Psycholoog in de omgeving van Driebergen

Welkom bij psychologie praktijk BrainNetwork. Ben je op zoek naar een persoonlijke en effectieve behandeling van je klachten? Een psycholoog van BrainNetwork helpt je graag. Vanuit onze praktijk op station Driebergen Zeist helpen we cliënten met uiteenlopende klachten zoals: Angst en paniekSlaapproblemenAD(H)D, Burn-out, Depressie en zelfbeeld problemen.

Een psycholoog van BrainNetwork is een ervaren en deskundige therapeut, die werkt op basis van jouw persoonlijke situatie. Een langdurig en blijvend resultaat is daarbij ons uitgangspunt. Door middel van een transparante en duidelijk aanpak bereiken we samen met jou het beste resultaat. In onze behandelingen maken we gebruik van verschillende methode zoals Cognitieve Gedragstherapie, ACT (Acceptance Commitment Therapie) of Biofeedback.

Persoonlijke behandeling

Geen standaard protocol maar een behandeling aangepast op jouw situatie

Resultaat gericht

We werken vanuit een integrale aanpak door een combinatie van fysiologie en psychologie

Duidelijk & transparant

Het succes van de behandeling bepalen we samen. Heldere communicatie is daarbij belangrijk

Ben je op zoek naar een Psycholoog in Driebergen of wil je advies over je klachten?  We vertellen je graag wat we vanuit BrainNetwork voor jou kunnen doen. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze psychologen. Voor behandelingen gericht op stress en burn-out klachten kan je ook kijken op Mindimpact.nl.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een bewezen effectieve behandelmethode. De methode wordt veel toegepast door psychologen op verschillende soorten klachten zoals; angst en paniek, somberheid of stress klachten. Je gedachten, je gevoel en je gedrag hebben een grote invloed op elkaar.

Niet de situatie zelf, maar de gedachten over die bepaalde situatie bepalen hoe jij je erbij voelt en hoe je er vervolgens op reageert (wat je gedrag is). Een bepaalde situatie kan voor iedereen hetzelfde zijn maar hoe je de situatie ervaart is voor iedereen anders. Door meer inzicht te krijgen in je gedachten kan je leren om anders met bepaalde situaties om te gaan.

Bij cognitieve gedragstherapie helpt onze psycholoog je gedachte, je gevoel en je gedrag inzichtelijk te maken. Vervolgens helpen we je om op een andere manier naar situaties te kijken en daar mee om te gaan. Door samen met de psycholoog te onderzoeken wat je klachten in stand houden en daar bewust aan te werken krijg je meer controle over je gedachten, gedrag en gevoel. Lees hier​ meer over de mogelijkheden van cognitieve gedragstherapie.

Psycholoog Driebergen

Biofeedback in Driebergen

Onze psychologen zijn gespecialiseerd en getraind in biofeedback. Dit is een unieke behandelmethode waarbij lichaamssignalen zoals spierspanning, huidgeleiding, ademhaling, hartslag en handtemperatuur de basis vormen voor de behandeling.  Deze behandelmethode gaat uit van een sterke samenwerking tussen je brein en lichaam. Door middel van een biofeedback-meting  kan de behandelaar inzichtelijk maken hoe jouw lichaam reageert op stress en zien in hoeverre je lichaam in staat is om hiervan te hertellen.

Je lichaam reageert op situaties die zich voordoen, het wordt geactiveerd of ontspant. Daarbij is het continu op zoek naar een goede balans. Maar deze balans kan verstoord raken. Op het moment dat er zo een verstoring in je lichaam en brein ontstaat, kan dit verschillende klachten geven. De behandeling door middel van biofeedback is erop gericht om je meer inzicht te geven in het functioneren van je lichaam en brein. Daarbij zal onze psycholoog je helpen om lichaamssignalen te herkennen en er op bewust niveau zelf meer sturing aan te geven. Lees hier​ meer over deze unieke behandelmethode.

Neurofeedback is een vorm van biofeedback waarbij er een terugkoppeling wordt gegeven op de hersenactiviteit. Deze methode is uitermate geschikt bij klachten zoals ADHD en Slaapproblematiek.  Lees hier​ meer over Neurofeedback.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Psychologiepraktijk Driebergen

Wil je graag meer weten over de behandelingen of direct spreken met een psycholoog van BrainNetwork? Wij bieden behandelingen voor zowel volwassenen als kinderen met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld ADHD, ADD, Autisme, Angstklachten, Leerproblemen, Hoofdpijn, Slaapproblemen & Burn-out.

Je kan ons 5 dagen per week bereiken van 9.00 tot 18.00 op 030-2272365.  Onze praktijk bevind zich op een centrale locatie, op loop afstand van het station Driebergen Zeist en dichtbij de afrit van de A12. We zijn met de auto of openbaar vervoer goed te bereiken vanuit Driebergen.  Vind hier onze locatie.

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen over onze behandelingen of wil je meer weten over je klachten en wat we voor je kunnen doen? Onze praktijk is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 op telefoonnummer 030-2272365.

Mocht je ons niet direct kunnen bereiken, of heb je liever dat wij je terugbellen laat dan een bericht achter via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

Meer informatie over onze behandelingen kan je ook vinden in onze blog.