Psycholoog Houten

Ben je op zoek naar een psycholoog in Houten? Psychologenpraktijk BrainNetwork in Zeist en Soest staat voor een persoonlijke en effectieve behandeling bij diverse klachten. Daarnaast streven we ernaar om onze wachtlijsten kort te houden, zodat we je snel kunnen helpen. Onze locaties zijn goed te bereiken met auto en openbaar vervoer vanuit Houten.

BrainNetwork heeft een uitgebreid pakket aan behandelingen zoals cognitieve gedragstherapie, ACT therapie, EMDR, biofeedback en neurofeedback. Deze behandelingen kunnen je helpen bij uiteenlopende klachten zoals angst en paniek, slaapproblemen, AD(H)D, depressie, zelfbeeldproblematiek, stressklachten en burn-out. Een psycholoog van BrainNetwork is een ervaren en deskundige therapeut, die werkt op basis van jouw persoonlijke situatie. Een langdurig en blijvend resultaat is daarbij ons uitgangspunt. Door middel van een transparante en duidelijk aanpak bereiken we samen met jou het beste resultaat. 

Zoek je een psycholoog in de buurt van Houten of wil je weten wat we voor jou kunnen doen? We werken met een ervaren team van psychologen die je kunnen helpen bij diverse psychische klachten. Je kan bij ons terecht met en zonder verwijzing. Ook als je klachten niet heel duidelijk zijn maar je wel behoefte hebt om te spreken met een psycholoog kan je bij ons team terecht. Neem telefonisch contact met ons op (030-2272365) of laat een bericht achter via het contactformulier zodat we contact op kunnen nemen voor een korte kennismaking.

 

Persoonlijk

Onze therapeuten kiezen een persoonlijke benadering op basis van jouw individuele behoeften, hulpvraag en omstandigheden. Dit kan betekenen dat de psycholoog verschillende behandelmethode voorstelt om tot de beste begeleiding te komen.

Effectieve begeleiding

Tijdens een behandeltraject stellen we samen duidelijk en realistische doelen die we willen realiseren. Deze doelen zijn het uitgangspunt in het verloop van de behandeling maar kunnen we bijstellen op basis van de progressie die we maken.

Betrokken therapeuten

Duidelijke en transparante communicatie is voor ons de basis van een effectieve behandeling. Door goed te luisteren en vragen te stellen creëren we een duidelijk beeld van je hulpvraag en begeleiden we je in het verminderen van je klachten.

Op zoek naar een psycholoog in Houten?

Vanuit onze praktijk in Zeist dichtbij Houten kunnen we je helpen bij diverse psychische klachten. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor online therapie als dit past bij de aard van je hulpvraag. 

Binnen onze praktijk werken we met een ervaren team van (GZ) psychologen, EMDR therapeuten en biofeedback therapeuten.  Door deze diverse expertises en opleidingen kunnen we je verschillende behandelmethode aanbieden om tot een effectief behandeltraject te komen. 

Mentale klachten staan vaak niet op zich maar hebben ook een impact op je fysiek en je gehele functioneren. We benaderen de behandeling daarom niet alleen vanuit het mentale perspectief, maar we kijken breder naar je algehele functioneren. Door de inzet van bijvoorbeeld hartcoherentie en biofeedback helpen we je om meer grip te te krijgen op de signalen van je lichaam. De EMDR therapeuten binnen ons team kunnen je kunnen helpen bij klachten als gevolg van trauma of PTSS.

Wij vinden het belangrijk dat  je je op je gemak voelt bij de behandelend psycholoog. Daarom nemen we bij het eerste gesprek (de verdiepende intake) altijd voldoende tijd om je kennis te laten maken met de psycholoog, een compleet beelde te krijgen van je klachten en om je vragen te beantwoorden. Wil je graag eerst overleggen voorafgaand aan een behandeltraject neem dan contact op? We plannen vervolgens een korte telefonische kennismaking om je meer uitleg te geven over onze behandelmethode.

Psycholoog Houten

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Psychische klachten kunnen veel invloed hebben op je leven en het kan je moeite kosten om ermee om te gaan. Gelukkig is er hulp beschikbaar vanuit een psycholoog. Een psycholoog kan je doormiddel van verschillende behandelmethode helpen bij psychische klachten zoals:

  • Depressieve klachten
  • Angst of paniekklachten die je belemmeren in je functioneren
  • PTSS of de gevolgen van traumatische ervaring
  • Wisselende stemmingen die een negatief effect hebben op je leven
  • Stressklachten
  • ADHD & ADD
  • Somatisch onverklaarbare klachten (SOLK)
  • Klachten als gevolg van niet aangeboren hersenletsel

Onze locaties op het station Driebergen-Zeist  is goed bereikbaar vanuit Houten met auto of openbaar vervoer.  We streven naar een korte wachtlijst om je snel te kunnen helpen. Ons aanbod bestaat uit behandelingen binnen de generalistische basis GGZ (verzekerde zorg), complementaire zorg en coaching. Afhankelijk van je verzekering en je hulpvraag kan een behandelingen bij BrainNetwork volledig of gedeeltelijk vergoed worden door je verzekering. Lees hier meer over op onze pagina over vergoedingen.

Meer informatie over onze behandelingen

Als psychologenpraktijk BrainNetwork werken we met een ervaren team van (GZ) psychologen, EMDR-  en biofeedback therapeuten. In de begeleiding die we beiden bij diverse psychische klachten maken we  gebruik van de meest actuele en effectieve behandelmethoden. Binnen onze psychologenpraktijk bieden we behandelingen aan voor zowel volwassenen als kinderen. Afhankelijk van jouw persoonlijke hulpvraag bespreekt de psycholoog met jou een behandelplan, waarbij er rekening wordt gehouden met jouw specifieke situatie en behoeften.

 

Gedragstherapie (CGT & ACT)

Cognitieve Gedragstherapie (CGt) is een veel gebruikte behandelmethode bij psychische klachten. Deze methode maakt gebruik van inzicht in gedrag en cognitie en wordt vaak ingezet bij angst, fobie, dwang of stemmingsstoornissen. CGT is gericht op het veranderen van je gedrag en gedachten.

Biofeedback therapie of coaching

Biofeedback is een effectieve behandelmethode waarbij met behulp van een aantal meetinstrumenten de fysiologische processen in het lichaam in beeld worden gebracht. Deze informatie wordt vervolgens teruggekoppeld en ingezet om stressreacties te reguleren. Biofeedback wordt vaak effectief ingezet bij klachten zoals: stress en spanning, hoofdpijn, vermoeidheid en burn-out.

EMDR

EMDR therapie kan zeer effectief zijn bij klachten als gevolg van een traumatische ervaring. De methode kenmerkt zich door het bevorderen van psychologische verwerking. Deze verwerking wordt in gang gezet door het volgen van bewegende objecten. Deze bewegende objecten worden gebruik om je gedachten, gevoelens en beelden rondom de traumatische ervaring in kaart te brengen.

Neurofeedback therapie

Neurofeedback is een vorm van biofeedback waarbij er een EEG gebruikt wordt om de hersenactiviteit te meten. Deze hersenactiviteit wordt vervolgens gebruikt om je brein te trainen in het regelen van zijn of haar hersenactiviteit. Hierdoor wordt je bewust van de activiteit in de hersenen en leert de patiënt hoe hij of zij deze activiteit kan reguleren. Neurofeedback kan effectief ingezet worden bij klachten zoals ADHD, autisme, NAH en slaapproblemen.

Persoonlijk behandeltraject

Ben je op zoek naar een psycholoog in Houten? Als psychologenpraktijk BrainNetwork staan we voor een persoonlijke en transparante werkwijze. Dat wil zeggen dat we met veel respect met elkaar omgaan en zorgen voor een goede communicatie. We benaderen jouw vraag vanuit een integratieve benadering. Dit houdt in dat we steeds kijken naar wat er op dat moment het beste aansluit bij jouw.

behoefte. Afhankelijk van je verzekering, je hulpvraag en  het type behandeling wordt een behandeltraject  deels of geheel vergoed (vergoedingen). Een behandelingstraject bij BrainNetwork bestaat meestal uit onderstaande stappen:

1. Kennismaking

Wil je graag advies over je klachten of meer weten over behandelingen? Je kan bij ons een korte telefonisch kennismaking plannen met een van onze psychologen (15 min). De psycholoog zal je vragen stellen en je krijgt antwoord op algemene vragen. Vraag dit aan via onze contactformulier.

2. Verdiepende intake

Bij de start van een behandeltraject plannen we eerst een verdiepende intake. Dit betekend dat we uitgebreid in gaan op de aard, de oorzaak en de omvang van de problemen waar je mee kampt. De intake is een belangrijke fase in de behandeling en tijdens deze sessie proberen we een compleet beeld te vormen van je persoonlijkheid, de omstandigheden en je klachten. Vervolgens stellen we in overleg een compleet behandelplan op.

3. De behandeling

Afhankelijk van je klachten en de behandelmethode plannen we meestal 10 tot 12 sessies met een psycholoog om tot een effectief resultaat te komen. Gedurende het traject volgen we  het vooraf opgestelde behandelplan maar is er ook ruimte om aan passingen te maken op basis van de progressie en je persoonlijke ervaring.

 

4. Afronding

Tijdens de behandeling werken we samen met jou naar een effectief resultaat in het verminderen van je klachten. In overleg met jou kiezen we het juiste moment om de behandeling af te sluiten. Ook na de behandeling staan we voor je klaar en kan je altijd contact opnemen met de behandelend psycholoog.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over onze behandelingen of wil je meer weten over je klachten en wat we voor je kunnen doen? Onze praktijk is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 op telefoonnummer 030-2272365.

Mocht je ons niet direct kunnen bereiken, of heb je liever dat wij je terugbellen laat dan een bericht achter via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

Meer informatie over onze behandelingen kan je ook vinden in onze psychologieblog.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psychologiepraktijk Houten

Wil je graag meer weten over de behandelingen of een afspraak maken met een psycholoog van BrainNetwork? Wij bieden behandelingen voor zowel volwassenen als kinderen met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld ADHD, ADD, Autisme, Angstklachten, Leerproblemen, Hoofdpijn, Slaapproblemen & Burn-out.

Je kan ons 5 dagen per week bereiken van 9.00 tot 18.00 op 030-2272365.  Onze praktijk bevind zich op een centrale locatie in Zeist op loop afstand van het station Driebergen-Zeist en dichtbij de afrit van de A12. We zijn met de auto of openbaar vervoer goed te bereiken vanuit Houten en omgeving.  Vind hier onze locatie.