Tarieven & vergoeding

BrainNetwork werkt contactvrij, dat betekent dat we geen vaste afspraken hebben met verzekeraars. We voldoen wel aan alle richtlijnen van de Nederlandse Zorgverzekeraars waardoor de meeste behandelingen wel geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Dit is afhankelijk van de type verzekering die je hebt afgesloten en de behandeling. Lees hier meer over op onze pagina over vergoedingen.

Binnen onze psychologenpraktijk hanteren we vaste tarieven per afspraak hierdoor weet je direct wat de kosten van een traject kunnen zijn. Op basis van het eerste (intake) gesprek stellen we een behandelplan op. Hierbij geven we een indicatie van het aantal sessies om je zo een goed beeld te geven van de totale kosten. 

Binnen onze tarieven maken we onderscheid tussen verzekerde zorg en complementaire zorg. Voor de zorg die vergoed wordt vanuit het basis pakket hanteren we de richtlijnen vanuit de NZa voor het zorgprestatie model.

Tarieven

Gesprekstherapie

Bij het vaststellen van onze tarieven voor onder andere gesprekstherapie en EMDR hanteren we de richtlijnen van het NZA. Hieronder vind je de geldende tarieven.

De duur van de behandeling is afhankelijk van je klachten, een sessie duurt meestal 45 minuten. Na de eerste intake en tussentijds plannen we een intern collegiaal overleg om het behandelplan te bespreken de effectiviteit van het traject te volgen. Na de intake is dit in de meeste gevallen een lang overleg (>15 minuten). Een tussentijdse evaluatie is in de meeste gevallen een kort overleg, maar hangt af van de complexiteit. Ook afhankelijk van de complexiteit kan er besloten worden om de eerste intake te verlengen met een tweede intake om tot de juiste diagnose te komen en zo een passend behandelplan op te stellen. Afhankelijk van je verzekering vergoed de verzekeraar meestal tussen de 65% tot 100% van deze kosten met aftrek van een eventueel eigen risico.

INTAKE (Diagnostiek)
60 minuten (CO0367) € 163,37
90 minuten (CO0497) € 244,07
BEHANDELING
30 minuten (CO0367) € 85,16
45 minuten (CO0497) € 120,99
60 minuten (CO0497) € 143,71
INTERCOLLEGIAAL OVERLEG
Kort overleg (OV0007) € 22,18
Lang overleg (OV008) € 67,72
Coaching & Begeleiding

Ben je op zoek naar een coaching traject of begeleiding bij psychologisch klachten zoals bijvoorbeeld primaire slaapproblemen, zelfbeeld problemen, stress of burn-out klachten (deze diagnoses worden niet vergoed door de verzekeraar). Of je wil geen officieel gestelde diagnose. Ook dan kunnen we je hulp bieden. Op basis van jouw persoonlijke situatie maken we gebruik van behandelmethodes zoals CGT, ACT, EMDR en/of Biofeedback om je klachten te verminderen. De kosten van zo’n traject worden niet vergoed door de verzekeraar.  Mocht je een coaching, begeleidingstraject of psychologisch consult willen, dan hanteren wij de volgende tarieven.

60 minuten (intake) € 157,50
45 minuten (coaching) € 115,00

Biofeedback & Neurofeedback

Biofeedback en Neurofeedback vallen onder de complementaire zorg. Afhankelijk van je verzekering kan je een deel van de behandeling vergoed krijgen. Een Biofeedback of Neurofeedback traject start altijd met een EEG meting of een Stressprofiel meting. Dit is het startpunt voor ons behandelplan, een sessie duurt meestal 50 minuten.

De duur van het traject is afhankelijk van je klachten, voor Neurofeedback kan je rekening houden met 20 tot 30 sessies (2x per week). Biofeedback en hartcoherentie training zijn kortdurende trajecten en kan snel een oplossing bieden bij o.a. een ontregeld autonoom zenuwstelsel, stress en/of spanningsklachten klachten.

Wil je meer informatie over Neurofeedback of advies over deze behandeling? Plan een gratis advies gesprek waarin we je meer kunnen vertellen over deze behandelmethoden.

INTAKE
90 minuten, intake, EEG & analyse € 276,00
60 minuten, intake & stressprofielmeting € 170,00
Optioneel: Verslag EEG & stressprofielmeting € 105,00
BEHANDELING
25 minuten, Biofeedback & Hartcoherentie training € 52,50
50 minuten, Biofeedback € 105,00
50 minuten, Neurofeedback € 98,00
Workshops

Naast onze reguliere behandelingen bieden we ook korte trainingstrajecten en workshops aan. Deze worden met name ingezet bij stressklachten of je als je je mentale veerkracht wil versterken. We maken daarbij gebruik van biofeedbacktechnieken en hartcoherentie training. Dit kan eventueel ook in teamverband of als groep. Neem contact op voor meer informatie.

Online hartcoherentie training  (€ 199,00)

75 minuten begeleiding (3 korte online sessies) + Polar H10 Hartslagsensor voor thuis (89,95€) 

Workshop Hartcoherentie training (prijs op aanvraag)

BrainNetwork biedt voor groepen een workshop om kennis te maken met de technieken van hartcoherentie training. We helpen om o.a. om meer bewust te worden van je ademhaling en hoe je dit kan inzetten om meer rust te ervaren en om te gaan met stressvolle situaties.

Neurofeedback Training

Annuleren of een afspraak afzeggen

Soms komt het voor dat je verhinderd bent voor een afspraak. Je kan je  afspraak tot 36 uur van te voren afzeggen via het algemene telefoonnummer en email. Wij zullen dan geen kosten in rekening brengen. In het geval dat je je afspraak niet tijdig afzegt, ongeacht de reden, brengen wij 60 euro in rekening voor de gereserveerde tijd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?

BrainNetwork staat voor effectieve en transparante behandelingen. Neem contact op met ons team we leggen je graag meer uit over onze behandelingen en hoe we je kunnen helpen bij verschillende klachten. Heb je vragen over onze tarieven of vergoedingen laat het ons ook weten per e-mail of telefoon.

BrainNetwork is aangesloten bij: