Psycholoog Bilthoven

Als je een psycholoog in Bilthoven zoekt wil je graag dat jouw klachten effectief behandeld worden. Kun je hiervoor in Bilthoven niet de juiste psychologenpraktijk vinden? Dan is het de moeite waard om BrainNetwork te leren kennen. Wij hebben twee vestigingen op korte afstand van Bilthoven.

Je kunt bij ons terecht met uiteenlopende klachten. Denk bijvoorbeeld aan depressie, burn-out, AD(H)D, angst en paniek. We werken uitsluitend met academisch geschoolde en erkende therapeuten. Daarnaast beheersen we diverse behandelmethodes, zoals cognitieve gedragstherapie, ACT (Acceptance Commitment), biofeedback en EMDR.

Onze psychologen hanteren een transparante en laagdrempelige werkwijze. Langdurig resultaat is het uitgangspunt van elke behandeling. Plan gerust een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in, als je niet de juiste psycholoog in Bilthoven kan vinden. Je weet dan snel wat we voor jou kunnen betekenen en of het bij je past.

Meer informatie aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact op via 030-2272365 of mail naar info@brainnetwork.nl.

Persoonlijke behandeling

Geen standaard protocol maar een behandeling aangepast op jouw situatie

Resultaat gericht

We werken vanuit een integrale aanpak door een combinatie van fysiologie en psychologie

Duidelijk & transparant

Het succes van de behandeling bepalen we samen. Heldere communicatie is daarbij belangrijk

Je kunt de juiste psycholoog in Bilthoven niet vinden?

Misschien lukt het niet om de juiste psycholoog in Bilthoven te vinden en zoek je een alternatief. BrainNetwork heeft vestigingen in Zeist en Soest, waarbij laatstgenoemde op slechts 15 minuten rijden van Bilthoven ligt.

Bij BrainNetwork staat een persoonlijke behandeling centraal. Naast het leveren van maatwerk zijn wij ook dankzij onze specialisatie in biofeedback een toonaangevende psychologenpraktijk in de regio rondom Bilthoven.

Al onze psychologen zijn gecertificeerd en academisch geschoold. We combineren een persoonlijke benadering met een brede aanpak. Daarbij werken we vanuit de visie dat het hart, lichaam en hoofd met elkaar in verbinding staan. Met andere woorden: naast het mentale perspectief, nemen we ook het lichaam mee. Dat doen we door naast de reguliere methoden zoals cognitieve gedragstherapie, ACT en EMDR ook met ervarings- en lichaamsgerichte technieken te werken om de behandeling breder in te zetten.

We merken dat steeds meer mensen bereid zijn om speciaal voor onze werkwijze naar één van onze psychologenpraktijken te komen. Daarom helpen we niet alleen mensen uit Soest en Zeist, maar zijn we ook een optie voor mensen uit Bilthoven, Driebergen, Bunnik, Amersfoort en Veenendaal.

Bezoek onze psychologen vanuit Bilthoven met verschillende klachten

Als je voor een BrainNetwork psycholoog vanuit Bilthoven naar een van onze vestigingen komt, kan dat vanwege verschillende redenen zijn. In onze psychologenpraktijken behandelen wij de volgende klachten:

  • Angst & paniek
  • Depressie
  • Slaapproblemen
  • ADHD, ADD en andere cognitieve problemen
  • Whiplash
  • Stress en spanningsklachten
  • Zelfbeeldproblematiek
  • Somatisch onverklaarbare klachten (SOLK)
  • Niet aangeboren hersenletsel

Natuurlijk is het mogelijk dat jouw klachten niet in bovenstaande opsomming genoemd worden. Neem gerust even contact op als je wil weten of jouw klachten alsnog door ons behandeld kunnen worden.

Behandelingen bij BrainNetwork worden volledig of gedeeltelijk vergoed. Het is wel belangrijk dat wij hiervoor een doorverwijzing van jouw huisarts ontvangen.

Onze behandelingen

BrainNetwork werkt met erkende psychologen en verschillende behandelmethoden. Afhankelijk van jouw situatie wordt er gekeken naar een passende behandeling, waarbij soms verschillende technieken met elkaar worden gecombineerd. Hiermee kunnen we positieve en lange termijn resultaten bereiken. 

Niet alleen zijn de behandelende psychologen academisch opgeleid, ook hebben ze al ruime ervaring met het behandelen van zowel kinderen als volwassenen.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Cognitieve Gedragstherapie (CGt) is een combinatie van twee vormen van therapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Het leert je − voornamelijk door
oefeningen − om anders tegen problematische situaties aan te kijken én om er anders mee om te gaan. Niet iedereen reageert namelijk hetzelfde. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren.  Cognitieve gedragstherapie helpt je om hier meer inzicht in te krijgen en je meer bewust te worden van je gedachten, gevoel en gedrag.

Lees hier meer over deze behandelmethode

Biofeedback therapie

Biofeedback is een behandelmethode waarbij signalen van je lichaam gemeten worden. Zoals bijvoorbeeld je spierspanning, je ademhaling, hartslag, handtemperatuur en huidgeleiding. Deze signalen zijn zeer waardevol. Ze geven veel inzicht in je basis (ont)spanning, hoe je lichaam reageert op stress en hoe je ervan herstelt. Door hier  inzicht in te krijgen en oefeningen te doen, kan je meer grip krijgen op lichamelijke processen en deze inzetten voor het bevorderen van de balans in je autonome zenuwstelsel.

Lees hier meer over deze behandelmethode.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie die vaak ingezet wordt bij mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende of schokkende gebeurtenis. EMDR helpt je om het trauma te verwerken en los te komen van de emotionele lading die het nog steeds heeft. Het wordt vaak toegepast bij PTSS, maar ook wordt het toegepast bij minder complex en enkelvoudig trauma.

Leer hier meer over deze behandelmethode.

Neurofeedback therapie

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij er feedback op de hersenactiviteit wordt gegeven en de hersenen daarmee leert en traint om deze beter te reguleren. De behandeling is gebaseerd op het gegeven dat bepaalde psychische en/of cognitieve klachten gepaard gaan met afwijkende patronen (ritmen) in de hersenactiviteit. De hersenactiviteit wordt gemeten , geanalyseerd en inzichtelijk gemaakt. Vervolgens worden de hersenen geleerd om in het juiste patroon te komen.

Lees hier meer over deze methode.

Zo verloopt jouw behandelingstraject

Als je kiest voor BrainNetwork als jouw psycholoog nabij Bilthoven, krijg je eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de klacht en kunnen we aangeven wat we voor je kunnen betekenen.

Soms is één type behandeling de juiste keuze, in andere gevallen maken we een combinatie van meerdere behandelingen. Natuurlijk is alles afhankelijk van de klachten die je hebt. Uiteindelijk bepaal je zelf of het wat voor je is. Globaal zal jouw behandelingstraject bestaan uit de volgende stappen:

1. Kennismaking

In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je klachten en vertellen we je wat we voor jou kunnen betekenen.

2. Intake

Als je het traject voortzet plannen we een verdiepende intake in. Hierin gaan we dieper op de klachten in en stellen we een compleet plan op.

3. Behandeltraject

We volgen gedurende het traject steeds het vooraf opgestelde plan, maar er zijn tussentijds evaluatiemomenten zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

4. Afronding

We werken toe naar het behalen van onze doelen. In overleg met jou kiezen we het juiste moment om de behandeling af te ronden.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psycholoog Bilthoven: nu een afspraak maken

Er zijn genoeg redenen om voor een psycholoog vanuit Bilthoven naar BrainNetwork te komen. We maken het verschil met onze persoonlijke en holistische benadering. Ons hechte team van psychologen hebben veel ervaring en beheersen diverse behandelmethodes, waardoor we uiteenlopende klachten kunnen behandelen.

Meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie. Je kunt ook direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. BrainNetwork helpt jou graag als je een psycholoog in Bilthoven zoekt.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen over onze behandelingen of wil je meer weten over je klachten en wat we voor je kunnen doen? Onze praktijk is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 op telefoonnummer 030-2272365.

Mocht je ons niet direct kunnen bereiken, of heb je liever dat wij je terugbellen laat dan een bericht achter via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

Meer informatie over onze behandelingen kan je ook vinden in onze blog.