Ben je op zoek naar en Psycholoog in De Bilt?

Welkom bij psychologenpraktijk BrainNetwork. We zijn een moderne psychologenpraktijk in de regio de Bilt met een praktijk in Zeist en Soest. We streven er naar om de de wachttijden kort te houden om je snel te kunnen helpen bij diverse psychische klachten. Ons team van (GZ) psychologen kan je helpen bij uiteenlopende klachten zoals angst en paniek, trauma, PTSS, slaapproblemen, AD(H)D, depressie, zelfbeeld problemen en burn-out.

Ons psychologenpraktijk staat voor een persoonlijke en betrokken behandeling. Een langdurig en blijvend resultaat is daarbij ons uitgangspunt. Door middel van een transparante en duidelijk aanpak bereiken we samen met jou het beste resultaat. In onze behandelingen maken we onder andere gebruik van EMDR, Cognitieve Gedragstherapie en ACT (Acceptance Commitment Therapie) eventueel in combinatie met biofeedback of hartcoherentie.

Zoek je een psycholoog dichtbij de Bilt en wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Neem dan contact op via 030-2272365 of via mail of info@brainnetwork.nl.

 

Persoonlijke & betrokken aanpak

Onze psychische hulp in de Basis GGZ is persoonlijk en op maat. Op basis van jouw hulpvraag en klachten stellen we een persoonlijk behandelplan om je klachten effectief te verminderen.

Effectief je klachten verminderen

In onze behandelingen bieden we begeleiding op basis van verschillende behandelmethode zoals CGT, ACT, EMDR en Biofeedback. Op basis van jouw hulpvraag zetten we verschillende behandelmethoden in om een effectief resultaat te bereiken.

Transparant & duidelijk

Het succes van de behandeling bepalen we samen. Heldere communicatie tussen jou en de behandelend (GZ) psycholoog is daarbij belangrijk. We spreken duidelijk doelen af (en de  duur van de behandeling) en evalueren gezamenlijk de progressie

Psycholoog in de Bilt

Onze psychologenpraktijk in Zeist is goed bereikbaar vanuit de Bilt. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om digitaal een behandelingstraject te starten als dit past binnen een effectieve behandeling van je klachten. In onze praktijk bieden we psychische hulp op basis van verschillende behandelmethode zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), ACT, EMDR of biofeedback. Onze behandelingen zijn meestal kortdurend (10 tot 15 sessies) en doelgericht. UIteraard is de duur afhankelijk van de progressie die we maken en jij ervaart.

Vanuit onze visie als psychologenpraktijk benaderen we klachten niet alleen vanuit het mentale perspectief, maar kijken we breder naar je algehele functioneren. Er is vaak een sterk verband tussen hoe je voelt (fysiek), je gedrag en je gedachten. In onze behandelingen passen we daarom naast gesprekstherapie ook vaak lichaamsgerichte of ervaringsgerichte therapievormen toe als dat past bij de aard van je klachten.

Wij vinden het belangrijk dat jij je bij een psycholoog op je gemakt voelt. Daarom nemen we bij het eerste gesprek altijd voldoende tijd om kennis te maken en een compleet beeld te krijgen van je klachten.

Psycholoog de Bilt

Begeleiding bij diverse klachten

Ben je op zoek naar een psycholoog in de Bilt met korte wachttijden? Wij werken met een hecht team van ervaren psychologen vanuit Zeist en Soest. Binnen ons team hebben we verschillende expertises die we inzetten om je een optimale begeleiding te bieden. Ons team heeft ervaring met verschillende therapievormen. We begeleiden in onze praktijk zowel kinderen als volwassenen met diverse klachten zoals:

 • Paniekklachten
 • Angststoornis
 • Stemmingsklachten & depressie
 • Slaapproblemen
 • Burn-out en stress gerelateerde klachten
 • Zelfbeeldproblematiek
 • ADHD, ADD 
 • Trauma & PTSS
 • Niet aangeboren hersenletsel
 • Spanningshoofdpijn en migraine
 • Somatisch onverklaarbare klachten (SOLK)

Heb je vragen over onze behandelingen of wil je advies over je klachten?  Neem gerust contact op, onze psychologen kijken graag wat ze voor jou kunnen betekenen. Een behandeling bij BrainNetwork wordt meestal volledig of deels vergoed door de verzekering, afhankelijk van de klacht, je verzekering en de behandelmethode. Je hebt hiervoor een doorverwijzing van jouw huisarts naar onze psychologenpraktijk nodig. Lees meer over op onze website over vergoedingen

Onze werkwijze

Als psychologenpraktijk BrainNetwork werken we met een ervaren team van psychologen en  biofeedback therapeuten. In de begeleiding die we beiden bij diverse psychische klachten maken we  gebruik van verschillende behandelmethoden, zoals EMDR, neurofeedback, ACT, CGT, hartcoherentie en biofeedback. Binnen onze psychologenpraktijk bieden we behandelingen aan voor zowel volwassenen als kinderen. Afhankelijk van jouw persoonlijke hulpvraag bespreekt de psycholoog met jou een behandelplan, waarbij soms verschillende technieken met elkaar worden gecombineerd. Hiermee streven we ernaar om een effectief en lange termijn resultaten bereiken in het verminderen van je klachten. Wil je meer weten over onze werkwijze neem dan gerust contact op of lees hier meer op onze site: werkwijze.

Cognitieve gedragstherapie (CGT & ACT)

CGT is een effectieve en veel gebruikte behandelmethode bij diverse psychische klachten. Binnen deze methode staan je gedachten en gedrag centraal. Een psycholoog zal je begeleiden om situaties ander te bekijken en je inzicht te geven in je handelen.

Biofeedback therapie

Je lichaam en brein zij sterk met elkaar verbonden. Door middel van biofeedback kunnen we lichaamssignalen, zoals spierspanning en ademhaling meten en je vervolgens helpen deze signalen te herkennen.Lees meer op de site van de biofeedback vereniging (BVN)

EMDR

EMDR therapie of Eye Movement Desensitization and Reprocessing is effectief voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende of traumatische ervaring (EMDR vereniging NL)

Neurofeedback therapie

Neurofeedback is een training voor je brein. Neurofeedback kan je helpen om de communicatie, de netwerken in je brein, te versterken. Dit kan effectief zijn bij klachten zoals ADD, ADHD of bijvoorbeeld slaapproblemen. Lees hier meer: wat is Neurofeedback?

Persoonlijk & betrokken

Als psychologenpraktijk in de regio de Bilt staan we voor een persoonlijke en transparante werkwijze. Wij bekijken per situatie en gericht op de persoon zelf welke behandeling of combinatie van behandelmethoden het beste bij jou past. We communiceren hier duidelijk over zodat je van te voren weet hoe het traject eruit zal zien en ook of dit vergoed wordt door je verzekeraar. Afhankelijk van je verzekering, je hulpvraag en  het type behandeling wordt een traject  deels of geheel vergoed (vergoedingen). Een behandelingstraject bij BrainNetwork bestaat meestal uit onderstaande stappen:

1. Kennismaking

Wil je graag advies over je klachten of meer weten over behandelingen? Je kan bij ons een korte telefonisch kennismaking plannen  met een van onze psychologen (15 min). De psycholoog bespreek dan kort je klachten en adviseert je over de mogelijke begeleiding die we kunnen bieden. Vraag dit aan via onze contactformulier.

2. Verdiepende intake

Bij de start van een behandeltraject, op basis van een verwijzing of een persoonlijke hulpvraag, plannen we eerst een verdiepende intake. Dit duurt meestal 60 tot 90 minuten. Tijdens deze intake zullen we verder ingaan op je klachten en welke gevolgen dit heeft voor je functioneren. Vervolgens  stellen we in overleg een compleet behandelplan op.

3. Behandeltraject

Afhankelijk van je klachten en de behandelmethode plannen we meestal 10 tot 12 sessies met een psycholoog om tot een effectief resultaat te komen. Gedurende het traject volgen we  het vooraf opgestelde behandelplan maar is er ook ruimte om aan passingen te maken op basis van de progressie en je persoonlijke ervaring.

 

4. Afronding

Tijdens de behandeling werken we samen met jou naar een effectief resultaat in het verminderen van je klachten. In overleg met jou kiezen we het juiste moment om de behandeling af te ronden. Ook na de behandeling staan we voor je klaar en kan je contact opnemen met de behandelend psycholoog.

Contact met een van onze psychologen

Ben je op zoek naar een psycholoog in de buurt van de Bilt? We werken met kort wachttijden en onze praktijk in Zeist is goed bereikbaar vanuit de Bilt? Onze praktijk is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 op nummer 030-2272365.

Mocht je ons niet direct kunnen bereiken, of heb je liever dat wij je terugbellen laat dan een bericht achter via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

Meer informatie over onze behandelingen en ervaringen kan je ook lezen in onze psychologieblog.

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psychologiepraktijk De Bilt

Wil je graag meer weten over de behandelingen of een afspraak maken met een psycholoog van BrainNetwork? Wij bieden behandelingen voor zowel volwassenen als kinderen met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld ADHD, ADD, Autisme, Angstklachten, Leerproblemen, Hoofdpijn, Slaapproblemen & Burn-out.

Onze praktijk bevind zich op een centrale locatie in Zeist op loop afstand van het station Driebergen-Zeist en dichtbij de afrit van de A12. We zijn met de auto of openbaar vervoer goed te bereiken vanuit onder andere de Bilt, Utrecht, Doorn, Nieuwegein, Bilthoven.  Vind hier onze locatie.