Psycholoog Bilthoven

Ben je op zoek naar een psycholoog in Bilthoven? BrainNetwork is een regionale psychologenpraktijk in de buurt van Bilthoven met een locaties in Zeist en Soest. Ons team van psychologen staat voor een persoonlijke en betrokken begeleiding bij diverse psychische klachten. We streven naar de beste zorg en we proberen onze wachtlijsten kort te houden.

Je kunt bij ons terecht met uiteenlopende klachten zoals depressie, burn-out, AD(H)D, angst en paniekklachten, trauma, of slaapproblemen. We werken uitsluitend met academisch geschoolde en erkende therapeuten. Daarnaast beheersen we diverse behandelmethodes, zoals cognitieve gedragstherapie, ACT (Acceptance Commitment), biofeedback en EMDR.

Onze psychologen hanteren een transparante en laagdrempelige werkwijze. Langdurig resultaat is het uitgangspunt van elke behandeling. Wil je graag overleggen over je klachten neem dan contact op met ons team van psychologen. Je weet dan snel wat we voor jou kunnen betekenen en of het bij je past.

Ons vestigingen in Zeist en Soest zijn centraal gelegen en goed bereikbaar vanuit Bilthoven. Meer informatie aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact op via 030-2272365 of mail naar info@brainnetwork.nl.

 

Persoonlijke behandeling

Ons team van (GZ) psychologen werkt op basis van een persoonlijk behandelplan. We hebben aandacht voor jou en zoeken samen naar de beste behandeling om tot een effectieve begeleiding te komen.

Resultaat gericht

We willen samen met jou de doelen die we stellen bereiken. Door een combinatie van fysiologie en psychologie kijken we verdere dan alleen je klachten om zo tot een langdurig resultaat te komen.

Duidelijk & transparant

Het succes van de behandeling bepalen we samen. Heldere en transparante communicatie is daarbij belangrijk, we zijn duidelijk in de mogelijkheden en progressie die we zien. Tijdens het behandeltraject evalueren we de progressie en passen we het traject waar nodig.

Professionele begeleiding

Bij BrainNetwork staat een persoonlijke behandeling centraal. Naast het leveren van maatwerk zijn wij ook dankzij onze specialisatie in biofeedback een toonaangevende psychologenpraktijk in de regio rondom Bilthoven.

Al onze psychologen zijn gecertificeerd en academisch geschoold. We combineren een persoonlijke benadering met een brede aanpak. Daarbij werken we vanuit de visie dat het hart, lichaam en hoofd met elkaar in verbinding staan. Met andere woorden: naast het mentale perspectief, nemen we ook het lichaam mee. Dat doen we door naast de reguliere methoden zoals cognitieve gedragstherapie, ACT en EMDR ook met ervarings- en lichaamsgerichte technieken te werken om de behandeling breder in te zetten.

We streven naar een langdurig resultaat door onze werkwijze waarbij we fysiologie en psychologie combineren. Psychologenpraktijk BrainNetwork heeft twee vestigingen, in de buurt van Bilthoven, in Zeist (station Driebergen) en Soest.

Psycholoog Bilthoven

Begeleiding bij verschillende psychische klachten

Psychologenpraktijk BrainNetwork staat voor mentale gezondheid en weerbaarheid. Onze locaties in Zeist en Soest zijn goed bereikbaar vanuit Bilthoven met auto of openbaar vervoer.  We streven naar een korte wachtlijst om je snel te kunnen helpen. Ons aanbod bestaat uit behandelingen binnen de generalistische basis GGZ (verzekerde zorg), complementaire zorg en coaching. Door de diverse behandelmethode kunnen we cliënten begeleiden met diverse klachten zoals:

 • Angst & paniek
 • Depressie
 • Slaapproblemen
 • ADHD, ADD en andere cognitieve problemen
 • Whiplash
 • Stress en spanningsklachten
 • Zelfbeeldproblematiek
 • Somatisch onverklaarbare klachten (SOLK)
 • Niet aangeboren hersenletsel
 • Stemmingsproblematiek

Afhankelijk van je verzekering en je klachten kan een behandelingen bij BrainNetwork volledig of gedeeltelijk vergoed worden door je verzekering. Het is wel belangrijk dat wij hiervoor een doorverwijzing van jouw huisarts ontvangen. Lees hier meer over op tarievenpagina. Daarnaast bieden we ook coaching aan als je geen verwijzing hebt maar wel behoefte hebt om te praten met een psycholoog.

Verschillende behandelmethode

Een persoonlijke en betrokken begeleiding. Afhankelijk van jouw situatie wordt er gekeken naar een passende behandeling, waarbij soms verschillende technieken met elkaar worden gecombineerd zoals ACT, CGT en EMDR. Op basis van een verdiepende intake stellen we in overleg met jou een persoonlijk behandelplan op. Op basis daarvan stellen we doelen om  positieve en lange termijn resultaten te bereiken. Niet alleen zijn de behandelende psychologen academisch opgeleid, ook hebben ze al ruime ervaring met het behandelen van zowel kinderen als volwassenen.

 

Gedragstherapie (CGT & ACT)

Cognitieve Gedragstherapie (CGt) is een veel gebruikte behandelmethode binnen de psychologie. CGT richt ze op de cognitieve kant van je klachten maar ook op het gedrag wat je er aan verbindt. Tijdens de behandeling zal de psycholoog je helpen om anders tegen problematische situaties aan te kijken én om er anders mee om te gaan. Zo kunnen we je helpen om meer inzicht in te krijgen en je meer bewust te worden van je gedachten, gevoel en gedrag.

Lees hier meer over deze behandelmethode

Biofeedback therapie of coaching

Biofeedback is een behandelmethode waarbij signalen van je lichaam gemeten worden. Zoals bijvoorbeeld je spierspanning, je ademhaling, hartslag, handtemperatuur en huidgeleiding. Deze signalen zijn zeer waardevol. Ze geven veel inzicht in je basis (ont)spanning, hoe je lichaam reageert op stress en hoe je ervan herstelt. Door hier  inzicht in te krijgen en oefeningen te doen, kan je meer grip krijgen op lichamelijke processen en deze inzetten voor het bevorderen van de balans in je autonome zenuwstelsel.

Lees hier meer over deze behandelmethode.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie die vaak ingezet wordt bij mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende of schokkende gebeurtenis. EMDR helpt je om het trauma te verwerken en los te komen van de emotionele lading die het nog steeds heeft. Het wordt vaak toegepast bij PTSS, maar ook wordt het toegepast bij minder complex en enkelvoudig trauma.

Leer hier meer over deze behandelmethode.

Neurofeedback therapie

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij er feedback op de hersenactiviteit wordt gegeven en de hersenen daarmee leert en traint om deze beter te reguleren. De behandeling is gebaseerd op het gegeven dat bepaalde psychische en/of cognitieve klachten gepaard gaan met afwijkende patronen (ritmen) in de hersenactiviteit. De hersenactiviteit wordt gemeten , geanalyseerd en inzichtelijk gemaakt. Vervolgens worden de hersenen geleerd om in het juiste patroon te komen. Neurofeedback wordt vaak effectief ingezet bij AD(H)D en slaapproblemen.

Lees hier meer over deze methode.

Zo verloopt jouw behandelingstraject

Wil je graag advies over je klachten op ben je op zoek naar een psycholoog in Bilthoven? Vanuit onze praktijk in Zeist of Soest kunnen we je helpen bij diverse klachten. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor een digitaal traject als dat past binnen een effectieve behandeling. Een behandeltraject start altijd met een intake. Tijdens dit gesprek bespreken we de klacht en kunnen we aangeven wat we voor je kunnen betekenen. Op basis hiervan maken we een persoonlijk behandelplan. Een behandeling duurt meestal tussen de 10 en 15 sessies (neurofeedback is daar een uitzondering).

Natuurlijk is alles afhankelijk van de klachten die je hebt. Uiteindelijk bepaal je zelf of het wat voor je is. Globaal zal jouw behandelingstraject bestaan uit de volgende stappen:

 

1. Kennismaking

Als je vragen hebt over de behandeling of advies wil over je klachten kunnen we een telefonisch kennismakingsgesprek plannen. We bespreken dan kort je klachten en vertellen op basis daarvan wat we voor jou kunnen betekenen.

2. Intake

Bij de start van een behandeltraject zal er verdiepende intake plaatsvinden met de regiebehandelaar. Hierin gaan we dieper op de klachten in en stellen we een compleet behandelplan op.

3. Behandeltraject

We volgen gedurende het traject steeds het vooraf opgestelde plan, maar er zijn tussentijds evaluatiemomenten zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

4. Afronding

We werken toe naar het behalen van onze doelen. In overleg met jou kiezen we het juiste moment om de behandeling af te ronden.

Op zoek naar een Psycholoog in Bilthoven?

Heb je vragen over onze behandelingen of wil je meer weten over je klachten en wat we voor je kunnen doen? Onze praktijk is bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 12.00 op telefoonnummer 030-2272365. Maar ook buiten deze tijden kan je ons bereiken. Je kan een bericht achter laten via  het contactformulier of een mail sturen naar info@brainnetwork.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie over onze behandelingen kan je ook vinden in onze blog.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork Psycholoog Bilthoven

Zoek je een psycholoog vanuit Bilthoven? BrainNetwork is een regionale psychologenpraktijk in de buurt van Bilthoven met een vestiging in Zeist en Soest. We staan voor een persoonlijke en holistische benadering bij diverse psychische klachten. Ons hechte team van psychologen hebben veel ervaring en beheersen diverse behandelmethodes zoals ACT, CGT en Biofeedback.

Meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie.  Via het contact formulier kan je ook direct een afspraak aanvragen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. BrainNetwork helpt jou graag als je een psycholoog in Bilthoven zoekt.