Onze werkwijze

Gezondheid is voor iedereen belangrijk. We willen graag gezond zijn en ons fit, vitaal en in balans voelen. Hoe we functioneren is belangrijk. Wanneer we ons niet goed voelen kan dit behoorlijke gevolgen hebben. Klachten zoals chronische pijn, stress,  prikkelbaarheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, stemmingsproblemen, angst en geheugenproblemen maken ons leven minder aangenaam.

In onze werkwijze staat een persoonlijke behandeling centraal. We richten ons op een effectieve en duurzame behandeling van jouw klachten. Geen mens is hetzelfde en de klachten die je kan ervaren zijn voor iedereen anders. We besteden daarom veel aandacht aan de kennismaking en intake. Alleen als we een duidelijk beeld hebben van jouw persoonlijke situatie kunnen we een eerlijk en passend advies geven over de mogelijke behandeling. De psychologen van BrainNetwork werken altijd vanuit 4 kernwaarden:

Persoonlijk
Transparant
Integrale aanpak; combinatie van fysiologie & psychologie
Langdurig resultaat
Psychologenpraktijk

Psychologie & Fysiologie

Welke invloed heeft de werking van je interne systemen op je gedrag of je functioneren? (Psycho)  Fysiologie onderzoekt de biologische basis van menselijk gedrag. Je interne netwerk (zenuwstelsel) kan onbewust een grote rol spelen bij het ontstaan en in standhouden van je klachten. Om die processen inzichtelijk te maken kunnen we in onze behandelingen bepaalde technieken toepassen, zoals biofeedback en neurofeedback. Deze behandeltechnieken geven inzichten in het functioneren van je interne netwerk en reacties van je lichaam op bepaalde situaties.

Welke rol spelen je gevoelens gedachten en gedrag in het ontstaan van je klachten? De biologische benadering van je klachten combineren we de psychische ondersteuning van je klachten. Door middel van cognitieve gedragstherapie onderzoeken we hoe je omgaat met verschillende situaties. Door meer inzicht te krijgen en je meer bewust te worden van je gedachten, gevoel en gedrag kan je dit veranderen. Dit is een effectieve manier om klachten te verminderen. Ook maken we bij bepaalde klachten gebruik van psychomotorische therapie.

Afhankelijk van je klachten zoeken we naar de beste behandeling waarbij we verschillenden technieken kunnen combineren. We geloven daarbij ook sterk in het lerend vermogen van je brein en lichaam. Daardoor ben je in staat met de juiste feedback je gedrag en gedachten aan te passen.

Psychologiepraktijk werkwijze

Neurofeedback & biofeedback

Uniek voor de behandeling bij BrainNetwork is dat we niet alleen naar je klachten (symptomen) kijken maar willen begrijpen wat erachter zit. Als we de oorzaak en de symptomen kunnen aanpakken kunnen we een langdurig resultaat bereiken. Naast gesprekstherapie is ons team daarom gespecialiseerd op het gebied van neurofeedback en biofeedback therapie. Deze behandelvormen kunnen helpen om de  bepaalde klachten breder in beeld te brengen en aan te pakken. Door lichamelijke signalen zichtbaar te maken en daarop te trainen, zijn er direct veranderingen in gedrag, gevoel en gedachten aan te brengen, waardoor de klachten beheersbaar en verminderd kunnen worden.

Behandelplan

Na aanmelding kunnen we tijdens een vrijblijvende telefonische kennismaking je eerste vragen beantwoorden en kunnen we een advies geven over een passende behandeling. Mocht een behandeling bij onze praktijk passend zijn dan volgt er een intake. Een behandeltraject bij BrainNetwork bestaat altijd uit 3 onderdelen.

1. Jouw klachten begrijpen

Besluiten we na het telefonische contact een behandeling te starten, dan wordt er een intake gepland (1ste sessie).

Tijdens deze intake doen we verder onderzoek naar je klachten en jouw specifieke hulpvraag. Voorafgaand aan dit gesprek word je gevraagd een vragenlijst in te vullen.

2. Persoonlijke behandeling

Aan de hand van de verkregen informatie tijdens de intake wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

De gekozen behandeling is altijd in overleg en zal uiteindelijk aansluiten op je wensen. De duur van het traject hangt af van jouw specifieke hulpvraag, de ernst van je klacht en de behandelmethode.

3. Evaluatie & voortgang

Tijdens het behandeltraject zullen we tijd maken om de voortgang te evalueren. In hoeverre ervaar je een vermindering van je klachten en wat vind je van de behandeling tot zo ver?

De psycholoog zal ook zijn of haar bevindingen delen. Op basis daarvan kunnen we gezamenlijk besluiten om het traject aan te passen indien nodig.

Online behandeling

BrainNetwork bied ook de mogelijkheid voor bepaalde klachten om de behandeling online te volgen door het gebruik van beeldbellen. Dit is zeker niet geschikt voor alle klachten maar kan in bepaalde situaties een zeer effectieve en efficiënte manier van behandelen zijn. Lees hier meer over via deze linken: Online Psycholoog.

Wachttijd

De wachttijd bij ons is afhankelijk van de type behandeling en de flexibiliteit (welke dagen en tijden je kan) van degene die in behandeling komt. De wachttijden zijn een schatting.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan vaak binnen 1 á 3 weken ingepland worden.

Voor korte vragen met betrekking tot onze hulpverlening zijn wij op de dinsdagen vanaf 13.00u tot 15.00u en donderdagen tussen 10.00u en 11.30u beschikbaar op het telefoonnummer: 030-22 72 365 of 06-20 28 88 91. Je kan ons ook altijd bereiken via de mail of het contact formulier. We proberen daar spoedig op te reageren.

Hierbij een overzicht van de wachttijden op dit moment (update 18-06-2022):

Vestiging Zeist:

Neurofeedback: +/- 1 maand

Gesprekstherapie verzekerde zorg: +/- 5 weken

Gesprekstherapie niet verzekerde zorg of complementaire zorg: +/- 1 week (heeft te maken met dat deze type behandeling niet aan de vereiste van de verzekeraar hoeft te voldoen om de intake bij een BIG geregistreerde behandelaar in te plannen, dit zorgt voor wachttijden)

Vestiging Soest:

Neurofeedback: +/- 4 maanden

Gesprekstherapie verzekerde zorg: +/- 8 weken

Bij vragen over de wachttijden kan je altijd contact met ons opnemen.

Wachttijd GGZ
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork is een moderne psychologie praktijk in Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling voor kinderen en volwassenen. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op. Veel van onze cliënten komen vanuit de regio Utrecht: AmersfoortZeistBilthovenDe BiltUtrechtSoestHoutenWoerdenVeenendaal en Nieuwegein.

BrainNetwork is aangesloten bij: