Over BrainNetwork

 

In 2017 is Ilse Mennen de psychologie praktijk BrainNetwork gestart vanuit haar interesse in de werking van het zenuwstelsel in combinatie met gedrag. Door processen in het lichaam meetbaar te maken en inzicht te geven biedt zij een duurzame oplossing in het verminderen van klachten. Een persoonlijke en betrokken benadering staat centraal, waarbij er op individueel niveau wordt afgestemd op de hulpvraag en klacht. Een duidelijke en transparante communicatie is daarbij belangrijk. De afgelopen jaren is de praktijk verder gegroeid tot een moderne kleinschalige psychologie praktijk die werkt vanuit de leerbaarheid van je eigen brein en lichaam.

 

In onze praktijk zien we volwassenen en kinderen met grote verscheidenheid aan klachten, zoals ADD, ADHD, angst en paniek, whiplash, slaapproblemen of stress klachten. BrainNetwork onderscheid zich door de behandelvormen Neurofeedback en Biofeedback die we combineren met cognitieve gesprekstherapie en ACT.

 

Je brein en lichaam staan continue met elkaar in verbinding door vele interne netwerken. Met of zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak kunnen deze netwerken minder ontwikkeld zijn en of verstoord raken. Dit kan een grote impact hebben op je lichamelijk en psychisch functioneren.  Op basis van het lerend vermogen van je brein en het zelfsturend vermogen van het lichaam helpt een psycholoog van BrainNetwork je om deze interne netwerken te herstellen en te versterken waarmee je klachten te verminderen.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

BrainNetwork werkt uitsluitend met ervaren en gecertificeerde psychologen. Ons team vertelt je graag meer over behandelingen en hoe we je daarmee kunnen helpen bij je klachten. We bieden altijd een gratis intake om kennis te maken en goed beeld te geven van de mogelijkheden voor verschillende klachten.

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

ONZE BEHANDELINGEN

 

Binnen onze behandelingen kijken we altijd naar de fysiologische (je interne netwerk) en de mentale aspecten van je functioneren.  Zo trainen we niet alleen direct op de (interne) oorzaak van de klachten maar bieden we ook coaching om zo een langdurig resultaat te bereiken van de behandeling. We maken in onze behandelingen daarom naast gesprekstherapie veel gebruik van biofeedback, neurofeedback en psychomotorische therapie.

 

Binnen de behandeling staat het welzijn van de cliënt altijd voorop. Bij BrainNetwork vinden we het belangrijk om de sessies in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen. We willen dat je je op je gemak, veilig en vertrouwd voelt. Transparante en duidelijke communicatie vinden we daarbij belangrijk. Dit houdt in dat we helder communiceren en ook aan zullen geven als onze behandelmethode geen passende methode is in het aanpakken van je klachten.

 

Wil je meer weten over  behandelmethode en wat we voor jou kunnen doen, neem dan contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Nu contact opnemen

ONZE THERAPEUTEN

BrainNetwork staat voor een persoonlijke en effectieve behandeling. We besteden daarom veel tijd in opleiding en ontwikkeling van ons team. De behandelingen worden ook altijd uitgevoerd door gecertificeerde psychologen.

Psycholoog zeist

Ilse Mennen is afgestudeerd neuropsycholoog aan de Universiteit van Maastricht. Zij heeft jaren behandelervaring binnen een grote GGZ instelling waar zij zowel kinderen en volwassenen met uiteenlopende problematiek heeft behandeld binnen de basis als specialistische GGZ. Zij is dan ook erkend cognitief gedragstherapeut bij de VGCt. Daarnaast heeft ze jaren binnen een landelijk neurofeedback centrum gewerkt waar zij zich heeft gespecialiseerd op het gebied van neurofeedback en biofeedback.

Psycholoog

Ayla Snoeijs is afgestudeerd arbeid en organisatie psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast is zij psychomotorisch therapeut. Zij heeft heel wat jaren binnen een grote specialistische GGZ instelling gewerkt en als psychomotorisch therapeut diverse doelgroepen behandeld met uiteenlopende problematiek. Als arbeid en organisatiepsycholoog heeft zij veel behandelervaring met mensen met burn-out en stress gerelateerde klachten. 

Neurofeedback & biofeedback specialisten

 

Onze praktijk is gekwalificeerd als Neurofeedback specialist BCN en lid van de BCIA. De BCIA is een non-profit organisatie en het enige erkende Internationale Instituut voor opleiding en professionalisering van Neurofeedback therapeuten.  Om BCIA gecertificeerd te zijn en te blijven is het belangrijk om continu opleiding en training te volgen die erkend zijn door deze organisatie. Verder zijn onze psychologen aangesloten bij het  Nederlands Instituut voor Psychologen. Ook deze registratie is gebaseerd op een kwaliteitskeuring. Zonder gedegen opleidingsachtergrond is het niet mogelijk om deze internationale en nationale certificering te krijgen. 

 

Certificeringen:  Psycholoog NIP; Neurofeedback therapeut BCN; Cognitief gedragstherapeut VGCt; Hartcoherentie therapeut; Biofeedback therapeut; Psychomotorisch therapeut 

 

Lidmaatschappen:

 

Neem een kijkje in onze praktijk

Psychologie praktijk
Neurofeedback
Psycholoog Neurofeedback

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

           NFG    ISNR

× Direct contact opnemen