Coaching & Psychologische begeleiding

In onze psychologenpraktijk in Zeist en Soest bieden we naast  psychische begeleiding binnen de basis GGZ (verzekerde zorg) ook begeleiding aan in de vorm van coaching. Onze psychologen helpen je graag met met persoonlijke obstakels waar jij in het leven op vast  loopt. Soms heb je klachten die niet in de verzekerde zorg vallen,  wil je geen diagnose of ligt je vraagstuk meer op persoonlijke groei, welzijn en succes….. Ook dan kan je bij ons terecht. Coaching door een psycholoog combineert de kracht van psychologische expertise met coachingsvaardigheden om je te helpen.

Bij psychologenpraktijk BrainNetwork bieden we persoonlijke coaching op maat:

  • professionele begeleiding van een ervaren psycholoog
  • aantal sessies op basis van je persoonlijke hulpvraag
  • verschillende therapievormen zoals biofeedback, CGT , EMDR & ACT

Coaching is altijd zonder verwijzing van een huisarts en kan ingezet worden bij lichte mentale klachten. Wil je graag een keer spreken met een psycholoog? Heb je vragen over je de klachten die je hebt en/of hoe wij jiu kunnen helpen met je hulpvraag? Neem contact op met ons team in Zeist of Soest voor advies en begeleiding.

Coaching Zeist | Psycholoog zonder verwijzing

Psychische begeleiding in de vorm van coaching

Soms zit je gewoon niet lekker in je vel, krijg je niets gedaan of loop je continue tegen dezelfde blokkade aan. Coaching door een psycholoog kan dat duwtje in je rug zijn om over blokkades heen te stappen en je doelen te bereiken. In onze praktijk werken we uitsluitend met ervaren en gecertificeerde psychologen. Op basis van psychologische therapievormen kan ons team je helpen bij verschillende vragen zoals:

  • je ondersteunen in het bepalen van persoonlijke doelen
  • je helpen in het vinden van balans in je dagelijkse functioneren
  • je helpen om bepaalde gedachten te overwinnen
  • je ondersteunen bij lichte mentale klachten

Tijdens een coaching traject maken we gebruik van gesprekstherapie  (ACT, CGT) eventueel in combinatie met verschillende vormen van biofeedback. Dit is afhankelijk van je specifieke hulpvraag. We willen je helpen om je gedachten te ordenen, maar je ook laten ervaren en aanzetten tot actie.

De kracht van coaching bij BrainNetwork

Bij BrainNetwork werken we uitsluitend met psychologen. De kracht ligt dan ook in de combinatie van psychologische expertise en coachingsvaardigheden om jou te begeleiden bij persoonlijke groei, welzijn en het bereiken van  doelen. Door beide samen te brengen kunnen we een duurzame begeleiding bieden en ook onderliggende patronen meer naar boven brengen. Onze psychologen hebben uitgebreide kennis van menselijk gedrag, emoties en mentale gezondheid. Ze begrijpen de complexiteit van psychologische processen en kunnen diepgaande inzichten bieden in de drijfveren achter gedrag en emoties. Zij hebben ervaring in gedragsverandering en kunnen effectieve strategieën bieden om destructieve patronen te doorbreken en gewenste veranderingen te bevorderen. Zij kunnen een veilige en ondersteunede omgeving bieden om aan doelen te werken en ruimte te bieden voor gedachten en emoties. Bij BrainNetwork werken we vanuit een holitische visie waarbij er ook naar de bredere context van het leven van iemand, zoals relaties, werk en levensstijl kan worden gekeken en fysiologie met psychologie gecombineerd kan worden.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Psychische hulp in de vorm van een coachingtraject, zonder verwijzing, begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit eerste intake gesprek willen we samen met jou een zo concreet mogelijke hulpvraag formuleren. Dit kan zijn dat je beter wil worden in het aangeven van grenzen of dat je veel in gedachten zit (piekert) en meer wil ontspannen. Kortom dit kan heel divers zijn en is altijd persoonlijk

Tijdens de intake spreken we ook de duur en frequentie van de begeleiding af. We houden altijd ruimte om tijdens het traject dit aan te passen op basis van de ontwikkeling die we maken. De sessies zullen bestaan uit gesprekstherapie op basis van CGT en ACT. Daarnaast zullen we afhankelijk van je klachten ook lichaams- en ervaringsgerichte behandelvormen inzetten zoals hartcoherentie training of onderdelen van PMT. Er wordt veel van jezelf verwacht in zo een traject om tot een goed en langdurig resultaat te komen.

De begeleiding van de psycholoog kan eventueel ook digitaal plaatsvinden doormiddel van beeldbellen. Online coaching moet echter wel bij jou passen. We bieden daarom ook altijd de mogelijkheid om je behandeling in onze praktijk in Zeist of Soest voor te zetten als je daar de voorkeur aan geeft.

Coaching | Zeist | Psycholoog zonder verwijzing

Tarieven coaching

Psychische begeleiding in de vorm van coaching is een begeleiding zonder verwijzing van een huisarts. Deze begeleiding wordt dan ook niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. De kosten van een traject wordt bepaald op basis van het aantal sessies. De prijs per sessie vind je op onze tarievenpagina. De duur van het traject is afhankelijk van je hulpvraag en of de type klachten die jij ervaart. Op basis van de gegevens uit de intake zullen we een persoonlijk plan opstellen en deze met je bespreken. Onze psycholoog zal gedurende de behandeling tussentijds evaluaties in plannen om met elkaar de voortgang te evalueren.

Een coachingstraject kan snel starten en heeft een andere wachttijd dan die voor de trajecten binnen de verzekerde zorg.

 

Meer informatie over begeleiding bij psychische klachten

In onze psychologieblog lees je meer over de verschillende therapievormen en ervaringen over mentale weerbaarheid vanuit onze praktijk. Je kan voor vragen ook altijd bereiken via het contactformulier of op telefoonnummer: 030-2272365

Overprikkeling: Een klacht met grote gevolgen

In onze samenleving worden steeds meer mensen geconfronteerd met overprikkeling. Dit verschijnsel kan voorkomen bij verschillende aandoeningen en situaties, zoals…

Wat is complex trauma?

Complex trauma verwijst naar langdurige en herhaalde traumatische ervaringen, meestal van interpersoonlijke aard, die plaatsvinden in de vroege stadia van…

Lichaamsgerichte behandeling bij trauma en PTSS

Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking maakt ooit wel eens een ingrijpende gebeurtenis mee. Dit kan grote gevolgen voor…

Wanneer perfectionisme ongezond wordt: kenmerken, klachten en oplossingen

Je wilt jezelf bewijzen en je wilt presteren: dit lijkt je leven beter te maken. Fouten maken? Daar is geen…

1 2 3 7
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psychologenpraktijk BrainNetwork

BrainNetwork is een moderne psychologenpraktijk in Driebergen-Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling bij diverse psychische klachten. Je kan bij ons terecht met en zonder verwijzing. In onze praktijk werken we op basis van een integrale aanpak waarbij we fysiologie en psychologie combineren. Daarbij maken we bij coaching gebruik van verschillende behandelingen zoals PMT, CGT & Biofeedback. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op.

BrainNetwork is aangesloten bij: