Psycholoog Woerden

Welkom bij BrainNetwork. Onze praktijk is gespecialiseerd in  Neurofeedback, Biofeedback en Cognitieve gedragstherapie en behandelt volwassenen en kinderen uit veel verschillende regio’s zoals Woerden. Onze psychologenpraktijk bevindt zich in Zeist nabij het station Driebergen-Zeist en is daarmee makkelijk bereikbaar vanuit onder andere AmersfoortZeistBilthovenDe Bilt, DoornUtrechtSoestHoutenWoerdenVeenendaal en Nieuwegein.

 

Wij behandelen mensen met diverse klachten zoals ADHD, ADD, Autisme, Angstklachten, Leerproblemen, Hoofdpijn, Slaapproblemen & Burn-out. Daarbij werken we uitsluitend met ervaren therapeuten die op basis van jou persoonlijke situatie een behandelplan op maat maken. Daarbij is een blijvend resultaat ons uitgangspunt. Om dit te bereiken maken we gebruik van cognitieve gedragstherapie in combinatie met biofeedback of neurofeedback. Zoek je een psycholoog in Woerden en wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Neem dan contact op via 030-2272365.

Persoonlijke aanpak

Geen lange wachtlijsten

Erkende therapeuten

Behandelbare klachten

Bij BrainNetwork staan we voor een effectieve en persoonlijke aanpak. Naar aanleiding van een eerste intake bespreken we wat er mogelijk is en stellen duidelijke verwachtingen. In onze psychologenpraktijk behandelen we zowel kinderen als volwassenen. Onze behandelmethoden neurofeedback, biofeedback en cognitieve gedragstherapie zijn daarbij breed toepasbaar. Naast de behandeling van de klachten bieden we tijdens de sessies ook coaching aan waarbij we je helpen om het optimale resultaat uit het behandeltraject te halen. Onderstaand een aantal klachten die we effectief kunnen behandelen.

“Ik heb hier super veel geleerd op een hele fijne manier! ”

 

Lees hieronder wat clienten over onze behandelingen en praktijk zeggen

Neurofeedback Woerden

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij je je hersenactiviteit traint. De behandeling is gebaseerd op het gegeven dat bepaalde cognitieve, emotionele of fysieke klachten gepaard gaan met afwijkende patronen (ritmen) in de hersenactiviteit. Tijdens de behandeling wordt de hersenactiviteit middels speciale apparatuur gemeten, geanalyseerd en zichtbaar gemaakt. Vervolgens worden je hersenen geleerd om de juiste patronen te produceren. Dit doen we door de ‘juiste hersengolven’ te belonen. Het brein leert op die manier optimaal te functioneren, waarmee klachten verminderen of verdwijnen. Lees hier meer over deze behandelmethode.

laurenz-kleinheider-426386-unsplash

Biofeedback Woerden

Biofeedback is een behandelmethode waarbij lichaamssignalen zoals spierspanning, huidgeleiding, ademhaling, hartslag en handtemperatuur, gemeten worden en zichtbaar gemaakt. Gedurende de dag veranderen deze signalen onder invloed van het autonome zenuwstelsel. Het reageert op situaties die zich voordoen. Het lichaam wordt geactiveerd of ontspant. Het is continu op zoek naar een balans. Dit kan verstoord raken. Op het moment dat er een verstoring in dit systeem ontstaat kan dit diverse klachten geven. De behandeling is erop gericht om je meer inzicht te geven in het fysiologische systeem. Daarbij ga je leren je eigen lichaamssignalen te herkennen en er op bewust niveau meer sturing aan te geven. Lees hier​ meer over deze behandelmethode.

Cognitieve Gedragstherapie Woerden

Cognitieve gedragstherapie is een behandelmethode die in Nederland veel toegepast wordt door psychologen. De behandelmethode gaat er vanuit dat je gedachten, je gevoel en gedrag met elkaar samenhangen. Het beïnvloedt elkaar. Niet de situatie op zich, maar de gedachten over die bepaalde situatie bepalen hoe je je erbij voelt en hoe je er op reageert (wat je gedrag is). Dat is voor iedereen anders. Vaak ben je je niet bewust van deze patronen. Bij cognitieve gedragstherapie gaan we deze gedachte, gevoel en gedragscirkel inzichtelijk maken en je leren om op een andere manier naar situaties te kijken en/of je gedrag aan te passen. Lees hier​ meer over deze behandelmethode.

girl-looking-away-1995624_1920

Ervaringen

Vrouw 40 jaar met een whiplash en ADHD
Bijna 4 jaar geleden heb ik een auto ongeluk gehad. Met als gevolg een whiplash. Heb vele therapieën gevolgd, maar niets bleek te helpen, totdat iemand mij de Neurofeedback therapie adviseerde. Ik kwam toen bij Ilse Mennen terecht, voelde mij bij haar gelijk op mijn gemak. Ze heeft goed uitgelegd wat de therapie inhield en wat ik ervan kon verwachten. Kreeg ook huiswerk mee wat ik eerst vervelend vond, maar na de therapieën te volgen werd het huiswerk een leuke uitdaging. Alles ging me steeds beter af. Ik heb zelf ADHD en merkte ook dat ik rustiger werd, me beter kon concentreren, meer naar mijn gevoel kon luisteren en meer nee durfde te zeggen. Ik ging er 2 keer per week naar toe. Voor mij was het echt inspanning in het begin, maar al snel merkte ik resultaat en voelde toen echt als ontspanning. Heerlijk kwam ik weer naar buiten de therapieën hebben mij echt goed gedaan!

Meisje 16 jaar met faalangst 
Ik heb hier super veel geleerd op een hele fijne manier! Er was altijd een gezellige en positieve sfeer

Jongen 8 jaar met autisme 

Onze ervaring met neurofeedback is zeer positief. Onze zoon van 8 jaar heeft ASS en een verstoorde emotieregulatie. Na twee weken neurofeedback merkten wij al veel verschil. Onze zoon vertelde veel meer uit zichzelf. Stelde meer vragen. Dit was heel bijzonder en opvallend. Dit is ook zo gebleven en zijn wij heel dankbaar voor. Ivm driftbuien/boosheid gaan we op korte termijn nog een aantal sessies doen. Het is heel jammer en een grote gemiste kans dat neurofeedback in Nederland nog zo onbekend is. Eigenlijk zou standaard iedereen die een diagnose ASS krijgt z.s.m. neurofeedback moeten kunnen volgen.

Hoe kan je ons bereiken vanuit Woerden?

Psychologenpraktijk BrainNetwork is de expert in de regio Utrecht op gebied van Neurofeedback en Biofeedback. Onze locatie is gelegen nabij het station Driebergen-Zeist. We zijn daarmee vanuit Woerden middels het openbaar vervoer goed te bereiken. Via de A12 richting Utrecht bij afrit 20 – Driebergen zijn wij ook met de auto goed bereikbaar. Vind hier onze locatie.

 

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?  Dan plannen we graag een eerste intake waarbij we de mogelijkheden in kaart brengen. Uiteraard zijn we ook telefonisch op per mail bereikbaar om je vragen te beantwoorden. Je kan ons 5 dagen per week bereiken van 9.00 tot 18.00 op 030-2272365.

Psycholoog
20180923_173611 (1)

Ilse Mennen
Psycholoog

Ilse Mennen is afgestudeerd neuropsycholoog aan de Universiteit van Maastricht. Zij heeft jaren behandelervaring binnen een grote GGZ instelling en een landelijk Neurofeedback centrum waar zij zowel kinderen en volwassenen met uiteenlopende problematiek heeft behandeld. Ilse is erkend Cognitief gedragstherapeut en Neurofeedback specialist en voldoet daarmee aan de strenge kwaliteitseisen van BCIA en VGCT.

 

We behandelen volwassenen en kinderen met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld ADHD, ADD, Autisme, Angstklachten, Leerproblemen, Hoofdpijn, Slaapproblemen & Burn-out. Op onze site vind je meer informatie over onze tarieven en de mogelijkheden voor vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar.

Contact opnemen