Psycholoog Zeist

Welkom bij BrainNetwork in Zeist! We zijn een regionale en moderne psychologenpraktijk met een vestiging in Zeist en Soest. Ons team bestaat uit ervaren psychologen met verschillende achtergronden en expertises. Je kan bij ons terecht voor individuele psychologische hulp (verzekerde zorg) bij diverse psychische klachten, coaching en complementaire zorg. 

Ons team van (GZ) psychologen staat voor een persoonlijke en effectieve begeleiding bij diverse klachten zoals onder andere depressie, angst & paniek, burn-out, trauma en stemmingsproblematiek. We werken daarbij vanuit een holistisch visie dat ons hoofd, hart en lichaam een krachtig netwerk vormen en een sterk lerend vermogen bevatten. Dit lerend vermogen zetten we in om je doelen te bereiken. In onze behandelingen maken we, afhankelijk van je hulpvraag, gebruik van verschillende behandelmethode zoals cognitieve gedragstherapie (CGT)ACT, EMDR en meer ervaringsgerichte behandelmethodes zoals biofeedback, neurofeedback en  PMT.

Onze psychologenpraktijk is eenvoudig te bereiken en bevindt zich op loopafstand van het station Driebergen-Zeist. Naast behandelingen op onze locaties bieden we ook de mogelijkheid voor een digitaal consult als dat past binnen je hulpvraag. We streven daarbij altijd naar een korte wachtlijst en kunnen je meestal binnen 1-3 weken begeleiden. Kijk voor de actuele wachttijden op onze sites: wachttijden.

Heb je vragen over je klachten of onze behandelingen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op voor meer informatie of laat een bericht achter via ons contactformulier.

 

Persoonlijke & Transparant

Onze aanpak als psychologenpraktijk is persoonlijk en transparant met als doel om samen met tot een effectieve behandeling te komen. We werken daarbij met verschillende behandelmethoden afhankelijk van de aard je klachten.

Integrale visie

Psychische klachten uiten zich vaak niet alleen mentaal maar ook fysiek.  Je lichaam geeft veel signalen die kunnen helpen om je mentale klachten te begrijpen. In onze behadelingen maken we hier gebruik van door middel van ervaringsgerichte therapievormen.

Effectieve behandeling

Een psycholoog van BrainNetwork staat voor een effectieve begeleiding bij diverse psychische klachten. We vormen een duidelijk beeld van je klachten, we dagen je uit om je goed te begrijpen en bepalen samen welke elementen nodig zijn om jouw doelen te bereiken.

Hoe kan een psycholoog van BrainNetwork je helpen?

Bij BrainNetwork sta jij als cliënt centraal. We combineren een persoonlijke benadering met een doelgerichte aanpak om je zo effectief te begeleiden in het verminderen van je klachten. Ons team bestaat uit ervaren psychologen met een expertise in verschillende behandelmethode. Door de inzet van verschillende behandeltechnieken zoals onder andere biofeedback en hartcoherentie training  streven we naar een optimale afstemming op jouw individuele klachten. 

Wij vinden het belangrijk dat jij je bij een psycholoog op je gemakt voelt. Daarom nemen we bij het eerste gesprek altijd voldoende tijd om kennis te maken en een compleet beeld te krijgen van je klachten. Op basis van deze intakefase maken we vervolgens een persoonlijk behandelplan. 

Mocht je eerste advies willen over je klachten? Je kan altijd telefonisch contact opnemen met onze praktijk of ons een bericht sturen via het contactformulier om je vragen te bespreken.

Psycholoog Zeist

Psycholoog in Zeist voor diverse klachten

Ben je op zoek naar een  (GZ)psycholoog in Zeist? Ons team van psychologen, EMDR- en biofeedbacktherapeuten kunnen je begeleiden bij uiteenlopende psychische klachten. We maken daarbij gebruik van verschillende behandelmethoden zoals EMDR, Cognitieve gedragstherapie, Hartcoherentie training, ACT therapie, Neurofeedback en Biofeedback. We streven naar een korte wachtlijst om je snel te kunnen helpen. Ons aanbod bestaat uit behandelingen binnen de generalistische basis GGZ (verzekerde zorg), complementaire zorg en coaching. In onze praktijk begeleiden we cliënten met diverse klachten zoals:

Afhankelijk van je verzekering en je klachten kan een behandelingen bij BrainNetwork  volledig of gedeeltelijk vergoed worden door je verzekering. Op onze pagina over vergoedingen vind je meer informatie en het overzicht van verzekeraars waarmee we een contract afspraak hebben. Om in aanmerking te komen voor een verzekerd zorg traject is een verwijzing van een huisarts of medische specialist noodzakelijk. Als je geen verwijzing hebt maar wel begeleiding zoekt van een een psycholoog, kunnen we je mogelijk helpen door middel van coaching traject.

Meer over onze behandelingen

Iedereen ervaart psychische klachten op een andere maner en de impact op het dagelijks functioneren kan sterk verschillen. Waar je vervolgens behoefte aan hebt om klachten te verminderen kan ook sterk verschillen. In onze praktijk bieden we verschillende behandelmethoden die veelal naast elkaar kunnen worden gecombineerd maar ook afzonderlijk toegepast kunnen worden. De effectiviteit is afhankelijk van de persoon en de klacht en wordt daarom altijd in overleg met jou besproken. Voor meer informatie over de behandelmethoden vind je hieronder een korte omschrijving:

 

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Een psycholoog leert je door oefeningen om anders tegen problematische situaties aan te kijken én helpt je vervolgens om er anders mee om te gaan.  

ACT therapie is een andere vorm van gedragstherapie die je helpt om meer bewust te worden van je gedachten en emoties en hierop keuzes te maken.

Biofeedback therapie

Biofeedback is een behandelmethode waarbij de psycholoog signalen van je lichaam, zoals hartslag, huidtemperatuur en huidgeleiding meet en om je bewust te maken van de signalen van je lichaam, 

Door inzicht te krijgen in deze signalen en oefeningen te doen, kan een psycholoog je helpen om meer grip te krijgen op lichamelijke processen en deze in te zetten voor het bevorderen van de balans in je autonome zenuwstelsel.

EMDR

EMDR is een kortdurende, effectieve behandeling waarbij een cliënt wordt geholpen om een ​​negatieve, schokkende ervaring te verwerken. Het doel van EMDR is om de emotionele lading van een gebeurtenis te verminderen, waardoor de cliënt in staat is de gebeurtenis beter te verwerken.

EMDR is een therapie die vaak ingezet wordt bij het behandelen van PTSS  maar kan ook worden toegepast bij minder complex en enkelvoudig trauma.

Neurofeedback therapie

Neurofeedback therapie is een alternatieve behandelmethode gericht op het verminderen van klachten door de communicatie tussen hersendelen te verbeteren. De behandeling werkt op basis van patronen (ritmen) die gemeten worden in de hersenactiviteit en die vervolgens gelinkt worden aan bepaalde psychische klachten.

Door middel van feedback wordt vervolgens een leerproces in je brein gestimuleerd om de informatie verwerking in je brein te verbeteren.

Onze werkwijze

Als psychologenpraktijk BrainNetwork staan we voor een persoonlijke en transparante werkwijze waarbij een integrale aanpak centraal staat. Wij bekijken per situatie en gericht op de persoon zelf, welke behandeling of combinatie van behandelmethoden het beste bij jou past. We vinden het belangrijk dat je een klik hebt met de psycholoog en dat er vertrouwen is. Hier besteden we extra aandacht tijdens het eerste (intake) gesprek. 

Wil je eerst meer weten over onze praktijk, onze team van psychologen en de behandelingen die we bieden?  Wij helpen jou graag om de juiste begeleiding te vinden. Informatie over de kosten van een behandeling vind je op onze tarievenpagina. Voor vragen over Neurofeedback is het mogelijk om een vrijblijvende kennismaking op de praktijk te plannen met een psycholoog in Zeist of Soest.

 

1. Voorbereiding

Een effectief behandeling begint met een goed beeld van je klachten. Daarom vragen we je ter voorbereiding op het eerste (intake) gesprek vragen een vragenlijst in te vullen. Dit helpt jezelf maar ook ons om een goed beeld te krijgen van je klachten en hoe je deze ervaart.

2. Intakegesprek

Tijdens het eerste (intake) gesprek maak je kennis met de psycholoog en eventueel met de regiebehandelaar die je zullen begeleiden gedurende het traject.Vervolgens zullen we je klachten bespreken, wat dit voor jouw betekend en wat je wil veranderen.

3. Behandeltraject

Na de intake maken we een persoonlijk behandelplan dat we zullen volgens tijdens de behandeling. Afhankelijk van je klachten kan het zijn dat de psycholoog nog een verdiepende intake of biofeedback meting zal plannen. Dit zal vooraf met je besproken worden.

4. Afronding

Samen met de psycholoog werk je toe naar het doel dat jullie hebben geformuleerd in het behandelplan. In overleg en op basis van de progressie die we maken ronden we het behandeltraject af. We sluiten af met een eindevaluatie om zeker te zijn dat we het beste resultaat hebben bereikt

Afspraak maken bij een psycholoog in Zeist

Heb je vragen over onze behandelingen of wil je meer weten over je klachten en wat we voor je kunnen doen? Onze psychologenpraktijk is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 op telefoonnummer 030-2272365. Mocht je ons niet direct kunnen bereiken of heb je liever dat een psycholoog je terugbelt, laat dan een bericht achter via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kan je ons bereiken via het mailadres info@brainnetwork.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBrainNetwork is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

BrainNetwork Psychologen in Zeist

BrainNetwork is een regionale psychologenpraktijk gevestigd in Zeist en Soest. Wij staan voor een persoonlijke en effectieve behandeling. Heb je vragen over onze behandelingen of wil je graag overleggen met een van onze psychologen? Neem dan contact met ons op. Ons locaties bevonden zich op moderne en centrale locaties en zijn goed te bereiken met openbaar vervoer en auto vanuit: DriebergenBilthovenDe BiltUtrechtSoestHouten, Baarn, Soesterberg en Bunnik.