Psychische hulp: Coaching

In onze psychologenpraktijk in Zeist en Soest bieden we naast  psychische begeleiding binnen de basis GGZ (verzekerde zorg) ook begeleiding aan in de vorm van coaching. Soms heb je geen duidelijke diagnose of klachten maar loop je toch vast. Ook dan kan een psycholoog je helpen om structuur te brengen en bepaalde zaken op een rij te zetten. Een aantal gesprekken in de vorm van coaching kan je dan helpen om weer verder te komen of het kan net die stok achter de deur zijn die je nodig hebt.

Als psychologenpraktijk BrainNetwork bieden we coaching aan op maat:

  • professionele begeleiding van een ervaren psycholoog
  • aantal sessies op basis van je persoonlijke hulpvraag
  • verschillende therapievormen zoals biofeedback, CGT & ACT

Coaching is altijd zonder verwijzing van een huisarts en kan ingezet worden bij lichte mentale klachten. Wil je graag een keer spreken met een psycholoog? Heb je vragen over je mentale klachten? Neem contact op met ons team in Zeist of Soest voor advies en begeleiding.

Coaching Zeist | Psycholoog zonder verwijzing

Psychische begeleiding in de vorm van coaching

Soms zit je gewoon niet lekker in je vel, krijg je niets gedaan of loop je continue tegen dezelfde blokkade aan. Coaching door een psycholoog kan dat duwtje in je rug zijn om over blokkades heen te stappen en je doelen te bereiken. In onze praktijk werken we uitsluitend met ervaren en gecertificeerde psychologen. Op basis van psychologische therapievormen kan ons team je helpen bij verschillende vragen zoals:

  • je ondersteunen in het bepalen van persoonlijke doelen
  • je helpen in het vinden van balans in je dagelijkse functioneren
  • je helpen om bepaalde gedachten te overwinnen
  • je ondersteunen bij lichte mentale klachten

Tijdens een coaching traject maken we gebruik van gesprekstherapie  (ACT, CGT) eventueel in combinatie met verschillende vormen van biofeedback. Dit is afhankelijk van je specifieke hulpvraag. We willen je helpen om je gedachten te ordenen, maar je ook laten ervaren en aanzetten tot actie.

Verschil coaching & psychologie?

BrainNetwork staat voor een persoonlijke, laagdrempelige, duurzame en effectieve behandeling. Afhankelijk van je vraag kan ons team van psychologen optreden in de rol van coach. Hoewel er overeenkomsten zijn tussen een regulier psychologisch traject en coaching zijn er ook duidelijke verschillen. Psychische hulp in de vorm van coaching is vaak kortdurend. Een traject van 3 tot 6 sessies zonder verwijzing en veelal gericht op persoonlijke ontwikkeling en mentale weerbaarheid. Een psychologisch behandeltraject wordt vaak ingezet bij begeleiden van meer fundamentele psychische klachten zoals angst- of paniekklachten, depressie, burn-out of stemmingsproblematiek. Dit zijn meer intensieve trajecten waarbij veel meer verschillende aspecten van je klachten worden bekeken om tot een oplossing te komen.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Psychische hulp in de vorm van een coachingtraject, zonder verwijzing, begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit eerste intake gesprek willen we samen met jou een zo concreet mogelijke hulpvraag formuleren. Dit kan zijn dat je beter wil worden in het aangeven van grenzen of dat je veel in gedachten zit (piekert) en meer wil ontspannen. Kortom dit kan heel divers zijn en is altijd persoonlijk

Tijdens de intake spreken we ook de duur en frequentie van de begeleiding af. We houden altijd ruimte om tijdens het traject dit aan te passen op basis van de ontwikkeling die we maken. De sessies zullen bestaan uit gesprekstherapie op basis van CGT en ACT. Daarnaast zullen we afhankelijk van je klachten ook lichaams- en ervaringsgerichte behandelvormen inzetten zoals hartcoherentie training of onderdelen van PMT. Er wordt veel van jezelf verwacht in zo een traject om tot een goed en langdurig resultaat te komen.

De begeleiding van de psycholoog kan eventueel ook digitaal plaatsvinden doormiddel van beeldbellen. Online coaching moet echter wel bij jou passen. We bieden daarom ook altijd de mogelijkheid om je behandeling in onze praktijk in Zeist of Soest voor te zetten als je daar de voorkeur aan geeft.

Coaching | Zeist | Psycholoog zonder verwijzing

Tarieven psychische hulp: coaching

Psychische hulp in de vorm van coaching is een begeleiding zonder verwijzing van een huisarts. Deze begeleiding wordt dan ook niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. In sommige situaties kan het zijn dat een deel van de kosten vergoed kunnen worden vanuit een aanvullende verzekering. De kosten van een traject wordt bepaald op basis van het aantal sessies. De prijs per sessie vind je op onze tarievenpagina. De duur van het traject is afhankelijk van je hulpvraag en of de type klachten die jij ervaart. Op basis van de gegevens uit de intake zullen we een persoonlijk plan opstellen en deze met je bespreken. Onze psycholoog zal gedurende de behandeling tussentijds evaluaties in plannen om met elkaar de voortgang te evalueren.

 

Meer informatie over begeleiding bij psychische klachten

In onze psychologieblog lees je meer over de verschillende therapievormen en ervaringen over mentale weerbaarheid vanuit onze praktijk. Je kan voor vragen ook altijd bereiken via het contactformulier of op telefoonnummer: 030-2272365

Lichaamsgerichte behandeling bij trauma en PTSS

Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking maakt ooit wel eens een ingrijpende gebeurtenis mee. Dit kan grote gevolgen voor…

Wanneer perfectionisme ongezond wordt: kenmerken, klachten en oplossingen

Je wilt jezelf bewijzen en je wilt presteren: dit lijkt je leven beter te maken. Fouten maken? Daar is geen…

Wat te doen bij een paniekaanval

Iedereen is wel eens bang of angstig. Angst is een natuurlijke reactie of dreiging of gevaar, het maakt ons alert…

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Misschien heb je er wel wat van meegekregen: de lange wachttijden bij de geestelijke gezondheidszorg. Veel meer mensen kiezen er…

1 2 3 6
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psychologenpraktijk BrainNetwork

BrainNetwork is een moderne psychologenpraktijk in Driebergen-Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling bij diverse psychische klachten. Je kan bij ons terecht met en zonder verwijzing. In onze praktijk werken we op basis van een integrale aanpak waarbij we fysiologie en psychologie combineren. Daarbij maken we bij coaching gebruik van verschillende behandelingen zoals PMT, CGT & Biofeedback. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op.

BrainNetwork is aangesloten bij: