Over BrainNetwork

In 2017 is Ilse Mennen de psychologie praktijk BrainNetwork gestart vanuit haar interesse in de werking van het zenuwstelsel in combinatie met gedrag. Door klachten niet alleen vanuit een mentaal perspectief te benaderen en aan te pakken, maar daarin ook het lichaam te betrekken zag zij een waardevolle toevoeging aan de reguliere GGZ behandelingen. De visie dat het hoofd (verwerken en verbinden), lichaam (ervaren) en hart (voelen) met elkaar in verbinding staan, staat daarom centraal in de behandeling. Door deze integrale aanpak en persoonlijke en betrokken benadering is er een optimale afstemming op individueel niveau en kan er in haar optiek het beste afgestemd worden op de hulpvraag en klacht. Hierdoor kunnen effectieve en duurzame resultaten bereikt worden waarin veerkracht van het individu bevorderd wordt.

De afgelopen jaren is de praktijk verder gegroeid tot een moderne psychologie praktijk die werkt vanuit de leerbaarheid en flexibiliteit van je eigen brein en lichaam.

BrainNetwork

BrainNetwork in de regio Utrecht

In onze praktijk zien we volwassenen en kinderen met grote verscheidenheid aan klachten, zoals ADD, ADHDangst en paniek, PTSSwhiplash, slaapproblemen of stress klachten. BrainNetwork onderscheid zich door een integrale aanpak door de reguliere gesprekstherapie zoals CGT en ACT, waar nodig, te combineren met lichaamsgerichte methoden.

Je brein en lichaam staan continue met elkaar in verbinding door vele interne netwerken. Met of zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak kunnen deze netwerken minder ontwikkeld zijn en of verstoord raken. Dit kan een grote impact hebben op je lichamelijk en psychisch functioneren. Op basis van het lerend vermogen van je brein en het zelfsturend vermogen van het lichaam helpt een psycholoog van BrainNetwork je om deze interne netwerken te herstellen en te versterken waarmee je klachten te verminderen.

Hoe kunnen we je helpen?

BrainNetwork werkt uitsluitend met ervaren en gecertificeerde psychologen. Ons team vertelt je graag meer over behandelingen en hoe we je daarmee kunnen helpen bij je klachten. We bieden altijd een gratis kennismakingsgesprek om kennis te maken en een beeld te geven van de mogelijkheden voor verschillende klachten.

BrainNetwork is aangesloten bij:

Onze behandelingen

Binnen onze behandelingen kijken we naar zowel de mentale als de fysiologische aspecten van je functioneren. Zo bieden we een complete behandeling waarbij we met de client kunnen werken aan duurzame resultaten. We maken in onze behandelingen daarom naast gesprekstherapie zoals Cognitieve gedragstherapie of ACT ook gebruik van biofeedback, EMDRneurofeedback of psychomotorische therapie.

Binnen de behandeling staat het welzijn van de cliënt altijd voorop. Bij BrainNetwork vinden we het belangrijk om de sessies in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen. We willen dat je je op je gemak, veilig en vertrouwd voelt. Transparante en duidelijke communicatie vinden we daarbij belangrijk. Dit houdt in dat we helder communiceren en ook aan zullen geven als onze behandelmethode geen passende methode is in het aanpakken van je klachten.

Wil je meer weten over  behandelmethode en wat we voor jou kunnen doen, neem dan contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Over BrainNetwork

Onze psychologen

BrainNetwork staat voor een persoonlijke en effectieve behandeling. We besteden daarom veel tijd in opleiding en ontwikkeling van ons team. De behandelingen worden ook altijd uitgevoerd door gecertificeerde Psychologen die tevens Biofeedback therapeut en Neurofeedback therapeut zijn.

Ilse Mennen Psycholoog Zeist
Ilse Mennen

Psycholoog
Cognitief gedragstherapeut
EMDR therapeut

Wina Bootsma psycholoog
Wina Bootsma

Psycholoog
EMDR Therapeut
Cognitief gedragstherapeut i.o

Willem Geraedts GZ psycholoog Soest
Willem Geraedts

GZ-Psycholoog

Wina Bootsma psycholoog Soest
Saskia Klein Baltink

GZ-Psycholoog
EMDR therapeut

Chiara van de Meent psycholoog Zeist
Chiara van de Meent

Psycholoog
Cognitief gedragstherapeut i.o

Wieteke Veenstra psycholoog i.o
Wieteke Veenstra

Office assistent

Neurofeedback & Biofeedback specialisten

Onze praktijk is gekwalificeerd als Neurofeedback specialist BCN en lid van de BCIA. De BCIA is een non-profit organisatie en het enige erkende Internationale Instituut voor opleiding en professionalisering van Neurofeedback en biofeedback therapeuten. Om BCIA gecertificeerd te zijn en te blijven is het belangrijk om continu opleiding en training te volgen die erkend zijn door deze organisatie.

LIDMAATSCHAPPEN EN CERTIFICERINGEN:

Biofeedback bij BrainNetwork
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Pyscholoog regio Utrecht

BrainNetwork is een moderne psychologie praktijk in Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen onder meer kinderen en volwassenen uit AmersfoortBilthovenDe BiltUtrechtSoestHoutenBunnikVeenendaal en Nieuwegein.

BrainNetwork is aangesloten bij: