Psycholoog Doorn

Op zoek naar een psycholoog in Doorn? Ben je op zoek naar een persoonlijke en effectieve behandeling van je klachten? Een psycholoog van BrainNetwork helpt je graag. Onze moderne psychologenpraktijk dichtbij Doorn in Driebergen Zeist staat voor een persoonlijk en betrokken begeleiding bij diverse psychische klachten. We zijn vrijgevestigde psychologenpraktijk en we bieden zorg aan binnen de generalistische basis GGZ (verzekerde zorg) en complementaire zorg.

Een psycholoog van BrainNetwork is een ervaren en deskundige therapeut, die werkt op basis van jouw persoonlijke situatie. Een langdurig en blijvend resultaat is daarbij ons uitgangspunt. Door middel van een transparante en duidelijk aanpak bereiken we samen met jou het beste resultaat. Wij bieden een behandeling voor uiteenlopende klachten zoals angst en paniek, trauma, slaapproblemen, AD(H)D, depressie, zelfbeeld problemen en burn-out. In onze behandelingen maken we daarbij gebruik van Cognitieve Gedragstherapie en ACT (Acceptance Commitment Therapie) vaak in combinatie met lichaams en ervaringsgerichte therapie vormen zoals biofeedback en hartcoherentie.

Zoek je een psycholoog in de buurt van Doorn en wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Neem dan contact op via 030-2272365 of via mail op info@brainnetwork.nl.

 

Persoonlijke aanpak

Op basis van jouw  hulpvraag en klachten maken we een persoonlijk behandelplan om je klachten te verminderen. Tijdens de behandeling sturen we bij, in overleg, indien dit nodig is.

Langdurig resultaat

Ons team van psychologen streeft naar een langdurige resultaat van de behandeling. We kijken daarom verder dan alleen je klachten.

Betrokken therapeuten

Het resultaat van een behandeling wordt voor een groot deel bepaald door de samenwerking tussen cliënt en psycholoog. Duidelijke en transparante communicatie vinden we daarom belangrijk. Ons team van betrokken therapeuten staat voor je klaar.

Professionele begeleiding & betrokken psychologen

Ons ervaren team van psychologen kan je helpen bij diverse psychische klachten. We werken daarbij vanuit een aantal duidelijker kernwaarden. We vinden een persoonlijke benadering onmisbaar in de begeleiding van onze cliënten. Onze therapeuten benaderen klachten niet alleen vanuit het mentale perspectief, maar we kijken verder naar je algehele functioneren. In onze behandeling werken we vanuit de visie dat het hoofd, lichaam en hart met elkaar in verbinding staan. We hebben daarom ook veel ervaring met ervarings- en lichaamsgerichte behandelingen zoals biofeedback en hartcoherentie trainingOm tot een effectieve behandeling te komen vinden wij het belangrijk dat jij je bij een psycholoog op je gemakt voelt en dat er duidelijke verwachtingen zijn. Daarom nemen we bij het eerste intake gesprek altijd voldoende tijd om kennis te maken en een duidelijke beeld te vormen van je klachten. 

Psycholoog voor diverse klachten

Door de inzet van diverse behandelmethode in onze praktijk kunnen we een effectieve behandeling bieden voor onze cliënten met diverse klachten zoals:

Neem gerust even contact op als je advies over je klachten of meer informatie wil onze behandelingen. Behandelingen bij BrainNetwork worden vaak volledig of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Het is wel belangrijk dat wij hiervoor een doorverwijzing van jouw huisarts ontvangen. Lees hier meer over op onze pagina over vergoedingen.

Mocht je eerste advies willen van een psycholoog over je klachten kan je altijd telefonisch contact opnemen op 030-2272365 of ons een bericht sturen via info@brainnetwork.nl.

Verschillende behandelingen

Binnen ons team van psychologen werken we met verschillende behandelmethode. Dit inzet van de behandelingen is afhankelijk van de hulpvraag en hoe we daar het best op aan kunnen sluiten. We maken daarbij veel gebruik van gedragstherapie zoals CGT & ACT therapie. Cognitieve gedragstherapie is in Nederland een effectieve behandelmethode die veel toegepast wordt door psychologen op verschillende klachten. De behandelmethode gaat ervan uit dat je gedachten, je gevoel en gedrag met elkaar samenhangen. Deze drie elementen beïnvloeden elkaar. Niet de situatie op zich, maar de gedachten over die bepaalde situatie bepalen hoe jij je erbij voelt en hoe je erop reageert (wat je gedrag is). Dit is voor iedereen anders en vaak ben je jezelf niet bewust van deze patronen. Daarnaast maken we gebruik van zoals we dat noemen ervarings- en lichaamsgerichte therapievormen. Daarbij kun je denken aan biofeedback, elementen van PMT en hartcoherentie.

CGT & ACT

Door een combinatie van zowel cognitieve therapie en gedragstherapie leer je problematische situaties anders te bekijken én er anders mee om te gaan. Ons team van psychologen is opgeleid in ACT en CGT.

Biofeedback therapie

Je lichaam vertelt je veel over je mentale gezondheid. Als je niet goed in je vel zit uit zich dat vaak ook door soms onverklaarbare lichamelijke klachten. Bij biofeedback maken we gebruik van deze signalen om meer inzicht te krijgen in je eigen lichaam en functioneren.

EMDR

EMDR therapie of Eye Movement Desensitization and Reprocessing helpt trauma’s te verwerken en los te komen van de emotionele lading die het nog steeds heeft. Een bewezen en effectieve behandeling bij onder andere PTSS

Neurofeedback therapie

Neurofeedback is een behandelmethode voor volwassenen en kinderen die zich richt op het versterken van de communicatie tussen verschillende delen van je brein. Neurofeedback kan effectief ingezet worden bij onder andere de behandeling van ADHD en Slaapproblemen.

Onze werkwijze

Op zoek naar een psycholoog in Doorn? Onze locatie dichtbij het treinstation van Zeist is goed bereikbaar. We werken met korte wachtlijsten en ons team staat voor een persoonlijke en transparante werkwijze. Een psycholoog van BrainNetwork kijkt per situatie en gericht op de persoon zelf, welke behandeling of combinatie van behandelmethoden het beste aansluit. We communiceren hier duidelijk over zodat je van te voren weet hoe het traject eruit zal zien en ook of dit vergoed wordt door de verzekeraar. Een behandelingstraject bestaat altijd uit onderstaande stappen:

1. Kennismaking

Als je vragen hebt over de behandeling of advies wil over je klachten kunnen we een telefonisch kennismakingsgesprek plannen van 15 tot 20 minuten met een psycholoog. We bespreken dan kort je klachten en kunnen je advies geven over een mogelijke behandeling. 

2. Intake

Bij de start van een behandeltraject zal er verdiepende intake plaatsvinden van ongeveer 90 minuten met de regiebehandelaar. Hierin gaan we dieper in op je klachten. Om een goed beeld te krijgen vragen we je vooraf een aantal vragenlijsten in te vullen.

3. Behandeltraject

Op basis van het behandelplan dan we hebben opgesteld starten we het traject. Tussentijds zal de behandelaar evaluatiemomenten plannen zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

4. Afronding

De meeste trajecten duren tussen  10-12 sessies. We werken tijdens deze sessies toe naar het behalen van onze doelen. Op basis van de ontwikkeling die we maken kiezen we in overleg het juiste moment om de behandeling af te ronden.

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact om met een psycholoog van BrainNetwork

Heb je vragen over onze behandelingen of wil je meer weten over je klachten en wat we voor je kunnen doen? Onze praktijk is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 op telefoonnummer 030-2272365.

Mocht je ons niet direct kunnen bereiken, of heb je liever dat wij je terugbellen laat dan een bericht achter via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

Meer informatie over onze behandelingen kan je ook vinden in onze blog.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psycholoog in Doorn | BrainNetwork Zeist

Wil je graag meer weten over de behandelingen of een afspraak maken met een psycholoog van BrainNetwork? Wij bieden behandelingen voor zowel volwassenen als kinderen met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld ADHD, ADD, Autisme, Angstklachten, Leerproblemen, Hoofdpijn, Slaapproblemen & Burn-out.

Je kan ons 5 dagen per week bereiken van 9.00 tot 18.00 op 030-2272365.  Onze praktijk is goed bereikbaar vanuit Doorn. Onze locatie in  Zeist bevind zich op loop afstand van het station Driebergen-Zeist en dichtbij de afrit van de A12. Onze locatie in Soest bevind zich in gezondheidscentrum Dalplein. Vind hier onze locatie.