Vergoedingen

 

De mogelijkheden voor een vergoeding van een behandeling is afhankelijk van de ernst van je klachten maar ook het type verzekering die je gekozen hebt. Als praktijk hebben we ervoor gekozen om volledig contract vrij te werken. Dat wil zeggen dat we geen vaste afspraken hebben met verzekeraars. Daarmee vallen onze behandelingen niet onder het basispakket van je verzekering.

 

Om een behandeling te starten bij BrainNetwork heb je dan ook geen verwijzing (of officiële diagnose) nodig van je huisarts. Contract vrij werken geeft als voordeel dat er meer tijd is voor de behandeling zelf en het directe contact met jou. We werken 100% klantgericht en bepalen in overleg met jou en op basis van jouw situatie hoe de behandeling eruit zal zien.

Aanvullende zorgverzekering

 

BrainNetwork is aangesloten bij het NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en RBCZ.  Een behandeling bij BrainNetwork kan daarom worden aangemerkt als complementaire zorg en valt onder de label ‘overige psychosociale therapie’ met prestatiecode 24504. Daarmee kan een behandeling vaak geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit je aanvullende verzekering. Daarbij wordt er geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Het NFG heeft een overzicht gemaakt van de zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden per 1 januari 2021. Deze kan je hier vinden.

 

Laat je altijd zelf ook nog goed informeren door je zorgverzekeraar wat er voor jou mogelijk is.

Heb je vragen over onze behandelingen en vergoedingen?

Neem contact op met onze praktijk en we vertellen je graag meer over onze behandeling en de verschillende mogelijkheden.

Pyscholoog Zeist
Nu contact opnemen

Overige vergoedingen

 

Naast de vergoedingsmogelijkheden bij een zorgverzekeraar zijn er ook andere manieren om een bijdrage te krijgen in de kosten van je behandeling.

 

Gemeenten

Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de lokale zorg van jeugd en gezin. Daarmee kan je bij het wijkteam van de gemeente een  vergoeding aanvragen voor de behandeling van bepaalde klachten. Meer informatie daarover kan je vinden op de website van het centrum voor jeugd en gezin of het wijkteam van de betreffende gemeente:

Centrum voor jeugd en gezin, Gemeente Utrecht

Centrum voor jeugd en gezin, Gemeente Zeist

Centrum voor jeugd en gezin, Gemeente Bilthoven

Wijkteam, Gemeente Amersfoort

 

Persoons Gebonden Budget

Sinds de gemeente verantwoordelijk is voor de jeugdzorg zijn zij ook degene die het laatste woord hebben over hoe het persoonsgebonden budget (PGB) besteed mag worden. Hierdoor zijn restricties die eerder van toepassing waren nu in veel gevallen niet meer van kracht. Je zou navraag kunnen doen bij je eigen gemeente of het PGB ingezet kan worden voor de betaling van de behandeling. Meer informatie over de inzet van de PGB kan je vinden via www.pgb.nl, op de site van je gemeente of via de sociale verzekeringsbank www.svb.nl.

 

Werkgever

Vitale werknemers en een laag ziekteverzuim is belangrijk voor veel werkgevers. Daarom zien we vaak dat werkgevers bij willen dragen aan de kosten van stress gerelateerde klachten. We leggen je graag uit hoe we als BrainNetwork kunnen helpen in de preventie en de begeleiding van stress klachten.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

           NFG    ISNR

× Direct contact opnemen