans tussen je hoofd, hart en lichaam. In onze behandelingen gaan we uit van het sterk lerende vermogen van je brein. We kijken daarbij zowel naar de psychologische als fysiologische aspecten van je klachten.

Fysiologie

Welke invloed heeft de werking van je interne systemen op je gedrag of je functioneren? (Psycho)  Fysiologie onderzoekt de biologische basis van menselijk gedrag. Je interne netwerk (zenuwstelsel) kan onbewust een grote rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van je klachten. Om die processen inzichtelijk te maken kunnen we in onze behandelingen bepaalde technieken toepassen, zoals biofeedback, hartcoherentie en neurofeedback. Deze behandeltechnieken geven inzichten in het functioneren van je interne netwerk en reacties van je lichaam op bepaalde situaties.

Psychologie

Welke rol spelen je gevoelens gedachten en gedrag in het ontstaan van je klachten? De biologische benadering van je klachten combineren we de psychische ondersteuning van je klachten. Door middel van cognitieve gedragstherapie onderzoeken we hoe je omgaat met verschillende situaties. Door meer inzicht te krijgen en je meer bewust te worden van je gedachten, gevoel en gedrag kan je dit veranderen. Dit is een effectieve manier om klachten te verminderen. Ook maken we bij bepaalde klachten gebruik van ervaringsgerichte behandelingen zoals EMDR en psychomotorische therapie. De psychologen van BrainNetwork werken daarbij altijd vanuit een aantal kernwaarden:

  • Transparantie over de behandeling en voortgang,
  • Optimistisch en resultaat gericht
  • Vanuit een persoonlijke & holistische benadering

Afhankelijk van je klachten zoeken we naar de beste behandeling waarbij we verschillenden technieken kunnen combineren om een langdurig resultaat te bereiken.

Persoonlijk Behandelplan

Bij BrainNetwork sta jij als cliënt centraal. Binnen onze praktijk zetten we ons in voor de beste zorg voor jou en proberen we lange wachttijden te voorkomen. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze zorg  te verbeteren. We bieden je kwalitatieve zorg binnen een regionale en persoonlijke praktijk.

Na aanleiding van je aanmelding plannen we zo snel mogelijk een eerste intake. Afhankelijk van je klachten en het zorg traject is vooraf een verwijzing van de huisarts nodig om een verzekerd zorgtraject te starten. Tijdens de intake bespreken we je klachten en maken we op basis daarvan een persoonlijk behandelplan. Een behandeltraject binnen onze praktijk dan vervolgens altijd uit 3 onderdelen.

 

1. Jouw klachten begrijpen

Zodra je besloten hebt een behandeling te starten bij BrainNetwork plannen we een eerste intake met een regiebehandelaar (1ste sessie). 

Tijdens deze intake doen we verder onderzoek naar je klachten en jouw specifieke hulpvraag. Voorafgaand aan dit gesprek word je gevraagd een vragenlijst in te vullen en vragen we je indien nodig een verwijzing van de huisarts met ons te delen.

2. Persoonlijke behandeling

Aan de hand van de verkregen informatie tijdens de intake wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

De gekozen behandeling is altijd in overleg en zal uiteindelijk aansluiten op je wensen. De duur van het traject hangt af van jouw specifieke hulpvraag, de ernst van je klacht en de behandelmethode.

3. Evaluatie & voortgang

Tijdens het behandeltraject zullen we tijd maken om de voortgang te evalueren. In hoeverre ervaar je een vermindering van je klachten en wat vind je van de behandeling tot zo ver?

De psycholoog zal ook zijn of haar bevindingen delen. Op basis daarvan kunnen we gezamenlijk besluiten om het traject aan te passen indien nodig.

Neurofeedback & biofeedback

Uniek voor de behandeling bij BrainNetwork is dat we niet alleen naar je klachten (symptomen) kijken maar willen begrijpen wat erachter zit. Als we de oorzaak en de symptomen kunnen aanpakken kunnen we een langdurig resultaat bereiken in het verminderen van je klachten.

Naast gesprekstherapie is ons team daarom gespecialiseerd op het gebied van neurofeedback en biofeedback therapie. Deze behandelvormen kunnen helpen om de  bepaalde klachten breder in beeld te brengen en aan te pakken. Door lichamelijke signalen zichtbaar te maken en daarop te trainen, zijn er direct veranderingen in gedrag, gevoel en gedachten aan te brengen, waardoor de klachten beheersbaar en verminderd kunnen worden.

BrainNetwork

Online behandeling

Divers klachten zoals onder andere stress, burn-out, angst en paniekklachten of slaapproblemen zijn goed te begeleiden door middel van een online therapie. Een online behandeling moet echter wel bij jou passen. We bieden daarom ook altijd de mogelijkheid om je behandeling in onze praktijk voor te zetten als je daar de voorkeur aan geeft. Online maken onze psychologen gebruik van diverse behandelmethoden zoals:

Uit onderzoek is gebleken dat een online behandeling (videobellen) dezelfde effectiviteit kan geven als een behandeling in de praktijk. Voor sommige klachten of type behandelingen is het echter geen oplossing. Laat je daarom altijd goed informeren. Bij BrainNetwork bepalen we vooraf samen met jou wat de beste vorm van behandeling is om je effectief te begeleiden.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork is een regionale psychologie praktijk met een locatie in Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op. Onze actuele wachttijden vind je hier: wachtlijst. Onze locaties liggen centraal en zijn goed bereikbaar vanuit: Amersfoort, Zeist, Bilthoven, De Bilt, Utrecht, Soest, Houten, Veenendaal en Nieuwegein.

BrainNetwork is aangesloten bij: