Psycholoog Soest

BrainNetwork is een regionale psychologenpraktijk met een locaties in Soest en Zeist. We bieden een persoonlijke en betrokken aanpak van diverse psychische klachten voor zowel kinderen als volwassenen. We werken met bewezen effectieve behandelmethode zoals ACT, cognitieve gedragstherapie en EMDR. Daarnaast maken we vaak gebruik van complementaire behandelmethode zoals biofeedback en hartcoherentie. Lees hier meer over onze werkwijze

Je kan bij ons terecht voor  verschillende psychische klachten. Ons team van ervaren psychologen is met name gespecialiseerd in de begeleiding bij klachten die ontstaan als gevolg van stemmingsproblematiek, angst & paniek stoornissen, depressie, AD(H)D, stress, niet aangeboren hersenletsel en trauma.

Wil je graag meer weten over onze behandelingen of advies over je klachten? Ons team van psychologen staat voor je klaar. Laat een bericht achter via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kan ons ook bereiken op telefoonnummer 030-2272365.

 

Persoonlijke begeleiding

Iedereen ervaart mentale klachten op een andere manier. We bieden een behandeling op maat aangepast op jouw klachten en hulpvraag.

Resultaat gericht

We werken vanuit een integrale aanpak. Door een combinatie van fysiologie en psychologie werken we aan een resultaat gerichte behandeling.

Betrokken therapeuten

Het succes van de behandeling bepalen we samen. Heldere communicatie is daarbij belangrijk. Ons team van ervaren en betrokken therapeuten staat voor je klaar.

Hoe kunnen we je helpen?

Iedereen en elke situatie is anders. Daarom vinden wij dat een persoonlijke benadering onmisbaar is in de psychologie. Bij BrainNetwork benaderen we klachten niet alleen vanuit het mentale perspectief, maar maar kijken we verder naar je algehele functioneren. We benaderen klachten vanuit de visie dat het hoofd, lichaam en hart met elkaar in verbinding staan. In onze praktijk hebben we dan ook veel ervaring met ervarings- en lichaamsgerichte behandelingen zoals biofeedback en hartcoherentie training

Ons team bestaat uitsluitend uit ervaren en geschoolde (GZ)psychologen. Wij vinden het belangrijk dat jij je bij een psycholoog op je gemakt voelt. Daarom nemen we bij het eerste gesprek altijd voldoende tijd om kennis te maken en een compleet beeld te krijgen van je klachten. 

Mocht je eerste advies willen over je klachten kan je altijd telefonisch contact opnemen of ons een bericht sturen.

Psycholoog Soest

Betrokken aanpak bij diverse klachten

BrainNetwork is een psycholoog in Soest  waar je terecht kan met uiteenlopende klachten. Dit zijn de meest voorkomende klachten die wij in onze praktijk behandelen:

 • Angst & paniek
 • Depressie
 • Slaapproblemen
 • Burn-out en stressgerelateerde klachten
 • Zelfbeeldproblematiek
 • ADHD, ADD en andere cognitieve problemen
 • Whiplash
 • Niet aangeboren hersenletsel
 • Spanningshoofdpijn en migraine
 • Somatisch onverklaarbare klachten (SOLK)

Staan jouw klachten er niet tussen? Neem gerust contact op, onze psychologen kijken graag wat ze voor jou kunnen betekenen. Een behandeling wordt volledig of deels vergoed, afhankelijk van de klacht en behandelmethode. Je hebt hiervoor een doorverwijzing van jouw huisarts naar onze psychologenpraktijk nodig.

Persoonlijke begeleiding

Een behandeltraject wordt altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Binnen onze praktijk werken we daarom met verschillende behandelmethode en expertises. We maken daarbij veel gebruik van cognitieve gedragstherapie als basis voor een behandeling. Deze behandelmethode gaat ervan uit dat je gedachten, je gevoel en gedrag met elkaar samenhangen. Deze drie elementen beïnvloeden elkaar. Niet de situatie op zich, maar de gedachten over die bepaalde situatie bepalen hoe jij je erbij voelt en hoe je erop reageert (wat je gedrag is). Dit is voor iedereen anders en vaak ben je jezelf niet bewust van deze patronen. Daarnaast maken we gebruik van zoals we dat noemen ervarings- en lichaamsgerichte therapievormen. Daarbij kun je denken aan biofeedback, elementen van PMT en hartcoherentie.

CGT & ACT therapie

ACT Therapie en Cognitieve gedragstherapie  zijn verschillende vormen van gesprekstherapie die worden gebruikt om mensen te helpen met hun psychische en emotionele problemen. Het richt zich op het veranderen van de manier waarop mensen naar hun gedrag en gedachten kijken.

Biofeedback & Hartcoherentie

Biofeedback en hartcoherentie zijn methode waarbij je leert om de signalen van je lichaam, zoals bijvoorbeeld je hartslag en hartritme, bewust te beïnvloeden. Het is een krachtige manier om je te ontspannen en in je kracht te komen.

EMDR

EMDR is een therapievorm die afgelopen jaren snel in opkomst is, door de effectieve inzet bij klachten als trauma, PTSS, burn-out en fobieën. Het is een krachtige, doeltreffende en resultaatgerichte psychotherapeutische methodiek.

Neurofeedback training

Neurofeedback training kan kort omschreven worden als het trainen van je hersenactiviteit door middel van feedback. Het is een vorm van biofeedback waarbij de deelnemer of patiënt leert om de activiteit in de hersenen te beïnvloeden. Lees hier meer over neurofeedback 

Hoe verloopt een behandeltraject?

Als psychologenpraktijk BrainNetwork in Soest staan we voor een persoonlijke en transparante werkwijze waarbij een integrale aanpak centraal staat. Wij bekijken per situatie en gericht op de persoon zelf, welke behandeling of combinatie van behandelmethoden het beste bij jou past. We communiceren hier duidelijk over zodat je van te voren weet hoe het traject eruit zal zien en ook of dit vergoed wordt door je verzekeraar. Een behandelingstraject bestaat altijd uit onderstaande stappen:

1. Kennismaking

Als je vragen hebt over de behandeling of advies wil over je klachten kunnen we een telefonisch kennismakingsgesprek plannen. We bespreken dan kort je klachten en vertellen op basis daarvan wat we voor jou kunnen betekenen.

2. Intake

Bij de start van een behandeltraject zal er verdiepende intake plaatsvinden met de regiebehandelaar. Hierin gaan we dieper op de klachten in en stellen we een compleet behandelplan op.

3. Behandeltraject

We volgen gedurende het traject steeds het vooraf opgestelde plan, maar er zijn tussentijds evaluatiemomenten zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

4. Afronding

We werken toe naar het behalen van onze doelen. In overleg met jou kiezen we het juiste moment om de behandeling af te ronden.

Neem contact met ons op

Voor het direct inplannen van een afspraak is onze planning dinsdag tot vrijdag bereikbaar tussen 11.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 030-2272365.  Mocht je ons toch niet direct kunnen bereiken, of heb je liever dat wij jouw terugbellen laat dan een bericht achter via het contactformulier hieronder of laat een voicemail bericht achter met je vraag. We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

Meer informatie over onze behandelingen kan je ook vinden in onze blog.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork Psychologenpraktijk Soest

Een behandelingstraject bij BrainNetwork wordt vaak deels of volledig vergoed door de zorgverzekeraar. We werken contract vrij, dat wil zeggen dat je behandeling op basis van restitutie wordt vergoed. Afhankelijk van je verzekering is dit een vergoeding van 60% tot 100%. We bieden diverse behandelmethodes en werken we uitsluitend met academisch geschoolde en erkende psychologen.

De psychologenpraktijk van BrainNetwork is gevestigd in gezondheidscentrum Dalplein in Soest. Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Als psycholoog in Soest staat we voor jou klaar.