Psycholoog Baarn

BrainNetwork is een regionale psychologenpraktijk in de buurt van Baarn. We werken met een team van ervaren psychologen vanuit twee locaties (Zeist en Soest) in de buurt van Baarn. Onze praktijk kenmerkt zich door een persoonlijke en betrokken aanpak van diverse psychische klachten voor zowel kinderen als volwassenen. We werken daarbij met bewezen effectieve behandelmethode zoals ACT, cognitieve gedragstherapie en EMDR, en we maken daarnaast gebruik van meer lichaams en ervaringsgerichte (complementaire) behandelmethode zoals biofeedback en hartcoherentie. Lees meer over onze visie en aanpak: onze werkwijze

We streven naar korte wachttijden en je kan bij ons terecht voor verschillende psychische klachten. Ons team van psychologen heeft veel ervaring in de begeleiding bij klachten die ontstaan als gevolg van stemmingsproblematiek, angst & paniek stoornissen, depressie, AD(H)D, stress, niet aangeboren hersenletsel en trauma.

Wil je meer informatie onze behandelingen of advies over je klachten? Ons team van psychologen staat voor je klaar. Laat een bericht achter via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Tevens kan je ons dagelijks ook bereiken op telefoonnummer 030-2272365.

 

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijk betekent voor ons, dat we geen standaard protocol volgen maar onze behandeling aanpassen op jouw klachten en hulpvraag. Zo willen we een effectieve behandeling bieden met een langdurig resultaat.

Langdurig resulaat

In onze begeleiding volgen we een integrale aanpak. Dit wil zeggen dat we naar je totale functioneren kijken om een langdurig resultaat te bereiken. We maken daarbij gebruik van zowel fysiologie als psychologie

Betrokken team

Het succes van de behandeling wordt voor een groot deel bepaald door een goede connectie met de behandelend psycholoog. Een psycholoog die je op je gemak kan stellen maar ook kan uitdagen. Heldere en duidelijke communicatie is daarbij belangrijk.

Hoe kunnen we je helpen?

Ben je op zoek naar een psycholoog in Baarn? Vanuit onze praktijk in Soest bieden we een persoonlijke behandeling bij diverse psychische klachten. Ons team bestaat uit ervaren (GZ) psychologen en biofeedback therapeuten. Vanuit onze visie benaderen we klachten niet alleen vanuit het mentale perspectief, maar kijken we breder naar je algehele functioneren. Mentale klachten staan vaak niet op zich maar hebben ook een impact op je fysiek. Je lichaam fungeert als spiegel van je brein en geeft je daarmee waardevolle handvatten om in te zetten tijdens een behandeling. Behandelingsvormen zoals biofeedback en hartcoherentie training kunnen daarbij helpen.

Wij vinden het belangrijk dat jij je bij een psycholoog op je gemakt voelt. Daarom nemen we bij het eerste gesprek altijd voldoende tijd om kennis te maken en een compleet beeld te krijgen van je klachten. 

Mocht je eerste advies willen over je klachten kan je altijd telefonisch contact opnemen of ons een bericht sturen via mail of whatsapp.

Psycholoog Baarn

Begeleiding bij diverse klachten

BrainNetwork is een psychologenpraktijk waar je terecht kan met uiteenlopende psychische of mentale klachten. We streven naar een korte wachtlijst om je snel te kunnen helpen. Onze praktijk is goed bereikbaar vanuit Baarn met auto en openbaar vervoer, daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor een digitaal consult. Hieronder vind je de meest voorkomende klachten die wij in onze praktijk behandelen:

 • Angst & paniekklachten
 • Depressie en stemmingsklachten
 • Slaapproblemen
 • Burn-out en stress gerelateerde klachten
 • Zelfbeeldproblematiek
 • ADHD, ADD 
 • Trauma & PTSS
 • Whiplash
 • Niet aangeboren hersenletsel
 • Spanningshoofdpijn en migraine
 • Somatisch onverklaarbare klachten (SOLK)

Heb je vragen over onze behandelingen?  Neem gerust contact op, onze psychologen kijken graag wat ze voor jou kunnen betekenen. Een behandeling wordt volledig of deels vergoed, afhankelijk van de klacht en behandelmethode. Je hebt hiervoor een doorverwijzing van jouw huisarts naar onze psychologenpraktijk nodig.

Onze werkwijze

BrainNetwork werkt met een team van erkende (GZ) psychologen en biofeedback therapeuten. Binnen onze behandelingen maken we gebruik van verschillende behandelmethoden, zoals EMDR, ACT, CGT en biofeedback. Afhankelijk van jouw situatie bespreekt de psycholoog met jou een persoonlijk behandelplan, waarbij soms verschillende technieken met elkaar worden gecombineerd. Hiermee kunnen we positieve en lange termijn resultaten bereiken in het verminderen van je klachten. Wil je meer weten over onze werkwijze neem dan gerust contact op of lees hier meer op onze site: werkwijze.

Binnen onze psychologenpraktijk bieden we behandelingen aan voor zowel volwassenen als kinderen.

Cognitieve gedragstherapie (CGT & ACT)

Door een combinatie van zowel cognitieve therapie en gedragstherapie leer je problematische situaties anders te bekijken én er anders mee om te gaan.

Biofeedback therapie

Je lichaam en brein maken samen een sterk netwerk. Door lichaamssignalen, zoals spierspanning en ademhaling, te meten leer je meer inzicht te krijgen in je eigen lichaam en hoe dit reageert op je brein, op je gedachten.

EMDR

EMDR of Eye Movement Desensitization and Reprocessing is effectief voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende of traumatische ervaring (EMDR vereniging NL)

Neurofeedback therapie

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij er feedback op de hersenactiviteit wordt gegeven en de hersenen daarmee leert en traint om deze beter te reguleren. Deze methode wordt veel toegepast bij AD(H)D of slaapproblemen

Persoonlijk behandelplan

Als psychologenpraktijk in de regio Baarn staan we voor een persoonlijke en transparante werkwijze waarbij een integrale aanpak centraal staat. Wij bekijken per situatie en gericht op de persoon zelf, welke behandeling of combinatie van behandelmethoden het beste bij jou past. We communiceren hier duidelijk over zodat je van te voren weet hoe het traject eruit zal zien en ook of dit vergoed wordt door je verzekeraar. Afhankelijk van je verzekering, het type behandeling wordt dit deels of geheel vergoed. Een behandelingstraject bestaat altijd uit onderstaande stappen:

1. Kennismaking

Heb je vragen over de behandeling of wil je graag advies over je klachten? We plannen graag een telefonisch kennismakingsgesprek (15 min). We bespreken dan kort je klachten en adviseren je graag over de mogelijke begeleiding die we kunnen bieden.

2. Intake

Bij de start van een behandeltraject, op basis van een verwijzing of een persoonlijke hulpvraag, plannen we eerst een verdiepende intake (60 tot 90 minuten). Tijdens deze intake zullen we dieper ingaan op je klachten en stellen we in overleg een compleet behandelplan op.

3. Behandeltraject

Afhankelijk van je klachten en de behandelmethode plannen we meestal 10 tot 12 sessies om tot een effectief resultaat te komen. We volgen gedurende het traject altijd  het vooraf opgestelde behandelplan. Tussentijds plannen we evaluatiemomenten om bij te sturen als dat nodig is.

4. Afronding

Tijdens de behandeling werkt de psycholoog samen met jou naar een effectief resultaat in het verminderen van je klachten. In overleg met jou kiezen we het juiste moment om de behandeling af te ronden. Ook na de behandeling staan we voor je klaar en kan je contact opnemen met de behandelend psycholoog.

Advies over je klachten

Wil je advies over je klachten of een behandeling starten?  Voor het direct inplannen van een afspraak is onze planning dinsdag tot vrijdag bereikbaar tussen 11.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 030-2272365.  Mocht je ons toch niet direct kunnen bereiken, of heb je liever dat wij jouw terugbellen laat dan een bericht achter via het contactformulier hieronder of laat een voicemail bericht achter met je vraag. We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl. Vanuit Baarn adviseren we om de behandeling  te starten op onze locatie in Soest.

Meer informatie over onze behandelingen kan je ook vinden in onze blog.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork Psycholoog Baarn

Een behandelingstraject bij BrainNetwork wordt vaak deels of volledig vergoed door de zorgverzekeraar. We werken contract vrij, dat wil zeggen dat je behandeling op basis van restitutie wordt vergoed. Afhankelijk van je verzekering is dit een vergoeding van 60% tot 100%. We bieden diverse behandelmethodes en werken we uitsluitend met academisch geschoolde en erkende psychologen.

De psychologenpraktijk van BrainNetwork is gevestigd in gezondheidscentrum Dalplein in Soest en dichtbij het station Driebergen Zeist. Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Neem contact op met ons team.