Psycholoog Driebergen

Ben je op zoek naar een psycholoog in Driebergen? Psychologenpraktijk BrainNetwork kan je helpen met een duurzame behandeling voor jouw klachten? We zijn een regionale en moderne psychologenpraktijk met een klein team van ervaren psychologen. Een psycholoog van BrainNetwork werkt op basis van jouw persoonlijke situatie en vanuit een holistische aanpak. We maken daarbij gebruik van verschillende vormen van gesprekstherapie zoals cognitieve gedragstherapie & acceptence commitment therapie in combinatie met ervarings- en lichaamsgerichte behandelmethode zoals biofeedback, PMT en EMDR.

In onze praktijk bieden we begeleiding bij diverse psychische klachten. Heb je bijvoorbeeld last van paniek of angst? Voel je je somber of depressief? Of heb je onverklaarbare hoofdpijn? Dan kun je terecht bij BrainNetwork!

Wil je graag meer weten over onze behandelingen en aanpak? Neem dan telefonisch contact met een van onze psychologen in Driebergen Zeist of Soest op telefoonnummer 030-2272365. Wil je direct een afspraak maken laat dan je gegevens achter via ons contactformulier of mail naar info@brainnetwork.nl.

 

Persoonlijke behandeling

Iedere situatie is uniek en de klachten die je ervaart zijn voor iedereen anders. Wat voor jouw de beste behandelmethode is bepalen we samen.

Resultaat gericht

We werken vanuit een integrale aanpak door een combinatie van fysiologie en psychologie. Op basis van jouw hulpvraag maken we een persoonlijk behandelplan om een langdurig resultaat te bereiken.

Duidelijk & transparant

We zijn graag duidelijk en transparant over onze behandelingen. Heldere communicatie vinden we belangrijk om tot een goede begeleiding te komen.

Waarom BrainNetwork als jouw psycholoog in Driebergen?

Als psychologenpraktijk BrainNetwork zijn wij ervan overtuigd dat geen behandeling hetzelfde kan zijn, iedereen is anders en klachten kunnen sterk verschillen per situatie. Door jouw persoonlijke situatie te onderzoeken, geven wij aan welke methodes wij het beste vinden passen. Op basis van de eerste intake bepalen we welke behandeling het beste aansluit en of er een klik is met de behandelaar. 

Wij onderscheiden ons door niet alleen te kijken naar jouw mentale klachten, maar ook naar de fysieke processen in jouw lichaam. Door te begrijpen waar de oorzaak ligt van de klachten, kunnen we patronen doorbreken en langdurige resultaten bereiken. Het hoofd, hart en lichaam staan immers in verbinding met elkaar en hebben een sterk lerend vermogen. Hier maken we gebruik van in onze behandelingen.

Onze psychologen werken vanuit twee locaties in de buurt van Driebergen, een locatie dicht bij het station Driebergen-Zeist en onze andere locatie in het gezondheidscentrum Dalplein te SoestBel of app ons gerust voor meer informatie of advies!

Met welke klachten kun je bij BrainNetwork terecht?

Als psychologenpraktijk in Driebergen Zeist helpen we cliënten met verschillende type klachten. Van spanningshoofdpijn tot angst en paniekklachten en van ADHD tot aangeboren hersenletsel.

Een behandeling door een psycholoog van BrainNetwork kan, afhankelijk van je klachten en verzekering, deels of helemaal worden vergoed door jouw zorgverzekering. We hebben dan meestal wel een doorverwijzing van de huisarts nodig naar onze praktijk.

Een overzicht van veel behandelde klachten:

Ervaar jij een klacht die we hierboven niet hebben genoemd? Dat is geen punt. Je kunt altijd met een psycholoog uit ons team contact opnemen voor advies. We kunnen dan bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Onze behandelingen

Als psychologenpraktijk  zijn wij gespecialiseerd in diverse effectieve behandelmethodes voor een duurzaam resultaat. De behandelingen zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Onze psychologen zijn hiervoor academisch opgeleid en voorzien van de benodigde certificaten.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

CGT is ene veel gebruikte behandelmethode in de psychologie. Door een combinatie van zowel cognitieve therapie en gedragstherapie leer je problematische situaties anders te bekijken én er anders mee om te gaan.  Naast CGT bieden we ook ACT therapie aan als behandelmethode.

Biofeedback therapie

Door lichaamssignalen zoals spierspanning en ademhaling te meten kan je meer inzichten krijgen in je eigen lichaam en hoe het reageert op bepaalde situaties. Het fungeert als een spiegel van je brein. Door dit te gebruiken in onze training kunnen we je helpen anders met situaties om te gaan.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing  of kort EMDR therapie kan je helpe om trauma’s te verwerken en los te komen van de emotionele lading die bepaalde herinneringen of gebeurtenissen nog steeds hebben. Een psycholoog kan je helpen effectief los te komen van deze emotie.

Neurofeedback therapie

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij er feedback op de hersenactiviteit wordt gegeven en de hersenen daarmee leert en traint om deze beter te reguleren. Neurofeedback is alternatieve behandelmethode die met name effectief ingezet kan worden bij AD(H)D en slaapproblemen.

Het behandeltraject

Bij BrainNetwork vinden wij het heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij jouw psycholoog. Een verdiepende intake met de regiebehandelaar vinden we daarom belangrijk bij de start van een traject. In dit gesprek bespreken vormen we een goed beeld van je klachten, leggen we eventuele behandelmethodes uit en stellen we een persoonlijk behandelplan voor. Heb je vooraf vragen over onze aanpak, dan kan je telefonisch contact opnemen met een psycholoog vanuit ons team in Driebergen Zeist.

Zo ziet een behandeltraject bij BrainNetwork eruit:

1. Kennismaking

Als je vragen hebt over de behandeling of advies wil over je klachten kunnen we een telefonisch kennismakingsgesprek plannen. We bespreken dan kort je klachten en vertellen op basis daarvan wat we voor jou kunnen betekenen.

2. Intake

Bij de start van een behandeltraject zal er verdiepende intake plaatsvinden met de regiebehandelaar. Hierin gaan we dieper op de klachten in en stellen we een compleet behandelplan op.

3. Behandeltraject

We volgen gedurende het traject steeds het vooraf opgestelde plan, maar er zijn tussentijds evaluatiemomenten zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

4. Afronding

We werken toe naar het behalen van onze doelen. In overleg met jou kiezen we het juiste moment om de behandeling af te ronden.

Psycholoog Driebergen | Afspraak maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen over onze behandelingen of wil je meer weten over je klachten en wat we voor je kunnen doen? Onze psychologenpraktijk is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 op telefoonnummer 030-2272365.

Mocht je ons niet direct kunnen bereiken of heb je liever dat een psycholoog je terugbelt, laat dan een bericht achter via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

Meer informatie over onze behandelingen kan je ook vinden in onze psychologie blog.

Hoe kunnen we je helpen?

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork Psycholoog Driebergen

BrainNetwork is een regionale psychologenpraktijk in de regio Driebergen. We maken gebruik van een persoonlijk en gepersonaliseerd behandeltraject. Met  effectieve behandelmethoden en academisch geschoolde psychologen kunnen we samen met jou een langdurig en effectief resultaat bereiken.

Wij hebben twee locaties, namelijk op het station Driebergen Zeist en in Soest. Je kunt hiervoor eenvoudig een afspraak maken door ons te bellen of te appen. Daarnaast kun je ook bovenstaand formulier in vullen, zodat wij jou bellen wanneer je een psycholoog in Driebergen nodig hebt.