Psycholoog Amersfoort

BrainNetwork is een regionale psychologenpraktijk met locaties in Zeist en Soest, nabij Amersfoort. Onze team van psychologen kam je helpen bij diverse mentale of psychische klachten zoals traumaangststoornis, stemmingsproblematiek, burn-out, hoofdpijn of slaapproblemen. Ons doel is het verminderen van je klachten door een persoonlijke aanpak, gebaseerd op moderne behandelmethodes, zoals biofeedback, neurofeedback en hartcoherentie training, gecombineerd met bewezen effectieve behandelmethodes zoals cognitieve gedragstherapie en ACT therapie. Ons team van psychologen staat voor een kwalitatieve en persoonlijke begeleiding. We kiezen voor een transparante werkwijze waarbij we aandacht hebben voor je persoonlijke situatie en je ook uitdagen om patronen te veranderen.

Ben je op zoek naar een psycholoog in Amersfoort? Onze psychologenpraktijk, met een locaties in Zeist en Soest, is eenvoudig te bereiken vanuit Amersfoort en omgeving. In onze praktijk begeleiden we zowel volwassenen als kinderen met verschillende soorten klachten. Als psychologenpraktijk streven we naar korte wachttijden om je zo snel te kunnen helpen. Wil je meer weten over onze behandelingen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Tevens kan je ons ook dagelijks  bereiken op telefoonnummer 030-2272365. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en kunnen je advies geven naar aanleiding van je persoonlijke situatie.

Persoonlijke aanpak

Het succes van een behandeling wordt vaak voor een groot deel bepaald door een goede relatie met de behandelend psycholoog. Door een luisterend oor te bieden,  je uit te dagen en specifieke oefeningen creëren we nieuwe inzichten en kunnen we je helpen om patronen te veranderen en klachten te verminderen.

Resultaat gericht

We stellen samen met jou doelen op die aansluiten bij jouw persoonlijke hulpvraag. Vervolgens gaan we aan de slag met een integrale aanpak, waarbij we gebruik maken van zowel fysiologische als psychologische technieken. We zullen samenwerken om tot een effectieve begeleiding te komen.

Duidelijk & transparant

Bij ons staat duidelijke en transparante communicatie centraal tijdens het behandelingstraject. Zo creëren we samen een omgeving om tot nieuwe inzichten  te komen en kunnen we een behandeling vorm geven die voor jou werkt.

Op zoek naar een psycholoog in Amersfoort?

Vanuit onze locaties in Zeist & Soest dichtbij Amersfoort kunnen we je helpen bij verscheidene psychische klachten. De behandelingen vinden meestal plaats op onze locaties maar we hebben ook de mogelijkheid voor online therapie als dit past bij jouw hulpvraag.

We benaderen behandelingen niet alleen vanuit het mentale perspectief, maar kijken naar je algehele functioneren. Mentale klachten hebben namelijk vaak ook een uitwerking op je fysiek en je dagelijks leven. Zo kunnen we je bijvoorbeeld door middel van hartcoherentie en biofeedback helpen om meer inzicht te krijgen in je lichaam en hoe je stressvolle situaties aan kunt pakken.

Onze psychologen zijn bekwaam in het gebruik van ervaringsgerichte technieken zoals biofeedback, hartcoherentie en neurofeedback en bekende behandelmethode zoals CGT en ACT therapie. Daarnaast hebben we binnen ons team EMDR therapeuten die je kunnen helpen met klachten die verband houden met trauma of PTSS. 

Wij vinden het belangrijk dat jij je je op je gemakt voelt binnen onze praktijk. Daarom nemen we tijdens het eerste gesprek, de verdiepende intake, tijd om kennis te maken en een volledig beeld te krijgen van je hulpvraag en wat voor effect het heeft op je functioneren. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor advies over je klachten door ons te bellen of een bericht te sturen via mail  info@brainnetwork.nl

Psycholoog Amersfoort

Professionele begeleiding bij diverse psychische klachten

Of je nu duidelijke klachten hebt of gewoon behoefte hebt aan een gesprek met een psycholoog, we staan voor je klaar. We bieden behandelingen aan binnen de basis GGZ (verzekerde zorg) op basis van een verwijzing van een huisarts. Maar ook als je geen duidelijke klachten hebt, maar wel graag met een psycholoog wil spreken kunnen we je helpen. We streven altijd naar een zo kort mogelijke wachttijd zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen. Check online de actuele wachttijd.

Kom je uit de regio Amersfoort? Onze praktijk is gemakkelijk bereikbaar met auto, fiets of openbaar vervoer. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor een digitaal consult. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende klachten die wij behandelen in onze psychologenpraktijk:

 • Angst en paniek
 • Depressieve klachten
 • Stemmingsproblematiek
 • Slaapproblemen
 • Burn-out en stress gerelateerde klachten
 • Zelfbeeldproblematiek
 • Concentratie problemen 
 • ADHD, ADD 
 • Trauma en PTSS
 • Somatisch onverklaarbare klachten (SOLK)

Heb je behoefte aan professionele hulp of advies over je klachten? BrainNetwork staat voor je klaar. Onze psychologen kunnen adviseren over mogelijke behandelmethoden en deze kunnen in sommige gevallen worden vergoed. Voor de vergoeding is een doorverwijzing van je huisarts naar onze praktijk vereist. Neem gerust contact op met een van onze psychologen om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Verschillende behandelmethoden

Als psychologenpraktijk in de regio Amersfoort werken we met een team van ervaren psychologen en biofeedback therapeuten. We hebben verschillende specialistische kennis in huis die we inzetten om op jouw individuele hulpvraag te reageren. We gebruiken daarbij een verscheidenheid aan behandelmethoden, zoals EMDR, ACT, CGT, hartcoherentie en biofeedback. De behandelend (GZ) psycholoog stelt samen met jou een behandelplan op dat is afgestemd op jouw klachten en  hulpvraag. Samen stellen we duidelijke doelen die gericht zijn op het langdurig verminderen van je klachten.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.  Je kan ook  meer informatie vinden op onze blog of verder lezen op de verschillende pagina’s over klachten en behandelingen.

CGT & ACT therapie

ACT therapie en cognitieve gedragstherapie zijn vormen van gesprekstherapieën waarbij we je klachten vanuit verschillende perspectieven benaderen. Een psycholoog zal je helpen bij het inzichtelijk maken van je gedachten, gevoelens en gedrag. Daarnaast zal hij of zij je motiveren en aanzetten tot verandering.

Lichaamsgericht

Biofeedback en hartcoherentie zijn voorbeelden van lichaamsgerichte technieken die je leren hoe je je lichaam beter kunt begrijpen en controleren. Je krijgt inzicht in hoe je gedachten en emoties je fysieke reactie beïnvloeden. Door de signalen te herkennen kan je dit gebruiken om meer balans te vinden.

EMDR

EMDR is een effectieve therapievorm die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Onze gespecialiseerde EMDR therapeuten helpen je bij het verwerken van schokkende of traumatische ervaringen. We staan klaar om je te ondersteunen en te begeleiden bij klachten als gevolg van PTSS en trauma.

Neurofeedback training

Neurofeedback therapie is een manier om je brein te trainen. Door middel van neurofeedback kunnen we specifieke verbindingen (de communicatie) tussen de verschillende hersengebieden stimuleren. Dit kan je helpen om klachten te verminderen zoals slaapproblemen of concentratieproblemen als gevolg van AD(H)D.

 

Betrokken en resultaatgerichte aanpak

Vanuit Amersfoort zijn onze locaties in Zeist en Soest gemakkelijk te bereiken. Ons team van psychologen staat voor een persoonlijke, betrokken en transparante werkwijze waarbij resultaatgericht te werk gaan. Op basis van een intake bekijken wat de beste behandeling of combinatie van behandelmethoden is voor jouw individuele situatie. We zorgen ervoor dat je duidelijk weet hoe het traject eruit zal zien (aantal sessies) en of de behandeling (deels) vergoed kan worden door je verzekeraar. Of het traject vergoed wordt, hangt af van je verzekering, het type behandeling en je hulpvraag. Een behandelingstraject bij BrainNetwork bestaat meestal uit de volgende stappen:

 

1. Advies

We bieden de mogelijkheid voor een  telefonisch kennismakingsgesprek (15 min). We bespreken dan kort je persoonlijke situatie. Vervolgens adviseren we je over de mogelijke begeleiding die we kunnen bieden om effectief je klachten te verminderen.

2. Intake & diagnose

We starten de behandeling met een uitvoerige intake van 60 tot 90 minuten. Tijdens de intake bespreken we je hulpvraag en verzamelen we informatie over je huidige situatie. Eventueel maken we gebruik van een vragenlijsten om een compleet beeld te krijgen.

3. Behandeltraject

Een reguliere behandeling binnen de basis GGZ bestaat meestal uit 8 tot 12 sessies. Tijdens het behandeltraject zal de psycholoog eventueel evaluatiemomenten plannen om bij te sturen waar nodig. Samen bespreken jullie de vorderingen om zo tot een effectief resultaat te komen.

4. Afronding

Samen met de psycholoog werk je aan de doelen zoals gesteld aan het begin van het traject. Op basis van de voortang die we maken besluiten we in overleg wanneer het traject afronden. Ook na afloop van de behandeling staan we voor je klaar en kan je altijd bij ons terecht.

Direct een afspraak plannen

Wil je direct advies of een intake plannen met een psycholoog? Onze praktijk is telefonisch goed bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 12.00 op telefoonnummer 030-2272365. Mocht je ons niet direct kunnen bereiken, of heb je liever dat wij je terugbellen laat dan een bericht achter via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork | Psycholoog Amersfoort

Zoek je een psycholoog in Amersfoort? Als psychologenpraktijk BrainNetwork kunnen we je helpen met een professionele en persoonlijke benadering. We streven er naar om onze wachttijden kort te houden zodat je vaak snel terecht kan. Ons team van psychologen is gespecialiseerd in verschillende behandelmethodes en kan je begeleiden bij diverse psychische klachten met en zonder verwijzing van een huisarts.

Wil jij meer weten over een bepaalde behandeling of over de praktijk zelf? Hiervoor kun je ons gerust bellen of een bericht sturen. Wil je direct een intake plannen? Bel ons dan op 030-2272365 of laat je gegevens achter in het contactformulier onderaan de pagina. Wij nemen dan contact met je op.

NIP ZeistPsychologenpraktijk Zeist Neurofeedback BCIA VGCT ZeistRBCZ Zeist SKJ Zeist Psychologenpraktijk