Psycholoog Bilthoven

Welkom bij psychologie praktijk BrainNetwork. Ben je op zoek naar een persoonlijke en effectieve behandeling van je klachten in de regio Bilthoven Zeist? Een psycholoog van BrainNetwork helpt je graag. Vanuit onze praktijk helpen we cliënten met uiteenlopende klachten zoals: Angst en paniek, Slaapproblemen, AD(H)D, Burn-out, Depressie en zelfbeeld problemen.

 

Een psycholoog van BrainNetwork is een ervaren en deskundige therapeut, die werkt op basis van jouw persoonlijke situatie. Een langdurig en blijvend resultaat is daarbij ons uitgangspunt. Door middel van een transparante en duidelijk aanpak bereiken we samen met jou het beste resultaat. In onze behandelingen maken we gebruik van verschillende methode zoals Cognitieve Gedragstherapie, ACT (Acceptance Commitment Therapie) of Biofeedback.

PERSOONLIJKE BEHANDELING

Geen standaard protocol maar een behandeling aangepast op jouw situatie

RESULTAAT GERICHT

We werken vanuit een integrale aanpak door een combinatie van fysiologie en psychologie

DUIDELIJK & TRANSPARANT

Het succes van de behandeling bepalen we samen. Heldere communicatie is daarbij belangrijk

Ben je op zoek naar een Psycholoog in Bilthoven of wil je advies over je klachten?  We vertellen je graag wat we vanuit BrainNetwork voor jou kunnen doen. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze psychologen. Voor behandelingen gericht op stress en burn-out klachten kan je ook kijken op Mindimpact.nl.

Hoe kunnen we je helpen?

Ons team bestaat uitsluitend uit ervaren en gekwalificeerde psychologen die je kunnen helpen met verschillende soorten klachten zoals; burn-out, ADD, ADHD, slaapproblemen, somberheid of angst en paniek klachten. Onze psychologen gaan graag met je in gesprek om jouw situatie te begrijpen en een advies te geven over het verminderen van je klachten.

Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een bewezen effectieve behandelmethode. De methode wordt veel toegepast door psychologen op verschillende soorten klachten zoals; angst en paniek, somberheid of stress klachten. Je gedachten, je gevoel en je gedrag hebben een grote invloed op elkaar.

 

Niet de situatie zelf, maar de gedachten over die bepaalde situatie bepalen hoe jij je erbij voelt en hoe je er vervolgens op reageert (wat je gedrag is). Een bepaalde situatie kan voor iedereen hetzelfde zijn maar hoe je de situatie ervaart is voor iedereen anders. Door meer inzicht te krijgen in je gedachten kan je leren om anders met bepaalde situaties om te gaan.

 

Bij cognitieve gedragstherapie helpt onze psycholoog je gedachte, je gevoel en je gedrag inzichtelijk te maken. Vervolgens helpen we je om op een andere manier naar situaties te kijken en daar mee om te gaan. Door samen met de psycholoog te onderzoeken wat je klachten in stand houden en daar bewust aan te werken krijg je meer controle over je gedachten, gedrag en gevoel. Lees hier​ meer over de mogelijkheden van cognitieve gedragstherapie.

hannah-olinger-NXiIVnzBwZ8-unsplash

Biofeedback in Bilthoven

Ons team is gespecialiseerd en getraind in biofeedback. Dit is een unieke behandelmethode waarbij lichaamssignalen zoals spierspanning, huidgeleiding, ademhaling, hartslag en handtemperatuur de basis vormen voor de behandeling.  Deze behandelmethode gaat uit van een sterke samenwerking tussen je brein en lichaam. Door middel van een biofeedback-meting  kan een psycholoog inzichtelijk maken hoe jouw lichaam reageert op stress en zien in hoeverre je lichaam in staat is om hiervan te hertellen.

 

Je lichaam reageert op situaties die zich voordoen, het wordt geactiveerd of ontspant. Daarbij is het continu op zoek naar een goede balans. Maar deze balans kan verstoord raken. Op het moment dat er zo een verstoring in je lichaam en brein ontstaat, kan dit verschillende klachten geven. De behandeling door middel van biofeedback is erop gericht om je meer inzicht te geven in het functioneren van je lichaam en brein. Daarbij zal onze psycholoog je helpen om lichaamssignalen te herkennen en er op bewust niveau zelf meer sturing aan te geven. Lees hier​ meer over deze unieke behandelmethode.

 

Neurofeedback is een vorm van biofeedback waarbij er een terugkoppeling wordt gegeven op de hersenactiviteit. Deze methode is uitermate geschikt bij klachten zoals ADHD en Slaapproblematiek.  Lees hier​ meer over Neurofeedback.

Ervaringen van onze Cliënten

“De behandeling heeft me veel inzicht gegeven in eigen situatie en (oa) mijn aandachtsspanne is in positieve zin sterk verbeterd.” Verder lezen…..

“Ik heb een prettige behandeling gehad bij Brainnetwork. Mijn problemen werden goed in kaart gebracht en er werd veel begrip getoond. Er werd goed geluisterd.” Verder lezen…..

“Ilse is professioneel en persoonlijk tegelijk. Ze legde alles goed uit en mijn dochter ging met plezier naar de behandelingen.” Verder lezen…..

“Het was een prettige behandeling in een aangename sfeer die gecreëerd werd door de hulpverlener. Er was voldoende ruimte om gehoord te worden over specifieke klachten en de behandeling werd hier ook op aangepast. ” Verder lezen…..

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psychologie praktijk Bilthoven

Wil je graag meer weten over de behandelingen of direct spreken met een psycholoog van BrainNetwork? Wij bieden behandelingen voor zowel volwassenen als kinderen met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld ADHD, ADD, Autisme, Angstklachten, Leerproblemen, Hoofdpijn, Slaapproblemen & Burn-out.

 

Je kan ons 5 dagen per week bereiken van 9.00 tot 18.00 op 030-2272365.  Onze praktijk bevindt zich op loopafstand van het station Driebergen-Zeist.  We zijn daarmee zowel met de auto als openbaar vervoer goed te bereiken vanuit Bilthoven  Vind hier onze locatie.

Het team van BrainNetwork is aangesloten bij:

           NFG    ISNR

× Direct contact opnemen