Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie (PMT) is een therapievorm waarin doen en ervaren centraal staat. Door middel van lichaams- en/of bewegingsgerichte oefeningen staan we stil bij gedrag, emoties, het lichaam en gedachten. Door te ervaren en met je lichaam bezig te zijn, ontdekken we meer dan alleen via het praten. Wat je lijf je zegt en wat je doet in de oefeningen, koppelen we aan het dagelijks leven. Er is een grote kans dat het gedrag dat je in de therapieruimte laat zien bij een oefening, sterk overeenkomt met hoe je je gedraagt in het dagelijks leven.

 

Door middel van psychomotorische therapie wordt je je meer bewust van je lijf, emoties, gedachten en gedrag. En kun je oefenen met nieuw gedrag. Voor meer bewustwording van het lichaam en lichamelijke reacties bij stress, kan in de PMT sessies ook gebruik gemaakt worden van biofeedback. Daarnaast kunnen er gedachtepatronen herkent en bewerkt worden. Hiervoor wordt de cognitieve gedragstherapie ingezet. Onderdelen vanuit de Acceptance en Commitment therapie kunnen binnen de psychomotorische therapie ook op een ervaringsgerichte manier aangeboden worden. 

Voor wie is psychomotorische therapie

 

Psychomotorische therapie is zeer geschikt voor mensen die moeite hebben met:

 

  • grenzen te herkennen en aan te geven
  • gespannenheid en stressklachten. 
  • problemen in het herkennen van emoties of het uiten daarvan
  • aandacht en focus problemen
  • angstklachten
  • onzekerheid
  • impulsregulatie problemen.

 

Het doel van PMT is het verminderen of wegnemen van je klachten door er op een lichamelijk actieve manier aan te werken.

Psychomotorische therapie

Inzicht in je gedrag en gedachten

 

Stil staan bij emoties en het lichaam

 

Leren voelen

 

Sturing geven aan ongewenste patronen

Psychomotorische therapie
Advies over je klachten

Psychomotorische therapie bij BrainNetwork

 

Psychomotorische Therapie maakt bij BrainNetwork vaak deel uit van een behandeltraject middels gesprekstherapie of neurofeedback. Net als biofeedback is het een lichaamsgerichte behandeling die je inzicht geeft, je contact laat maken met je lichaam en van daaruit werkt aan het verminderen van je klachten.

 

Met deze behandeltechniek bieden wij de mogelijkheid om niet alleen op verbaal vlak te werken aan het verminderen van je klachten, maar ook op lichamelijk vlak. Hiermee bieden wij een integrale, effectieve en duurzame behandeling

NEEM CONTACT OP
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork is een moderne psychologie praktijk in Zeist. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling voor kinderen en volwassenen met diverse psychische klachten. We zijn gespecialiseerd in CGT, Biofeedback & Neurofeedback behandelingen. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

           NFG    ISNR

× Neem direct contact op