NEUROFEEDBACK BEHANDELING

Wat is Neurofeedback ? Tijdens een Neurofeedback behandeling trainen we op je hersenactiviteit om bepaalde klachten te verminderen. Deze behandelmethode gaat daarbij uit van het lerend vermogen van je hersenen.

 

Je hersenen produceren hersengolven. De ritmen (frequenties) van deze hersengolven worden geassocieerd met een bepaalde mentale staat. Zo produceer je snelle hersengolven wanneer je goed gefocust en geconcentreerd bent en trage als je wat dromerig en moe bent. Ook hebben de ritmen te maken met de communicatie tussen de hersendelen.

 

Bij bepaalde klachten of stoornissen zien we een afwijkend patroon in de hersenactiviteit. Middels een Neurofeedback training kunnen de hersenen geleerd worden om andere patronen te produceren waarmee klachten verminderen of verdwijnen. Bij een neurofeeback behandeling is herhaling van het geleerde belangrijk. Je moet bij deze behandeling dan ook uitgaan van 25 tot 30 sessies.

Voor wie is deze behandelmethode geschikt?

 

Een neurofeedback traject is een bewezen effectieve behandeling bij psychische en cognitieve klachten zoals, slaapproblemen, ADD en ADHD  Daarnaast hebben we in onze praktijk goede ervaringen bij cliënten met een whiplash en klachten die ontstaan door  PTSS en niet aangeboren hersenletsel. De intensiteit en vorm van de behandeling passen we altijd aan op basis van je klachten. In onze praktijk combineren we deze behandeling vaak met cognitieve gedragstherapie. Hiermee werken we aan een langdurig resultaat.

 

Deze behandelmethode is ook zeer geschikt voor kinderen of jong volwassen. Tijdens een training kan het kind een spel spelen of zijn favoriete film kijken die reageren op de hersenactiviteit. Dit wordt door kinderen vaak ervaren als een leuke manier van trainen. Deze behandelmethode is daarmee uitermate geschikt voor kinderen met klachten zoals ADHD, ADD, autisme & leerproblemen.

Waarom Neurofeedback therapie?

Langdurige resultaten

Geen vervelende bijwerkingen

Verbeterde concentratie

Veilig en pijnloze behandeling

Eenmalige investering

Alternatief voor ADHD medicatie

Neurofeedback
Veel gestelde vragen?

Meer weten over  Neurofeedback therapie?

Neurofeedback is een intensieve behandelmethode, maar zeker niet complex en zwaarmoedig. Het is laagdrempelig en voor veel mensen een prettige behandelingsvorm. De behandelingsmethode is steeds meer in opkomst en er wordt ook steekds meer bekend over de werking ervan bij diverse klachten. Laat je altijd goed informeren of deze behandeling ook voor jou de beste resultaten biedt. Hieronder vind je een aantal links naar interessante artikelen over deze vorm van therapie.

 

 

Heb je vragen over deze behandeling of wil je meer weten over de mogelijkheden? Onze specialisten vertellen je graag over de mogelijkheden en werking van Neurofeedback. In onze Psychologie blog lees je meer over de werking en resultaten van deze behandelingsvorm.

WAT IS NEUROFEEDBACK TRAINING?

Ons zenuwstelsel speelt een belangrijke rol  in onze mentale en fysieke gezondheid. Het zorgt voor een groot deel van het datatransport tussen vele functies en feedback systemen in het lichaam en de hersenen. De communicatie verloopt tussen de verschillende onderdelen door middel van verschillende frequenties (signalen). De manier waarop het brein en lichaam functioneert heeft invloed op ons gedrag en gevoel. Op dit gebied komen psychologie en fysiologie bij elkaar. Bij neurofeedback en biofeedback is het mogelijk om deze signalen ofwel frequenties direct zichtbaar te maken. Het is een soort spiegel en geeft feedback om inzicht te krijgen in de werking van het lichaam en de hersenen.

 

Via de feedback kan je zien of je door deze verandering het lichaam of de hersenen onder controle krijgt. Denk daarbij het onder controle krijgen van ons stressniveau, concentratie, spierspanning, prestatie, ontspanning, ademhaling en hartritme. Met deze signalen kunnen we op verschillende manieren gaan trainen door middel van een optische weergave die direct laat zien wat er op dat moment gebeurt. Hiermee kan je verbeteringen aanbrengen om de nieuwe situatie te gaan beheersen waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen doordat één van de oorzaken wordt weggenomen.

Veel gestelde vragen

Trainen van je Brein

Tijdens de training wordt de hersengolf activiteit continu gemeten en zichtbaar gemaakt. Bepaalde klachten zoals bijvoorbeeld ADHD, ADD en slaapproblemen gaan samen met een afwijkend hersengolf patroon. Deze patronen worden met geavanceerde apparatuur gemeten en met behulp van feedback leer je deze hersenactiviteit te beïnvloeden en wordt de hersenen andere patronen aangeleerd middels beloning – en straf systeem (operante conditionering). De feedback kan zowel visueel als auditief aangeboden worden. Neurofeedback leert de hersenen in balans te komen, te schakelen en anders te functioneren waardoor klachten verminderen. Deze verandering vindt plaats op een zowel bewust als onbewust niveau.

Direct contact opnemen

Ervaringen Neurofeedback

 

Hieronder vind je een aantal ervaringen uit onze praktijk, meer ervaringen over de behandeling en reviews kan je ook lezen op Zorgkaart. Daarnaast hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld. Deze vind je hier: veel gestelde vragen over Neurofeedback.

“Voor onze zoon hebben wij neurofeedback aangevraagd. Hij had een gecompliceerd beeld ADHD in combinatie met syndroom van asperger. De behandeling heeft een zeer goed effect gehad bij hem. Zijn concentratievermogen is goed verbeterd.”

“Bij BrainNetwork ben je in goede handen voor neurofeedback. Onze psycholoog was zeer deskundig en vriendelijk. Mijn zoon voelde zich snel op zijn gemak bij haar. Over het behandeltraject zijn goede en duidelijke afspraken gemaakt die werden nagekomen. Tussentijds werden het effect van de behandelingen op regelmatige basis geëvalueerd. Er is veel ruimte voor overleg en vragen.”

“De therapeut van BrainNetwork heeft mij enorm goed geholpen door niet alleen neurofeedback toe te passen, maar bij elke sessie mij te helpen de verandering die ik mee heb gemaakt te integreren. Als ervaren psycholoog kon ze mij goed begeleiden.”

Kosten van Neurofeedback

 

De kosten van een neurofeedback behandeling zijn afhankelijk van de klachten en daarmee de duur van het traject. Meer over onze tarieven lees je hier. De kosten voor een behandeling worden vaak vergoed vanuit aanvullende zorgverzekering. Wil je weten wat de vergoedingsmogelijkheden voor jou zijn, dan kan je uiteraard informeren naar de mogelijkheden. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 030-2272365 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Neurofeedback regio Utrecht

 

BrainNetwork is een psychologie praktijk in Driebergen Zeist. We richten op de behandeling van diverse klachten door middel van Neurofeedback, EMDR, Biofeedback en Cognitieve gedragstherapie. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

           NFG    ISNR

× Direct contact opnemen