Behandeling Burn-out & Stress klachten

Een moeilijke situatie op je werk, ruzie in de familie, problemen thuis, vermoeidheid of zorgen over je financiële situatie. Er kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan het ontstaan van stress klachten. Stress op zich hoeft niet erg te zijn, maar als je structureel klachten ervaart kan dit je functioneren sterk beïnvloeden.

Stress en burn-out

Wat is Stress
Stress ontstaat vaak wanneer de verwachtingen die je zelf hebt of waarvan je denk dat andere deze van jouw hebben niet aansluiten bij jouw beeld van je eigen kunnen. Stress kan ook ontstaat in onzekere situaties waar je niet zeker bent over de uitkomst van die situatie. Ook emotionele gebeurtenissen kunnen zeer stressvol zijn. Stress leidt vaak direct tot een reactie van je lichaam en brein. Je herkent waarschijnlijk wel dat je zwetende handen krijgt, gaat trillen of sneller gaat ademhalen.

Iedereen ervaart weleens stress, en dat is niet direct alarmerend. Stres maakt je alert en scherper om te reageren in onzekere of spannende situaties. Maar als stress chronisch wordt kan het een grote invloed hebben op je gezondheid en functioneren.

Hulp bij stress klachten? Wanneer je klachten ervaart door stress zoals vermoeidheid, slecht slapen of snel geraakt zijn is het belangrijk om dit aan te pakken. Ernstige stressklachten kunnen uiteindelijk bijdragen aan de ontwikkeling van een burn-out, slaapproblemen of angst en paniek klachten.

Impact van stressklachten

Stress is niet alleen maar slecht. Het heeft ook zijn werking om je alert te maken. Het zorgt ervoor dat je scherp bent tijdens een belangrijk moment op de dag. Het kan je in staat stellen om net een stap extra te zetten die je helpt om doelen te bereiken. Maar ervaar je continue een staat van over-activatie doordat je langdurig onder druk staat, dan kan ook het tegenovergestelde gebeuren en serieuze klachten ontstaan. Fysieke klachten & mentale klachten zoals:

Als je te lang stress ervaart kan dit leiden tot extreme uitputting. Je bent oververmoeid, kan je niet meer concentreren, raakt snel overprikkeld en het ontbreekt je aan energie om activiteiten te ondernemen.  We spreken dan niet meer over stressklachten maar meestal over een burn-out. Een professionel behandeling kan je dan helpen om patronen te veranderen en stress klachten te verminderen.

Hoe Kan Je Stress Verminderen

Hulp bij stressklachten

Afhankelijk van je klachten biedt BrainNetwork een persoonlijk behandeling om stress en burn-out klachten te verminderen. We helpen je om meer inzichten te krijgen in het ontstaat van je klachten maar ook hoe je om kan gaan met stress. Daarbij maken we gebruik van biofeedback en psychomotorische therapie om je meer bewust te maken van de invloed van stress op je lichaam en functioneren.

Stress Scan

Beter leren om gaan met stress begint met weten wat stress is en wat het met je doet. Daarom hebben wij onze stressscan ontwikkeld. Dit is een Biofeedback methode die je direct inzichten geeft.

Burn-out herstel

Stress en burn-out klachten kunnen hardnekkig en langdurig zijn. Je lichaam en brein zijn uit balans geraakt en dit vergt tijd en rust om te herstellen. Door middel van persoonlijke begeleiding, biofeedback training en psychomotorische training helpen we je om de balans terug te brengen.

Burn-out voorkomen

Laat stress niet over gaan in fysieke of mentale klachten. Het is het belangrijk om dit op tijd te signaleren en in te grijpen. BrainNetwork biedt kortdurende coaching trajecten om je te helpen beter om te gaan met stresst stress.

Online behandeling stressklachten

BrainNetwork biedt ook de mogelijkheid om online behandelingen te volgen voor diverse milde stress klachten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van online gesprekstherapie of ACT therapie neem dat vrijblijvend contact met ons op voor meer advies.

Wat kun je zelf doen om stressklachten te verminderen?

Herken je de symptomen van burn-out, overbelasting & stress blijf er dan niet mee lopen. Hoe langer je denkt dat het vanzelf beter wordt en niets doet, hoe erger je klachten kunnen worden. Voor het voorkomen van ernstige klachten en het herstel van een burn-out is het belangrijk dat je de het ontstaan van je klachten onderzoekt. Je zal zelf in actie moeten komen en gewoonten moeten veranderen.

  • Zoek hulp bij vrienden, je werkgever en professionals
  • Onderneem activiteiten die je energie geven
  • Ga na hoe je werk en privé balans is en kijk hoe je dit meer deze balans kan verbeteren
  • Geef je grenzen aan en luister naar de signalen van je lichaam
  • Neem voldoende rust en stel prioriteiten
  • Zorg voor gezonde voeding en beweging

Wil je graag meer informatie over de behandeling van burn-out of stressklachten? Onze behandelaren beantwoorden graag je vragen. Op onze site en blog lees je ook meer over de mogelijke behandelingen en hoe jezelf om kan gaan met stress klachten:

Wat is Neurofeedback? Een effectieve training bij ADHD en slaapklachten

Wat is Neurofeedback? We kunnen het simpel uitleggen: Neurofeedback is een training voor je brein. Verschillende delen van je brein…

Minder stress door het vergroten van je persoonlijke veerkracht

Wil je minder stress ervaren? Om goed om te gaan met dagelijkse tegenslagen en uitdagingen, is je mentale weerbaarheid erg…

Een goed functionerend zenuwstelsel: waarom is dit belangrijk?

Je lichaam bestaat uit een ingenieus netwerk van zenuwcellen dat met elkaar verbonden is. Hoe je functioneert en hoe je…

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Behandeling van Burn-out regio Utrecht

BrainNetwork is een moderne psychologie praktijk in Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen onder meer kinderen en volwassenen uit AmersfoortZeistBilthovenDe BiltUtrechtSoestHoutenBunnikVeenendaal en Nieuwegein.

BrainNetwork is aangesloten bij: