Hartcoherentie training

Wil je beter leren om gaan met stress? Of meer controle krijgen over je eigen energie? Hartcoherentie is een effectieve en relatief eenvoudige manier om je mentale veerkracht te versterken.

Wat is Hartcoherentie?

Je hart en hersenen communiceren continue met elkaar. Onbewust hebben ze een grote invloed op elkaar. Denk bijvoorbeeld maar aan een schrikreactie: als je schrikt wordt dit in je hersenen geregistreerd en als gevolg gaat je hart sneller kloppen. Het hart past zich dus aan op basis van de signalen uit je hersenen. Door middel van training kan je de communicatie tussen je hart en je hersenen beïnvloeden.

Bij gezonde personen verschilt de tijd tussen twee hartslagen voortdurend. We noemen deze variatie hartslag variabiliteit (HRV). Deze variatie in je hartslag toont aan dat je hart zich goed aanpast aan de omstandigheden die er zijn. Vaak wordt deze hartslag variabiliteit ook wel gezien als een belangrijke indicatie van je fitheid.

Hoe het patroon van onze hartslag variabiliteit eruitziet, geeft de mate van coherentie weer. Als we ontspannen zijn en rustig in en uitademen, dan is er een hoge hartcoherentie. Wanneer we gestrest zijn, gejaagd of een ons onprettig voelen zal de hartcoherentie laag zijn. Hartcoherentie training kan je helpen om zelf meer controle te krijgen over je hartslag variabiliteit.

Hartcoherentie

Zelf starten met hartcoherentie training?

Wil je direct stress en onrust verminderen? Wil je je meer in balans voelen?

Door middel van een speciaal kortdurend online programma kan je nu direct starten met Hartcoherentie training.

> 75 Minuten begeleiding (videobellen) van één van onze specialisten

> Gratis Je eigen Polar H10 Hartslagsensor voor thuis (twv 89,90€)

Training van je hartslag variabiliteit

Tijdens een hartcoherentie training begeleiden we je om  adem te halen op je eigen optimale snelheid. Hierdoor krijg je meer controle over je hartslag en ademhaling. Je leert vervolgens wat het effect van je ademhaling is op de variatie in je hartslag.

Door de appratuur die we gebruiken kunnen we feedback geven op je huidige hartslag variabiliteit. Door oefeningen leer je vervolgens wat stress en ontspanning met je lichaam kan doen. We willen je helpen om meer inzicht te krijgen hoe jouw lichaam fysiek reageert op verschillende prikkels. Dit inzicht helpt je om je lichamelijke reactie op de prikkels te veranderen om zo beter in balans te blijven.

Effectief om meer rust te brengen en balans

In onze praktijk zien we dat het toepassen van hartcoherentie training je kan helpen om meer rust te brengen en balans in je energie. Voor het realiseren van een duurzaam effect, gaat het niet alleen maar om het toepassen van de technieken.  Het bewust zijn, herkennen en erkennen van je stressbronnen is minstens zo belangrijk.  Onze psychologen begeleiden je tijdens de verschillende trainingssessies om uiteindelijk effectieve en duurzame resultaten te boeken zoals:

  • Persoonlijke effectiviteit
  • Beter presteren onder druk
  • Verminderen van stress klachten
  • Beter kunnen slapen
  • Managen van je eigen energie
Hartcoherentie

Meer weten over hartcoherentie training?

Een hartcoherentie training is kortdurend 3 tot maximaal 5 sessies van 30 minuten. De methode is vervolgens eenvoudig om thuis toe te passen. Tijdens deze trainingssessies leren we je om controle te krijgen over je ademhaling en hartslag.  Hiervoor maken we gebruik van specifieke apparatuur die je feedback kan geven op je ademhaling. Maar we helpen je daarnaast ook om meer bewust te worden van de zaken die jou uit balans kunnen brengen.

Om thuis de oefeningen door te zetten en te werken aan een duurzaam effect bieden we de mogelijkheid om de apparatuur thuis ook te gebruiken. Hierdoor kan je thuis ook dezelfde feedback krijgen op de oefeningen die je doet. Wil je meer weten neem gerust contact met ons op.

BrainNework werkt uitsluitend met NIP gecertificeerde psychologen die opgeleid zijn tot hartcoherentie therapeut om de beste kwaliteit van de behandeling te waarborgen. Onze specialisten leggen je graag uit hoe Hartcoherentie werkt, hoe het jou zou kunnen helpen en hoe je het in je dagelijks leven kan toepassen. Wil je meer lezen over de werking van Harcoherentie dan kan je ook meer lezen in onze blog: Hartcoherentie training bij stressklachten.

Hartcoherentie training
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Over psychologen praktijk BrainNetwork

Onze psychologen praktijk staat voor effectieve en duurzame behandelingen bij diverse klachten. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in biofeedback en hartcoherentie training. We maken een altijd een persoonlijk behandelplan op basis van jouw persoonlijke situatie. Neem contact als je meer wil weten over de mogelijkheden van BrainNetwork. We beantwoorden graag de vragen over jouw klachten en hoe we je daarbij kunnen helpen.

BrainNetwork is aangesloten bij: