De behandelaar

 

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerde psycholoog.

 

Ilse Mennen is afgestudeerd neuropsycholoog aan de Universiteit van Maastricht.

Zij heeft jaren behandelervaring binnen een grote GGZ instelling waar zij zowel kinderen en volwassenen met uieenlopende problematiek heeft behandeld binnen de basis als specialistische GGZ. Zij is dan ook erkend cognitief gedragstherapeut bij de VGCt. Daarnaast heeft ze jaren binnen een landelijk neurofeedback centrum gewerkt waar zij op het gebied van neurofeedback en biofeedback veel ervaring heeft opgedaan.

 

Ilse is gekwalificeerd als Neurofeedback specialist BCN en lid van de BCIA. De BCIA is een non-profit organisatie en het enige erkende internationale instituut voor opleiding en professionalisering van neurofeedback therapeuten.  Om BCIA gecertificeerd te zijn en te blijven is het belangrijk om continu opleiding en training te volgen die erkend zijn door deze organisatie.  Verder is Ilse geregistreerd als Neurofeedback Therapeut bij het Nederlands Instituut voor Psychologen. Ook deze registratie is gebaseerd op een kwaliteitskeuring. Zonder gedegen opleidingsachtergrond is het niet mogelijk om deze internationale en nationale certificering te krijgen. 

 

Ilse werkt samen met andere vrijgevestigde neurofeedback en biofeedback therapeuten over het land en volgt de benodigde opleidingen en lezingen om up to date te blijven over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van neurofeedback, biofeedback en cognitieve gedragstherapie.

 

Certificeringen:

Psycholoog NIP

Neurofeedbackpsycholoog NIP

Neurofeedback therapeut BCN

Cognitief gedragstherapeut VGCt

Hartcoherentie therapeut

Biofeedback therapeut

 

Lidmaatschappen: